stdarek80 Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Orientacyjnie jaki koszt takiego zestawu jak bym chcial zamowic ? i czy wogole bedzie w sprzedazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 W sprawie ceny i czasu realizacji zamówienia należy pisać do Piotra (piotr jet) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 18 Lutego 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Witam po przerwie! Tak wygląda model ISKRY w wersji ful kompozyt. Dostępny jest kokpit i zaprogramowany moduł sterujący oświetleniem modelu . Wszystkie części do modelu są wycinane laserem. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 23 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Witam Kolejna Iskra na ukończeniu. Marcin jest skromny, więc ja pozwalam sobie wkleić zdjęcia z postępów. Jeszcze kilka zdjęć i filmiki w tym temacie. /pfmrc.eu/topic/46352-sulechów-cigacice/page/14/ pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 23 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Chętnie będę umieszczał tu aktualizacje z postępów, po prostu nie chciałem zasmiecać porządnego wątku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 23 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 14 minut temu, Modelarz 2123 napisał: Chętnie będę umieszczał tu aktualizacje z postępów, po prostu nie chciałem zasmiecać porządnego wątku ? Dawaj z tymi fotkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 23 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Wrzucam to co mam od początku. 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 23 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Witaj Marcin W niczym nie zaśmiecasz. Wręcz przeciwnie,wzbogacasz wątek!. Jest po to stworzony. Aby pokazywać jak do tematu(Iskry) podchodzą inni modelarze. pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 23 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Marcin, rewelacyjne zdjęcia ! Napisz coś więcej jakie podwozie zastosowałeś ? Z uwagi na zastosowana turbinę i ile musiałeś doważyć model ? Widzę że stosujesz ekran do rozruchu ..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Powiedzcie mi gdzie można zobaczyć te Iskry, gdzie latają, na jakich piknikach się pojawiają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 23 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 53 minuty temu, RobertK napisał: Marcin, rewelacyjne zdjęcia ! Napisz coś więcej jakie podwozie zastosowałeś ? Z uwagi na zastosowana turbinę i ile musiałeś doważyć model ? Widzę że stosujesz ekran do rozruchu ..? Mechanizm electron, golenie od behotec, co do wyważenia pcham wszystko do przodu (akumulatory, pompa dymu i powerbox) są w nosku. Ekran był tylko do pierwszych rozruchów, w obawie jak by coś miało się opalić, teraz już nie stosuję i nic się nie opala. Problem był tylko z tą podpórką bo się podpiekała, ale okleiłem ją blaszką aluminiową z puszki i jest teraz ok. 31 minut temu, robertus napisał: Powiedzcie mi gdzie można zobaczyć te Iskry, gdzie latają, na jakich piknikach się pojawiają? Moja jeszcze nie lata, ale będzie w Cigacicach stacjonować. Teraz planuję w Pile na weekend się z nią pojawić, a w przyszłym roku to się jeszcze okaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. piotr jet Opublikowano 27 Września 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Iskry Latają! 20210926_181102_2696309661352467(1).mp4 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 2 Października 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 Za sterami ISKRY zasiadł elegancki pilot. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 2 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 Przystojniacha,żonaty?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 2 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 Byłem Pile i widziałem Iskrę kol. Marcina. Perfekcyjne wykonanie !!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 7 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 POSTANOWIŁEM DODAĆ DODATKOWY ZBIORNIK PALIWA O POJEMNOŚCI 0,7 LITRA , PONIEWAŻ NA 2 LITROWYM ZBIORNIKU GŁÓWNYM LOT TRWA OKOŁO 6 MINUT A LĄDOWANIE JEST NA OPARACH. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 24 Października 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Kolejny film z lotów, niestety urwany. Wychylenia lotek zmniejszyłem na 15 stopni.Expo . 30 % TS -11 ISKRA LOT PO ZMNIEJSZENIU WYCHYLEŃ LOTEK.MOV 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 24 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Dodam jeszcze że waga modelu bez paliwa 12 kg , turbina o ciągu 8 kg , prędkość lotu 245 km/godz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 26 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 Postanowiłem trochę odpocząć od Mirage"a , i zabrałem się za wykonanie oświetlenia do Iskry . Z widniejących na zdjęciu elementów mam zamiar coś sklecić. 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi