piotralski Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Oj tam, oj tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 no i poleciał. Jako że na pierwszy lot nie latam w rękawiczkach, to - szybko zmarzłem Nawet złapałem termikę, ale z zimna nie chciało mi się kręcić kółek. Na dodatek w pewnym momencie z zimna zblokował się chyba regulator bo przestał reagować na drążek, więc łagodnie wylądowałem. Po odpięciu i ponownym przypięciu pakietu, system znów zaczął działać. Toxix latał poprawnie i bardzo fajnie, praktycznie SC ustawiony idealnie więc stwierdziłem że nie będę się męczył. I wróciłem do domu. Reszta testów w tym tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Christopher Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 przykładowe video modelu klasy F3F z napędem Lukas potrafi pokazać co można wycisnąć z modelu. http://www.youtube.com/watch?v=LhP0MG2M6QM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ano potrafi. Do tego potrafi dobrze model ustawić. I potrafi dzielić się wiedzą bez krempacji. No i potrafi dobrze się bawić po lataniu A co do modelu - to tam lekka elektrownia jest A Ty Krzychu tez rób kadłub elektro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Christopher Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 e-kadłub się już robi bo czasami czekając na wiatr można jajko znieść :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 a wielu nie ma wiatru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 To są te na nowym a w zasadzie na kilku profilach skrzydełka a,la termiczne ? Widziałem już oblot Toxica właśnie na takich . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Stare były termiczne. Nowe są średnio-termiczne ale są szybkie-zauważalnie szybsze niż te stare. Nie wiem ile ich Michał zrobił, ale myślę że niewiele. We Wrocławiu powstało 6-7 par, ale wszystkie są u Nas. Modele które opisywał wcześniej Jurek są na starym profilu. Toxic na nowych skrzydlach fajnie lata płaskie zakręty nie tracąc wysokości ani prędkości i dlatego bardzo dobrze się nim lata w niektórych miejscach. I jest konkurencyjny względem innych najlepszych modeli zagramanicznych. Wiem bo sam przetestowałem. Więc przy sprzyjającym wietrze na właściwej górze - kto wie. Szczególnie że jeszcze coś niecoś będzie zmienione Może zrobię kilka fotek gdy będę montował w nim napędy LDS do lotek i klap. Sie zobaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Aż tak nie siedzę dokładnie w temacie, Kolega który posiada Toxica, pokazał mi ostatnio nowe skrzydła do modelu i powiedział że to są skrzydła z nowych form ,na płacie jest kilka profili i raczej do zastosowań termicznych . Zrobił krótki oblot lecz ze względu na zimno jak i mżawkę wiele wywnioskować się nie dało...chociaż, dla mnie lot był dość efektowny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Pewnie nie tylko Ty. Właściwie oba skrzydła mógł porównać w wielu lotach Michał, ja i niejaki Guma zwany Staszkiem. No chyba że ktoś jeszcze robi potajemnie skrzydła do Toxica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Ponieważ wykonanie form do skrzydeł sporo kosztuje to było by zupełnie nie ekonomicznym wykonanie tylko kilku par i to jeszcze po cenach dla stałych klientów. Dla mnie to oczywiste, że producent powinien je sprzedawać również innym. Zresztą bez sporych umiejętności latania i tak nikt nie wykorzysta tej "tajnej broni" więc szersza dystrubcja nie zaszkodzi naszym zawodnikom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 hehe....no i padłem jak długi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Mam Cię tyle miesięcy się męczyłem a tu wystarczył krótki post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 No. Na tak .... post nawet nie wiem co napisać. Chyb zostaje tylko sie napić. Pije...sprite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Kto ze spritem za często przebywa ten zawodów nigdy nie wygrywa. Pij zdrowsze rzeczy. Ziemniaki, zboże, chmiel to naturalne składniki w napojach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Nie latam po trunkach ktore proponujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Niektórzy latają po trunkach tylko, że są zupełnie niesterowni ale do domu przeważnie trafiają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 No i dziś poregulowałem sobie Toxica elektrycznego, zgodnie z moimi pomysłami, na zboczu. Model zaczął latać pociesznie. Termik nie było bo specjalnie latałem nad wodą, temperatura około 3 stopni, wiatr ze 4-7 m/s w górze - ciężko oszacować. Wyszło że średnie opadanie wyniosło 0,2m/s w okresie 9 minut. W tym czasie model obniżył lot o 120m Przy locie a'la dystans opadanie 0,7m/s 17 nawrotów w czasie 3 minut. Różnica wysokości 136m a start był ze 145m. Dalsze testy wkrótce, bo jestem wielce zainteresowany tym co uzyskałem. Wyniki są wielce intrygujące jeśli chodzi o mą przyszłość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Jurku - przy dystansie - nie ilość nawrotów jest ważna, tylko odległość ! Na zawodach F3F : 17x100m już coś mówi, na zawodach F3B - 17x 150m - też coś mówi. Sorki, bez złośliwości, tak po prostu - lubię wiedzieć o czym mówię. A te 0,7m/sek opadania - to przy jakiej prędkości ? Pozdrawiam - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi