sławek Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 http://unclewilliesplans.com/about34.html może nie do końca pełnowartościowe plany (pełna rozdzielczość płatna) ale dla chętnych na triplana jedna z wielu inspiracji do stworzenia czegoś samemu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 To nie lepiej chodzić do kiosku i odrysowywać elementy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vespa Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Kupiłem pierwszy numer i nakręciłem się trochę na ten model... Wygląda bardzo ładnie i nie aż tak bardzo tandetnie jak te kity za mniej niż 200 USD. Widząc jednak, że mają zamiar wypuścić 90 :shock: numerów i znając politykę DeAgostini (vide Spit) z powrotem wróciły mi chęci na Fokkera D.VIII, do którego się przymierzam od kilku miesięcy... Na pewno wyjdzie mi on taniej a jakość darmowych planów Earla, pewnie będzie porównywalna do konstrukcji wymyślonej w DeA. Fajnie się złożyło, że tytułowy Dr.I jest w tej samej skali co "mój" D.VIII. Na pewno kupię numery z kółkami, karabinami, atrapą silnika i pilotem... może wyposażenie kabiny również. No chyba, że każda z tych części też będzie rozdzielana... np. każdy cylinder do atrapy w osobnym numerze :devil: Brzmi komicznie ale wcale bym się aż tak bardzo nie zdziwił bo widziałem, że w drugim numerze będzie jeden kołpak... Acha - na koniec dołączam się do próśb o jakąś relację z budowy i przy okazji chociaż o zeskanowanie każdego elementu - z obrysowaniem sobie poradzę i udostępnię. Nie nazywajmy tego brzydko niczym na "k"... Robin Hood też zabierał bogatym a rozdawał biednym. :faja: EDIT: znalazłem TAKĄ relację ale nie wgłębiałem się i nie dam sobie ręki uciąć czy przypadkiem facet nie pozwolił sobie na daleko idące zmiany względem oryginału dostarczanego przez DeA. Niestety język, w którym jest to napisane nie zachęca do lektury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 O ile się nie mylę DA od któregoś numeru sprzedaje kolejne zeszyty wyłącznie w prenumeracie, więc twój plan raczej nie wypali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 EDIT: znalazłem TAKĄ relację ale nie wgłębiałem się i nie dam sobie ręki uciąć czy przypadkiem facet nie pozwolił sobie na daleko idące zmiany względem oryginału dostarczanego przez DeA. Ale przecież to widać i czuć, że facet z potraktował zestaw DA jako wyjściowy do wykonania makiety. Zrobił to extra. Nie byłbym optymistą, iż DA wykona elementy wnętrza - przecież facet robi to samodzielnie. Maską silnika też nie zachwycaj się bo nie ma ona nic wspólnego z oryginalną, a między Dr1 i D.VIII była różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Kiedyś szukałem następcę mojego nieukończonego jeszcze TOTO 7. Szukałem dwupłata, ale w końcu znalazłem Fokkera DR-1 do wykonania tanim kosztem z depronu. Oto link do forum na którym znajduje się opis budowy oraz bezpośrednio udostępnione plany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widmo Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Witam Chciałem powiedzieć , że zainteresowała mnie kolekcja czerwony baron. Jestem totalnym nOObem w dziedzinie modelarstwa. Jednocześnie informuje iż wiadomo ze kolekcje i TV shop to jeden wielki syf. Zanim zacznę więc to coś zbierać to zapytam ekspertów. Sytuacja wygląda tak: Kolekcja ma 90 numerów. 4 numery co miesiąc (2 przesyłki miesięcznie) = 1 rok i 8 miesięcy (sam model) Cena to 25 PLN (w prenumeracie) za numer = 2220 około (całość bez silnika) Silnik można będzie kupić pod koniec kolekcji. Oczywiscie po atrakcyjnej cenie wiec pytam po ile i w mailu mam odpowiedz: Szanowny Panie, Silnik i nadajnik to osobne zamówienia, nie są one obowiązkowe... Jeśli zdecyduje się Pan zamówić w/w mechanizmy to ich koszt wyniesie: -silnik około 350zł. -nadajnik wraz z serwomechanizmami 450zł. Co do prośby jeśli wytrwam chętnie mogę poskanować i wrzucać wam jeśli chcecie. I jeśli dam rade ale to dopiero jak się zdecyduje kupić. Pytanie 1: Co polecacie zamiast tego silnika i serw od nich? konkretnie model cena itd ? Pytanie 2: Czy taka kolekcje można kupić taniej ? Taki samolocik wygląda dość fajnie ale kompletnie nie znam się na pilotowaniu itd zobaczymy zatem jak i na ile dokładnie uczą takie dziwne kolekcje. W końcowej fazie planuje założyć kamerę bezprzewodową i zobaczę czy da się nagrywać. Pytanie 3: Czy nie myśleliście żeby stworzyć takie kolekcja jako eksperci poszukać producenta, i sami stworzyć takie cudeńka na skale masową ? Sadząc po tym co piszecie raczej się znacie. Myślicie zatem, że projektanci takich kolekcji mają mniejszą wiedzę niż wy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Projektanci tego modelu są naciągaczami napewno się znają no ale nie warto tego kupować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 widmo, przeczytaj ten wątek: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=9469 Odpowie na WSZYSTKIE Twoje pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widmo Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zaraz zajmę się czytaniem bo trochę tego jest. Jeśli ktoś może powiedzieć dlaczego nie warto kupować i co kupić w zamian ? będę wdzięczny bo samo powiedzenie laikowi że się nie opłaca nic nie daje. I jeszcze chcę powiedzieć, że łatwiej wydać 2200 tak po trochu niż od razu kupić za 2200 całość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 widmo, nie pakuj się w ten syf !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Pytanie 2: Czy taka kolekcje można kupić taniej ? powiedzmy około połowę taniej - resztę sam sobie odpowiedz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 I jeszcze chcę powiedzieć, że łatwiej wydać 2200 tak po trochu niż od razu kupić za 2200 całość. Lepiej wydać duuuużo mniej i mieć model, który będzie dobrze latał i nauczysz się na nim sterować. Przeczytaj wątek o poprzednim modelu a wszystkiego się dowiesz. Dobrze też by było jak byś się zainteresował działem "od czego zacząć" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Tylko, że na identyczny model nie wydasz 2200 zł. Za 3\4 tej ceny masz sprawdzony model, porządną aparaturę ( na lata, nie tylko do tego modelu), silnik, który na pewno cię nie zawiedzie, a części zamienne są ogólnodostępne. Jak przeczytasz temat, o budowie spitfire'a do którego cię odsyłano, zrozumiesz o co nam chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widmo Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Dobra przekonaliście mnie tym wątkiem i zrozumiałem coś na początek. Czy możecie mi powiedzieć co mam kupić zamiast tego czegoś? np Spitfire na początek będzie dobrym rozwiązaniem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Dobra przekonaliście mnie tym wątkiem i zrozumiałem coś na początek. Czy możecie mi powiedzieć co mam kupić zamiast tego czegoś? np Spitfire na początek będzie dobrym rozwiązaniem ? Jeśli mówisz że przeczytałeś i zrozumiałeś, a później zadajesz takie pytanie to jednak proponuję zacząć od początku raz jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Witam Kolekcja ma 90 numerów. 4 numery co miesiąc (2 przesyłki miesięcznie) = 1 rok i 8 miesięcy (sam model) Cena to 25 PLN (w prenumeracie) za numer = 2220 około (całość bez silnika) Silnik można będzie kupić pod koniec kolekcji. Oczywiscie po atrakcyjnej cenie wiec pytam po ile i w mailu mam odpowiedz: Z tego co wiem, to co miesiąc będą przychodziły 4 przesyłki a nie dwie i całość będziesz zbierać prawie dwa lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 http://pfmrc.eu/viewforum.php?f=54 Tu znajdziesz odpowiedź na wszystkie nurtujące Cię pytania Nie da się tak w kilku słowach streścić całej wiedzy o modelarstwie. Najpierw przemyśl wszystko, czy rzeczywiście chcesz latać modelami RC, czy tylko po prostu urzekła Cię reklama w telewizji. To hobby trudne, kosztowne i wymagające wiele, wiele cierpliwości, ale też dające niesamowitą satyswakcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widmo Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Witam Kolekcja ma 90 numerów. 4 numery co miesiąc (2 przesyłki miesięcznie) = 1 rok i 8 miesięcy (sam model) Cena to 25 PLN (w prenumeracie) za numer = 2220 około (całość bez silnika) Silnik można będzie kupić pod koniec kolekcji. Oczywiscie po atrakcyjnej cenie wiec pytam po ile i w mailu mam odpowiedz: Z tego co wiem, to co miesiąc będą przychodziły 4 przesyłki a nie dwie i całość będziesz zbierać prawie dwa lata. Adamie tu masz info http://www.kolekcjaczerwonybaron.pl/faq.php#1 Co miesiąc otrzymujesz cztery kolejne numery kolekcji. 9. W jaki sposób będę otrzymywał kolejne przesyłki? Przesyłki zawierające po 2 kolejne numery kolekcji będą docierały za pośrednictwem Poczty Polskiej 2 razy w miesiącu. 4 numery co miesiac tak, ale dwie przesylki po 2 numery kazda. 90 / 4 = ok 23 miesiace / 12 masz neicale dwa lata Gdyby co miesiac przychodzily 4 przesylki po 2 numery to za dwa lata mialbys 192 numery w kolekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 4 numery co miesiac tak, ale dwie przesylki po 2 numery kazda. No tak oczywiste bo inaczej DA wydało by za dużo pieniążków na swoich uwielbionych klientów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.