stema Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 choć chciałbym już prace nad tym modelem zakończyć w tym roku i usiąść nad czymś nowym. Nic nie piszę bo co tu pisać. Na dalsze zdjęcia zdjęcia czekam z nadzieją, że spełnisz obietnicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Czy ten model z założenia ma latać, czy od razu idzie do muzeum Modelarstwa polskiego Po prostu coś niesamowitego. Doskonale, że może lepiej w gablotę niż na lotnisko. Czekam na finał i oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Robota że dech zapiera !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widar123 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Pierwsze "oskórowanie" blachą fotela. Części fotela zyskały też właściwą barwę, jak się okazuję materiał na fotel został przypadkowo idealnie dobrany, chodzi o możliwości anodowania i barwienia. Z braku formatek aluminiowych w gatunku PA6, kupiłem w zastępstwie PA11 i to właśnie ten materiał praktycznie najlepiej nadaje się do tego procesu. Podczas anodowania powstaje piękna gruba i równa warstwa tlenku aluminium, co gwarantuje potem idealne na całej powierzchni pokrycie jednolitym kolorem przy barwieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widar123 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Blacharka fotela skończona. Wszystkie elementy zgodnie z projektem pasują idealnie. Pozostało jeszcze zamocowanie fotela w prowadnicach, więc niedługo będzie już całość. Jak wyszło - na zdjęciach poniżej: Jak się okazuje zakładana waga też jest w normie A tak się prezentuje w modelu CDN... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Brawo- :o :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widar123 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Dorobiłem jeszcze zamki i rolki do prowadnic fotela, teraz siedzisko z jednej strony jest zamocowane, pozostaje mocowanie spodu fotela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Czy to już przypadkiem nie podchodzi pod zboczenie? hehe Twoja dokładność jest niesamowita! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widar123 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Czy to już przypadkiem nie podchodzi pod zboczenie? hehe Twoja dokładność jest niesamowita! Nie nie wszystko pod kontrolą, gdybym miał robić silnik makietowy, to wtedy bym się już zastanowił czy to przypadkiem nie "zboczenie" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Oj tam, ale silnik jaki zastosowales chciałbym usłyszeć na żywo. No i oczywiście zobaczyć model w całej okazalosci! Buduj, buduj:) Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Proszę wybaczyć że się wtrącam ale czy Pan zażywa amfetaminę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widar123 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Proszę wybaczyć że się wtrącam ale czy Pan zażywa amfetaminę? A co to jest? Nie no takie wspomagacze wykluczone, ale zastanawiam się czyżbym faktycznie coś przesadził, to już drugi post w tym charakterze, muszę się przejrzeć w lustrze . Tymczasem czekam na dostawę blachy 1 mm na sprzączki do pasów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 O_o ? Zaskakujesz mnie! Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widar123 Opublikowano 10 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Krawiec nie najlepszy ze mnie, więc z pasami długo się męczyłem, ale ostatecznie są do przyjęcia. Została mi tapicerka do fotela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widar123 Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Zlin prawie ukończony, odebrałem właśnie tapicerkę do fotela od krawcowej ;-) , można więc posadzić pilota na swoim miejscu, przypiąć pasami w gotowości do lotu. Pilot otrzymał nowiuśkie słuchawki i okulary, żeby mu słoneczko nie przeszkadzało. Do zakończenia pozostały jeszcze orczyk-pedały do steru kierunku (ten element jest najmniej widoczny dlatego zostawiam sobie go na koniec) i blaszane wykończenia steru wysokości na styku ze sterem kierunku. W przyszłym sezonie mam nadzieję, że Zlin poczuje powietrze :-) Jak zwykle fotograficzna relacja ponieżej: Fotel z tapicerką W kokpicie pojawiły się też nowe opisy, których mi brakowało (nie mogłem odczytać z oryginałów) - tu wielkie dzięki dla "kesto", który przesłał wszystko co było mi potrzebne. Wspomniane słuchawki i okulary: I pilot gotowy do lotu Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Jesteś mistrzem! Sprzedam komplet dźwigni SWB Hitec. WyTapatalkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Mistrzowska robota to bardzo delikatne stwierdzenie. Ja szczęki cały czas szukam na podłodze. Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Witaj Kolego Darku ! Od początku po cichu obserwuję Twoje zmagania ze Zlinem , brakuje słów aby określić to co zrobiłeś --- poprostu wspaniała robota ,morze cierpliwości --- istne "szaleństwo ". Zyczę Ci aby model latał tak perfekcyjnie jak jest zrobiony . Czekam na relacje z lotów . Pozdrawiam Lucjan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 wow czapki z glow.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Wygląda bosko, dbałośc o detale mistrzowska, wykonanie pierwsza klasa. Ale obawiam się, że jest ciężki jak cholera i pierwszy lot może byc jego ostatnim... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.