robertus Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Na pewno masz jakieś kieszonkowe. Zbieraj sumiennie każdy grosz. PS. Wpisz miejscowość w pole w profilu [skąd] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macowca Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 I ja pod wpływem tego tematu zrobiłem FunBata Jak tylko przestanie wiać…(mieszkam nad morzem) to zrobię oblot. I daję kilka fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toh11 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 może jakiś filmik z oblotu zamieścisz potem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Jaką folię dałeś? Aha, i jak w ogóle założyć folię na samolot/helikopter/łódź ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakersik Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 A mogę zapytać jaka będzie około cena złożenia tego modelu? Dodam że nie mam nic - ani modelu ani żadnego doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Ja go buduję, i na razie wychodzi mi coś około 400zł, ale to dlatego, że kupiłem za duży regulator . Ale 400 to nie jest jakoś straszliwie dużo, w końcu modelarstwo to nie tanie hobby, ale za to jakie fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakersik Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Ja go buduję, i na razie wychodzi mi coś około 400zł, ale to dlatego, że kupiłem za duży regulator . Ale 400 to nie jest jakoś straszliwie dużo, w końcu modelarstwo to nie tanie hobby, ale za to jakie fajne Oj jej jej. To może zacznę od konstrukcji a na najdroższe elementy trzeba będzie dozbierać ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryfacto Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Konstrukcja w takim modelu to płyta depronu (podkładu pod panele) czyli jakieś 15zł za paczkę, do tego kilka listewek, galanteria i taśma pakowa na pokrycie, kolejne (30zł) Więc koszty konstrukcji są niskie. A wyposażenie nie jest jakieś masakrycznie drogie około 200zł max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Konstrukcja w takim modelu to płyta depronu (podkładu pod panele) czyli jakieś 15zł za paczkę, do tego kilka listewek, galanteria i taśma pakowa na pokrycie, kolejne (30zł) Więc koszty konstrukcji są niskie. A wyposażenie nie jest jakieś masakrycznie drogie około 200zł max. No chyba, że chodzi o aparaturę to taka dobra kosztuje 200zł, ale wystarczy na początek jakaś mała nawet za 80-100zł. Pewnie teraz sobie myślisz, że przecież 100zł to dużo i mówimy o masakrycznych cenach, ale początki są najtrudniejsze. Gdybyś chciał hexackopter to kosztuje jakieś 3 - 3,5 może nawet 4 tysiące. Więc w porównaniu do mini samolocika FunBat to jest dość masakryczna cena Nie jest źle, czasu na pewno masz dość dużo, więc nazbierasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Ten model nie kosztuje. Po prostu bierzesz elementy z innego rozbitka :-D Mój po oklejeniu taśmą osiągał II prędkość kosmiczną... Miałem kilka dziobów w zapasie... Później zrobiłem Mig'a 29 i jego nie okleiłem taśmą - latał dużo wolniej. Teraz w funbacie okleiłbym jedynie krawędź natarcia i dziób do około 2cm za skrzydło. Bartosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakersik Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Ten model nie kosztuje. Po prostu bierzesz elementy z innego rozbitka :-D Mój po oklejeniu taśmą osiągał II prędkość kosmiczną... Miałem kilka dziobów w zapasie... Później zrobiłem Mig'a 29 i jego nie okleiłem taśmą - latał dużo wolniej. Teraz w funbacie okleiłbym jedynie krawędź natarcia i dziób do około 2cm za skrzydło. Bartosz No tak ale ja nie mam żadnych innych rozbitków. To będzie mój pierwszy model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Jeśli nie masz nic to Taki zestaw (przykład z abc-rc) silnik emax c2812 - 37,80zł regulator 20A - 32,90 zł 3 szt serwa 9g 47,70zł pakiet 1300mAh - 37,80zł Razem 171,20zł, Plus do tego nadajnik i odbiornik, I arkusz podkładu pod panele - 5zł Największym kosztem będzie aparatura i odbiornik, ale to zostaje Ci na długi czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macowca Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Robert, zapomniałeś dać jeszcze link do ładowarki Jeśli nie masz kasy, to bierz taką http://sklep.skyrc.pl/pl/p/Oryginalna-ladowarka-SkyRC-e3/26 Na początek wystarczy, zresztą ja mam identyczną A ewentualnie jakbyś sobie już dużo kasy uzbierał to szukaj czegoś ala Turnigy accucell 6 lub 8. Na allegro często pojawia się 6, za to 8 to lepsza i nowsza wersja(przynajmniej mi tak wiadomo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Ja mam Imax RC B1 czy tam B2, B3. Kosztuje jakieś 40zł z przesyłką i na mój gust na początek nie jest zła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BzzykuPL Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 no koledzy dzisiaj wydrukowałem plany i mama pojechała po arkusz podkładu pod panele do OBI więc praca jeszcze dziś ruszy pełną parą coś czuję że to będzie świetny modelik do walk powietrznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Ja powoli kończę FunBata. Zamówiłem już aparaturę. Tylko nie wiem, jak zrobić włącznik, jak wyciągać akumulator do ładowania, i jak nie rozklejać tego za każdym razem. Dacie jakąś radę??? PS Jak ktoś by zauważył, że mnie nie było długo (w co nie wierzę) to hasło mi się gdzieś podziało, i chciałem pobrać program do łamania haseł, ale coś nie wyszło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BzzykuPL Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 ja muszę jeszcze wkleić serwa ale już nie miałem czasu a teraz mi się nie chce jutro go dokończę i oblatam jak będzie ładna pogoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 A jak go będziesz otwierał i zamykał??? Czy po prostu będziesz wpychał na siłę tam i z powrotem? Chodzi o li-pol'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macowca Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 A nie możesz zrobiić takiej klapki w kadłubie ? Przecież można ją zrobić w miejscu od wręgi silnika do natarcia skrzydła. Po prostu kawałek depronu na 2 kawałkach taśmy na przykleić i będzie git I nie wiem czy tylko ja tak myślę, ale wg mnie łączenie kadłuba ze skrzydłem jest mało wytrzymałe. PS. Zmień avatara, bo zaraz się moderator przyczepi Na zdjęciu możesz byćsam lub ty + model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Już mam ostrzeżenie. Ale to i tak będzie trochę trudno wciskać i wyciągać. Bo do natarcia skrzydła to jest od razu dziura. Może być tak gdzieś do środka skrzydła? Bo ja mam strasznie mało miejsca, bo skleiłem kadłub inaczej. Tak, że przykjleiłem ścianki na "podłodze", a nie podlogę na ściankach, więc mam więcej miejsca do góry a nie na boki. Mogę zrobić tak, że regulator będzie trochę się sciskał, czy może się coś z nim stać? Bo kadłub mam 2,5cm a regulator ma szerokość 2,8cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi