Lucjan Opublikowano 4 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Wywołałeś mnie Robercie do tablicy , więc odpowiadam : latając moim Pantherem nie zauważyłem aby zbiorniki skrzydłowe zakłócały lot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. RobertK Opublikowano 8 Października 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 W dniu 8.10.2023 o 19:49, RobertK napisał: Piękna kabina ale opis raczej ubogi napisz coś o niej pls, np: rozmiar, z jakiego materiału, grubości, jak ją zrobiłeś itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawkar Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 Przychylam się do sugestii Zbigniewa. No i ogólnie mógłbyś Robercie napisać jaki progress. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawkar Opublikowano 1 Marca Udostępnij Opublikowano 1 Marca Ktoś chyba planował oblot wiosną tego roku ? : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. RobertK Opublikowano 5 Marca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Marca W dniu 1.03.2024 o 18:04, pawkar napisał: Ktoś chyba planował oblot wiosną tego roku ? : ) Jak się nic nie wydarzy to będzie próba ulotnienia. Model w pierwszej lekko przeszlifowanej warstwie podkładu, z zainstalowanymi serwami i okablowaniem. Obecnie strugam podwozie bo tak z rąsi to ciężko by było ? A pływaków nie planuję ? W dniu 11.10.2023 o 07:58, jetfan napisał: Piękna kabina ale opis raczej ubogi napisz coś o niej pls, np: rozmiar, z jakiego materiału, grubości, jak ją zrobiłeś itd. Zbyszek, spotkamy się wkrótce (mam nadzieje) to powiem co i jak. 8 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawkar Opublikowano 6 Marca Udostępnij Opublikowano 6 Marca Piękny ! Rewelacyjnie wyprofilowałeś przejscie kadłub usterzenie pionowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 6 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 1 godzinę temu, pawkar napisał: Piękny ! Rewelacyjnie wyprofilowałeś przejscie kadłub usterzenie pionowe. Dzięki Paweł. Wiem że między innymi dlatego ten samolot Ci się tak podoba ? : 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 9 Marca Udostępnij Opublikowano 9 Marca O kurde. Kawał drzwi garażowych! Pamiętam, że Panther mignął mi kiedyś w Twojej modelarni. Stąd wiem co mòwię. Super sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. RobertK Opublikowano 26 Kwietnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia Pomimo problemów z jedną z obrabiarek udało mi się zakończyć pracę nad goleniami podwozia i felgami. Podwozie nie jest makietowe ,ale i model nie jest makietą. Pozostało dopasować lub wykonać hamulce. 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 29 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia Piękna robota, podobnie jak sam model, gratuluję! Na pewno jest bardzo solidne, wytrzyma niejednego kangura... Pozdrawiam, Roman 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 2 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja W dniu 29.04.2024 o 20:42, RomanJ4 napisał: Piękna robota, podobnie jak sam model, gratuluję! Na pewno jest bardzo solidne, wytrzyma niejednego kangura... Pozdrawiam, Roman Dziękuję Roman za dobre słowo. Podwozie rzeczywiście jest solidne (stop 7075+stal) mogłem je wykonać bardziej filigranowo ,ale nie bardzo pasowało by to do gabarytów modelu. Odnośnie kangurów to w jetach są szczególnie niebezpieczne i lepiej jest nie dopuszczać do takich sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 2 Maja Udostępnij Opublikowano 2 Maja Super wykonanie. Jak wykonujesz piny i clipsy? Toczysz rowki na tokarce? Jakis konkretny materiał? Czy zwykly pręt nierdzewny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 2 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 36 minut temu, japim napisał: Super wykonanie. Jak wykonujesz piny i clipsy? Toczysz rowki na tokarce? Jakis konkretny materiał? Czy zwykly pręt nierdzewny? Dzięki Przemek. Piny wykonałem z drutu stalowego utwardzonego 3mm średnicy. Odnośnie rowków to ciężko by było wykonać je w tak twardym materiale klasycznie na tokarce. Wykonuję je więc jak widać na zdjęciu. Clipsy to typowe zapinki sprężysty (płytki osadnicze) 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawkar Opublikowano 3 Maja Udostępnij Opublikowano 3 Maja Hej Robert,dobrze widzę wrzeciono frezarki zamontowane do imaka tokarki? Sprytne Wstawiałeś tuleje prowadzące miedzy stalą a duralem ? Jeśli zamierzasz skazić model drukiem 3D wyposazenia kabiny ,to mogę coś pomóc w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 6 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja W dniu 3.05.2024 o 13:17, pawkar napisał: Hej Robert,dobrze widzę wrzeciono frezarki zamontowane do imaka tokarki? Sprytne Wstawiałeś tuleje prowadzące miedzy stalą a duralem ? Jeśli zamierzasz skazić model drukiem 3D wyposazenia kabiny ,to mogę coś pomóc w tym temacie Dokładnie tak jak piszesz. Tak na marginesie, o ile folią można zabezpieczyć prowadnice i część suportu, to trochę problematyczne jest później usunięcie opiłków z uchwytu tokarskiego. Wbrew opinii co niektórych uważam wstawianie tulejek za niezasadne, aczkolwiek jest to w pewnym sensie ułatwienie. Dla mnie dużym wyzwaniem było wykonanie pasowanego otworu pod wałek na znacznej długości, bez luzu i odpowiedniej gładkości co dało efekt tłoka w cylindrze... Jeśli chodzi o druk 3D to raczej odpada, w mojej ocenie każdy taki element obniża rangę modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. RobertK Opublikowano 17 Lipca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 17 Lipca Ciągle jeszcze w podkładzie ,ale gotowy do wyjazdu na Warbirds 😀 12 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. RobertK Opublikowano 4 Września Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Września Panther oblatany 6 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 4 Września Udostępnij Opublikowano 4 Września Gratulacje Robert. Piękne kształty. Jak lata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 4 Września Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września Dzięki Paweł, Jeśli chodzi o własności lotne są bardzo dobre, pilotaż przyjemny Nic nie zmieniam. Przez zimę zamierzam upodobnić go do półmakiety. Masz pomysł na malowanie ? Mój faworyt: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi