rkajor Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Witam po dluzszej przerwie W ciagu weekendu udalo mi sie wstepnie zestawic skrzydla z kadlubem i zainstalowac luk bombowy, ponizej krotka "filmowa" relacja mych poczynan - przepraszam za jakosc - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Bajer fajnie, że wolno się otwierają i zamykają - bardzo naturalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Jak tam postępy w budowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkajor Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Jak tam postępy w budowie Witam,model praktycznie gotowy do oblotu kilka szczegolow i mozna probowac ........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Cześć Jak możesz to zapodaj jakieś fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkajor Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Witam, Minelo troche czasu ............ ale w koncu udalo sie oblatac maszyne - bylo super. Wg. zeznan glownego oblatywacza ( Marek R.) w powietrzu zachowuje sie prawidlowo, ja osobiscie latalem tylko kilka minut ale emocje byly. Ponizej krotka relacja filmowa - widac nawet zrzut bomb http://www.youtube.com/watch?v=MCl4XdvbCbY&feature=g-upl http://www.youtube.com/watch?v=d-Nd8fZUh7Y&feature=g-upl Pozostaje tylko naprawic szkody po jednym z ladowan dopiescic szczegoly (chocby brak "nosa") i mozna malowac, ciekawe ile tym razem mi to zajmie ............ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 ech! co duża maszyna -to duża! słowo "przyjemność" nie oddaje uczuć jakie towaryszą człowiekowi kiedy pilotuje coś takiego... suuuper! i ten dźwięk 4 silników... ponizej kilka fotek z oblotu: a jeszcze znalazłem Twórce modelu ze swoim dzieciatkiem na rekach: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Piękność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Bajka Panowie, teraz tylko kąpiel w farbie i latać i latać. Podajcie pełną specyfikację, i inne wiadomości np. zastosowane miksy. Interesuje mnie też wasze podwozie, a właściwie jego wytrzymałość i wasze spostrzeżenia, co do zastosowania klap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkajor Opublikowano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Projekt bardzo mozolnie zbliza sie do ukonczenia - teraz powstaje kabinka przednia http://pfmrc.eu/index.php?/topic/31146-sryrodurowe-kopyto/, sa tez zrobione wiezyczki strzelnicze.Pozostaje pomalowac i mozna szukac kolejnej inspiracji Wktotce opisze jakie "bebechy" siedza w modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 BAJER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkajor Opublikowano 16 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Never ending story ........... chyba jednak bedzie miala swoj szczesliwy The End - Forteca jest w malarni i upiekszalni - niech ten post bedzie zapowiedzia zakonczenia projektu pt. B-17 Flying Fortress Jutro postaram sie zamiescic relacje zdjeciowa z finalnej czesci czyli malowania i wykanczania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkajor Opublikowano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Witam, Ostatni chyba najbardziej pracochlonny etap wykonania modelu wlasnie wchodzi w decydujaca faze, malowanie oraz "detalowanie" jest praktycznie na ukonczeniu. Wiadomo makiety z tego nie zrobimy ale jak uda sie nieco oddac charakter modelu bedzie milo Jako pierwozor wybralismy B-17 Memphis Belle i taka tez grafika pojawi sie na nosie na koncu prac. Malowaniem zajal sie Marek, ma chlop reke do tego Kabinka wykonanan jest z dwoch czesci tylnej z EPP oraz przedniej "przeszklonej", ciekawy efekt dalo pokrycie powierzchni kabinki wykonanej metoda próżniowa klejem 3M w sprayu, material dostaje fajnej fakury, farba super kryje i uzyskujemy strukture troche zblizona do EPP Po malowaniu przyszedl czas na szczegoly : Na koniec dojda jeszcze linie podzialu blach i "brudzing" oraz kilka fajnych grafik - pokaze jak skonczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Faktycznie "chłop ma rękę" ,ale podpowiem , żeby mu kiedyś ta ręka nie odpadła od machania aerografem ,a przy okazji kładzie się cieńszą i równiej pokrytą warstwę ,aby to maleństwo zamienił na trochę większy aerograf np. taki z bańką 0,25l. Czas malowania 1/4 tego co tym maleństwem ,a to małe do detali zostawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Cisza ma być , bo jest piękny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Aż strach pomyśleć co by było jakby robił go z balsy albo laminatów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Tomku czyste lenistwo obok leżał właśnie taki wiekszy aerograf ale jak pomyslałem że będę go musiał rozkręcać do mycia to... olałem sprawę i pomalowałem małym malowaliśmy u mnie w biurze na korytarzu (po pracy) bałem sie że jak użyję dużego pistoletu to wsio pokryje cieniuteńka warstwa pyłu w kolorze khaki... a etgo sprzątaczki by mi nie darowały! choć mnie lubia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkajor Opublikowano 18 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Witam, B-17 dostanie jeszcze km M2 Browning (znaczy cos co przypomina km ) w tylnych duzych oknach : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Model pierwsza klasa ... ale na film z latania w pełnym malowaniu można liczyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkajor Opublikowano 18 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Model pierwsza klasa ... ale na film z latania w pełnym malowaniu można liczyć ? No mus film nakrecic dla potomnych instruktazowy "jak nie robic modeli samolotow" coby wiedzieli mlodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi