tosiekrc Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Witaj Sławku mam zapytanie ile muszę wyłożyć kasy na tego SU 29. Chcę pogratulować projektu i wykonania modelu , śledzę wszystkie twoje projekty. SUPER. Pozdrawiam Tosiek z Wrocławia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Dokładnie trzy elementy do sklejania i jeżeli sprawdzi sie to w praktyce (doskonale sprawdza się w Great Planes) to koszty maski będą naprawdę atrakcyjne. Może odkrywam Amerykę, dobrze by było nanieść wewnątrz (lub na zewnątrz) tych części linie cięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 ręce opadają.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Dorobiłem dziś natarcia lotek, nic co warto by pokazywać na fotkach. Waga kompletnego skrzydła wynosi teraz 194g i chyba już nie wzrośnie. Natarcie zrobione z balsy 8mm -miękkiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Newsy: dotarło kopyto od Szczepana Tutaj dla Szczepana wielkie podziękowania z mojej strony. Hips 1mm już zakupiony. Wrócę do Ostrowca to dorobię pozostałe części kopyta i może uda się próbnie wytłoczyć przód maski. Zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Wniosek na przyszłość trzeba czasem mi zawracać :ass: Serdeczne pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Szczepan, dodałem punkt "pomógł" ale to i tak za mało . Rozpakowałem paczkę. To co zobaczyłem w środku to nie kopyto tylko dzieło sztuki.Szacun. Rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Eeee.... trochę przesadziłeś zwykły kawałek cibatool-u :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Wyszło rewelacyjnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Rzeczywiście super robota i bardzo fajnie to wygląda To do tej formy doklejony będzie jeszcze walec? Czy maska będzie tłoczona i w ostateczności złożona z kilku części? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 A swoja droga wspominales Slawku, ze laminowanie jest bez sensu w domowych warunkach. Rozumiem Cie. Pamietam jednak, jak moj kolega wykonal na bazie oryginalnej wytloczki od Extrima maske z tkaniny szklanej. Moze moglbys opcjonalnie wykonywac wytloczki z grubszego tworzywa, zeby moc wykorzystac je jako foremnik do laminowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Maska będzie klejona z trzech części- tak będzie dużo taniej i dużo łatwiej w wykonaniu. Co do laminowania to oczywiście można zrobić formę negatywową i laminować podciśnieniowo nawet z "wóngla" Dziś dorobię pozostałe części formy- przynajmniej się postaram. Mam do załatwienia ważne sprawy rodzinne więc plan może nie wypalić ale będę się starał coś zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Powalczyłem trochę z kopytem do maski. Gotowe w 75%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Dawno nie pisałem ale tyko z powodu braku czasu i braku rury węglowej. Rura dzięki Mirkowi (wielkie ukłony dla Mirka za spełnienie mojej prośby odnośnie przesyłki) dotarła do Ostrowca a to oznacza że w sobotę rano nawinę kieszenie , wkleję w skrzydła i pora na szlifowanie wszystkiego i oklejanie. Dylemat będzie przy oklejaniu bo pomysłu na kolorystykę nie mam ale coś się wykombinuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Na pewno wyjdzie ładnie, pozdrawiam oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Ponieważ dostaję bardzo dużo zapytań odnoście zestawów Funtany i Su i Edge to wyjaśniam że pliki są przygotowane do wyceny ale mam problem z pocztą i pomimo wysyłania do firmy wycinającej dostaję mail zwrotny z informacją o błędzie dostarczenia. Mam do tej firmy całkiem blisko ale czas nie pozwala mi się do niej udać. Druga sprawa że jestem w trakcie próbnych tłoczeń elementów do su ale mogę to robić tylko w weekendy bo w Warszawie nie mam do tego warunków. O ile same elementy wycięte laserem będą dostępne niebawem o tyle na wytłoczki trzeba poczekać i ewentualnie mogę wysłać całe zestawy z wytłoczkami ale w późniejszym okresie. Rury węglowe do Funtany i Su mogą być w zestawie ale trzeba mieć na uwadze że rura carbonowa do Su fi 16mm kosztuje 34zł i to jest cena standardowa dla tego rozmiaru. W funtanie jest z tego co pamiętam fi 10 lub fi 12 i jest tańsza. Jak sprawa plików ruszy do przodu to dam znać. Edit: przeniosłem post bo przez pomyłkę umieściłem go w niewłaściwym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamRC Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Co słychać w hangarze Su? Mam nadzieję że projekt nie upadł :wink: Czas leci a ja nie ukrywam że chętnie jeszcze w tym sezonie oblatałbym Su od Ciebie Sławku (jak zresztą pewnie i wiele innych osó Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Projekt nie upadał, w żadnym wypadku. Trochę mnie brak czasu przycisnął. w sobotę miałem tłoczyć maskę ale znowu się plany posypały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makamar11 Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Czyżby projekt jednak padł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Nie, nie padł. Brak czasu wstrzymał pewne sprawy. Model mam gotowy do oklejania. Kopyta maski zrobione. Brak możliwości wyfrezowania CNC kabiny trochę wstrzymuje pracę. Będę musiał poradzić sobie inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.