oldgliders Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Pierwszy zlot modelarzy lotniczych Piła 2017 Witam, Przypadło mi w udziale podzielić się z Wami informacjami na temat zlotu w Pile, można śmiało rzec, że to informacje z pierwszej ręki. Ja nie jestem głównym promotorem tej imprezy, ale z przyjemnością dołączam swoje trzy gorsze. Organizatorzy imprezy to członkowie sekcji modelarskiej przy Aeroklubie Ziemi Pilskiej oraz osoba decyzyjna w życiu AZP- Dyrektor Aeroklubu. Tak więc w imieniu tych wszystkich entuzjastów modelarstwa lotniczego RC i moim własnym bardzo serdecznie zapraszam na: Pierwszy zlot modelarzy lotniczych Piła 27-28.05.2017. W tym miejscu pozwolę sobie w kilku słowach walory miejsca na którym odbędzie się zlot. Na lotnisku w Pile znajduje się bardzo szeroki asfaltowy pas, który pozwala na starty i lądowania wszystkim modelom silnikowym z podwoziem kołowym, dla szybowców i holowników zostanie przygotowany i wykoszony odpowiedni pas przy krawędzie pasa głównego, gdzie piloci szybowców i holowników będą mogli latać niezależnie od startujących czy lądujących obok samolotów. Proszę mi wierzyć miejsca jest tak dużo, że wszyscy się pomieszczą. Kwestia bezpieczeństwa dla Pilotów i widzów jest dla nas najważniejsza, w związku z tym przy polu wzlotów wyznaczone zostanie miejsce dla Pilotów na wzór Pikniku Żar. Z pośród uczestników zlotu wyznaczymy kierowników lotów, będą się oni zmieniali co godzinę a ich zadaniem będzie decydowanie o kolejności lądowań i startów oraz ostrzeganie Pilotów o rzeczach ważnych dla bezpieczeństwa Pilotów i modeli w danej chwili. Kierownicy ubrani będą w żółte odblaskowe kamizelki. Podczas zapisu od uczestników zlotu wymagane będzie indywidualne ubezpieczenie tak jak to wymaga się na większości imprez modelarskich. Wszystkie te kwestie zostaną przekazane w sobotę 27 maja 2017 na porannej odprawie po oficjalnym otwarciu zlotu. Uczestnictwo w Pierwszym zlotcie modelarzy lotniczych Piła 2017 jest bezpłatne zarówno dla Pilotów jak i osób towarzyszących. Będzie jednak wystawiona skarbonka do której uczestnicy mogą wrzucać dobrowolne datki. Zebrane pieniądze przeznaczymy na zakupy materiałów do modelarni. W sobotę wieczorem zaplanowany jest Grill i ognisko, dla uczestników zapewniamy darmowe kiełbaski i 6% śpiewniki tak na zachętę do fajnej zabawy. Dla tych uczestników zlotu, którzy będą korzystali z namiotów czy przyczep kempingowych zostanie wyznaczone odpowiednie miejsce przy domku pilota. Na miejscu jest woda i prąd. Opłata za namiot to 10 zł. W domu Pilota jest możliwość skorzystania z pokoi hotelowych z łóżkiem i czystą pościelą. Do dyspozycji jest 12 miejsc sypialnych w pokojach 3,2 i jednoosobowych. Jest również pomieszczenie z siedmioma miejscami gdzie trzeba mieć własną karimatę i śpiwór. Szczegółowe informacje i zapisy w temacie pokoi u Dyrektora Sławomir Palus - tel. 606 765 402, email: sławomir.palus@azp.pila.pl Formularz zgłoszeniowy znajduje się na stronie głównej Aeroklubu Ziemi Pilskiej: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc7_G_wROOLChc3zu4S7_o_2X_7TC77afxs5_r8sVOwKFhPjA/viewform Na czas zlotu lotnisko będzie zamknięte dla szkolenia samolotowego i szybowcowego. Przewidziane są jednak małe atrakcje lotnicze. Ważne! Osobista informacja dla modelarzy szybowników. Posiadamy w sekcji 3 holowniki a ja osobiście jako właściciel firmy Oldgliders ufunduję nagrodę w postaci zestawu szybowca dla ? no może sami podpowiecie za co ? Oczywiście będzie możliwość zameldowania się w piątek popołudniu. Kontakt ze mną 516-649-970, kontakt do Wojtka (szef Pilskiej modelarni) 607-838-562 oraz do Bartka 602-814-977. Jeszcze raz serdecznie zapraszam modelarzy z odrzutowcami, akrobatami, makietami, szybowcami i innymi latadłami. Do zobaczenia w Pile 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 DOBRA WIADOMOŚĆ !! w Pile zawsze były udane imprezy dla modelarzy ciesze się ,że znowu lotnisko w pile zagości miniaturowe latanie ogrom miejsca do wszystkich typów modeli 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Hatowski Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Małe sprostowanie: szefem sekcji modelarskiej AZP jest dr. Eugeniusz Żmuda a Wojtek czyli piszący ten post jest od roboty. Zgłoszenia można również dokonać na stronie: azp.pila.pl Panie I Panowie serdecznie zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 To super wiadomość , czas spotkać się po latach i wspólnie polatać no i jak Biniu pisze pośpiewać przy 6% spiewnikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Bardzo dobra wiadomość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 No to ekstra będzie super impreza. łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Bardzo dobra wiadomość ze modelarze z Piły po latach znów skrzyknęli się i robią ciekawą imprezkę . Pozdrawiam Jerzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Hatowski Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Uwaga wszyscy !! Jak do tej pory jest dwadzieścia zgłoszeń -- trochę mało ale to dopiero początek Jednocześnie informuję, że mamy w domku pilota kilka wolnych miejsc hotelowych które można aktualnie zabukować u dyrektora aeroklubu. Kto pierwszy ten lepszy. Proszę wszystkich chętnych o wypełnianie formularzy zgłoszeniowych - będziemy mogli się lepiej przygotować na Wasze przyjęcie. W razie pytań lub niejasności proszę o kontakt tel. 607838562 - Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Ja w namiocie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Tomasz nie te lata na namiot, weż pokoik na lotnisku -taniocha !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Ja jestem twardy. Mam full wypas, grill, wędzarnię i kibelek chemiczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 dzisiaj w Pile było bardzo przyjemne latanie- ALE GWOŻDZIEM PROGRAMU BYŁ OBLOT KACZKI BINIA -co tu pisać zdjęcia pokazują wszystko .Ja latałem dwupłatem a Bartek holował i docierał MOKKI w akrobacie- bedzie co oglądac na zlocie w Pile !!!!!!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BINIU 98 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 W ramach przypomnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Prąd na polu namiotowym będzie? Bo ja przywożę wędzarnię elektryczną, wsad zapeklowany do niej i beczułkę małosolnych. Potrzebuję 650W. Mam przedłużacz 50m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BINIU 98 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Prąd na polu namiotowym będzie? Bo ja przywożę wędzarnię elektryczną, wsad zapeklowany do niej i beczułkę małosolnych. Potrzebuję 650W. Mam przedłużacz 50m. Tomaszu - ja piszę się na małosolne .Prąd zapewniony . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Biniu, szczęśliwie dowiedziałem się o złocie i z chęcią się pojawię, chociażby po to aby Was wszystkich znowu zobaczyć. Formalnie zapiszę się w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BINIU 98 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Biniu, szczęśliwie dowiedziałem się o złocie i z chęcią się pojawię, chociażby po to aby Was wszystkich znowu zobaczyć. Formalnie zapiszę się w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Serdecznie zapraszamy -będziemy od piątku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Dyrektor niestety nie odpisuje na maile. Postaram się pojawić. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BINIU 98 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Dyrektor niestety nie odpisuje na maile. Postaram się pojawić. O jakiego Dyrektora chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Dla tych uczestników zlotu, którzy będą korzystali z namiotów czy przyczep kempingowych zostanie wyznaczone odpowiednie miejsce przy domku pilota. Na miejscu jest woda i prąd. Opłata za namiot to 10 zł. W domu Pilota jest możliwość skorzystania z pokoi hotelowych z łóżkiem i czystą pościelą. Do dyspozycji jest 12 miejsc sypialnych w pokojach 3,2 i jednoosobowych. Jest również pomieszczenie z siedmioma miejscami gdzie trzeba mieć własną karimatę i śpiwór. Szczegółowe informacje i zapisy w temacie pokoi u Dyrektora Sławomir Palus - tel. 606 765 402, email: sławomir.palus@azp.pila.pl Powyższego. Chciałbym zabrać rozrywkową familię ze sobą, więc pokój by się przydał... (choć na ostatnim woodstocku daliśmy radę w samochodzie spać 3 nocki ;]). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi