robintom Opublikowano 20 Stycznia 2011 Opublikowano 20 Stycznia 2011 ICON A5 1,8m Dopiero co rozpakowana.
robintom Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2011 Model kupiony w HobbyCity. A wrażenia? Trochę takie chińskie. Wszystko by było fajnie gdyby ten model był sprzedawana cały rozmontowony. A tak jakaś fleja co go składała w Chinach usmarowała model w kilku miejscach klejem, do tego przy wklejaniu przedniego podwozia wycieła za duzo pianki i po przyklejeniu osłony redanu została z jednej strony przerwa 2 x 5mm i teraz muszę to naprawić. Osłona redanu jak i inne cienkie akcesoria przyklejone do modelu były wycinane przez kogoś co był na głodzie wódki ryżowej. Nożyczki i trzęsąca się ręka nie daje prostej lini wycięcia. :evil: Serwa w zestawie to wielka zagadka. Do tego nie było w zestawie serwa na kierunek i podwozie. Tylko jakieś 4 anonimy. Ale nie będę płakał. I tak miałem dać swoje MG Zresztą w instrukcji są fotki gdzie na kierunek i podwozie są zamontowane HS85MG. Na razie model zaparkowany i czeka na pakiet, serwa, przedłużacze, regulator i odbiornik którę muszę dzisiaj zamówić. ALe tak ogólnie jest fajny.
ahaweto Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 No proszę :shock: , a w pierwszej chwili tak mnie zachwycił. Może te braki nie wpłyną na własności lotne modelu :?
robintom Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2011 Spokojnie wszystko jest do opanowania. Gluty kleju usunąłem. Pewne zabrudzenia odpuściłem bo i tak przykryją je naklejki. Mam nadzieję że to nie sa wodne kalkomanie. :jupi: Szpara czeka na wypełnienie i nie będzie nic widać. Serwa na lotki klapy i wysokość zamówiłem tak jak w instukcji: 5 x TP GP91R 2 x HS85MG Te nierozpoznane będą do Kilera. Zamówione przedłużacze serw. Zamówiony regulator 60A. Z wyglądu z zewnątrz i w środku bardzo podobny do 60A Jeti. Ale cena sporo niższa. Zobaczę co to za "model". Do tego Turnigy 3000mA 35C 6S z magazynu HobbyCity w Europie. No i odbiornik Jeti 8ch 2.4Ghz Jak zmontuję to gdzie ja wode znajdę. :rotfl:
kesto Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Do tego Turnigy 3000mA 35C 6STaka cegiełka?Jakie parametry ma silnik?
robintom Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2011 Taka cegiełka była w wykazie. A silnik bez opisu podobno 500kv
kesto Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 No to faktycznie - bez cegły 6S ani rusz.
robintom Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2011 Mój mały krok naprzód ale zamontowanie silnika to wielki krok dla modelu.
fenomenalny Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Kolego czy juz poskladales do konca model? kiedy obloty? jestem mega mega ciekaw jak wrazenia z latania itd. tez sie napalam na ten model lub ten mniejszy co w hobbycity maja. Jakis film z oblotow bedzie?
robintom Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2011 Do końca jeszcze nie. Dzisiaj trochę miałem czasu i go troszkę poskładałem. Trochę zmeniłem plany co do serw. HS85MG na wysokość i kierunek (ster i przednie koło) Serwa z zestawu zamontowałem na lotki i klapy. I HS75BB do chowania podwozia. Wywaliłem też z zestawu wielkie plastykowe snapy i dałem małe metalowe orazi grube metalowe popychacze i wymieniłem na cieńsze. Teraz bez problemu można było zamontować osłony na serwa. A kiedy oblot? Jak będzie ciepło. Teraz w sytuacji awaryjnej pogoda nie skłania do pływania za modelem. Kilka fotek zrobionych na szybko.
Wojtass_nt Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Czy możesz powiedzieć słówko gdzie go kupiłeś? W HK nie widzę ARFów a jedynie KIT bez wyposażenia.
robintom Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2011 http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=16526 Kubiłem tutaj ale nie wiem co teraz sie dzieje bo faktycznie są tylko w magazynie USA i AUS i tu sie zastanawiam czy AUS to Australia czy Austria.
Szczepen02 Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 Australia, w Europie to tylko Niemcy.
robintom Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 Dodłubałem ICONA do końca. Teraz muszę wykopać jezioro do startu. Pakiet to Turnigy 6S 3000mAh 35C
f-150 Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Czy takie umieszczenie pakietu było zaprojektowane fabrycznie?
robintom Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 Po instalacji serw w fabrycznie wycietych gniazdach zostaje tylko tutaj miejsce.
pawel4090 Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Ciekawe, czy nie ma problemu z wyważeniem poprzecznym, przy ostrym zwrocie w prawo, może być ciężko...
Kwasiu Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Czy ja wiem, pakiet jest bardzo blisko SC, więc chodźby nawet to maluteńki cieżarek na końcu skrzydłą załatwił by sprawę, bo dźwignia jest ogromna
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.