czarobest Opublikowano 6 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Ewentualnie jako kompromis można użyć oleju Klotz Super Techniplate, który ma w sobie Orginal Techniplate i 20% oleju rycynowego . A gdyby tylko kupno paliwa do samozapłonów było tak proste jak do żarowych to pewnie już bym jakiegoś spróbował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 6 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 jak ci się zmiesza i nie rozwarstwi :-) cały czas takie paliwo robię i nic mi się nie rozwarstwia ...bo niby czemu ma ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 własnie 1l dotarł, organoleptyczne eter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 hmmmm............zażyłes ???? i jak wrażenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Odlot panie, czysty odlot :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 pewnie a póżniej ludzie się dziwią że eteru nie mozna kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 12 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Sorki ale nie zaciągam się i nie posiadam maski Shimelbucha :-(. Obawiam się ze mnogą przyjść takie czasy ze wschodu, że znów będzie w użyciu :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 14 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 dziś wypróbowałem olej sthilla do 2 taktów miesza się ładnie. Ciekawe gdzie można dostać azotyn amylu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 14 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 kiedys to najprędzej w aptece... a teraz to tu......http://pfmrc.eu/index.php/topic/34542-jak-to-odpali%C4%87-0-o/page-4 ale było tez tu....Azotyn Amylu 99,9% 100ml (7604147841) Nie było ofert kupna Zakończona o 22:38 dnia 06.03.2019 r. szukaj czegos takiego ,masz tam 2 fiolki po 0.5 ccm" " IPP-51 WP " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 14 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 z tym gościem na allegro rozmawiałem nie ma go ni mieć nie będzie lub nie chce go mić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 14 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 wiesz dlaczego??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 14 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 "dostępność oraz czas oczekiwania w europie jest bardzo ograniczona" wszystko przez p i ćpunów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 14 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 "dostępność oraz czas oczekiwania w europie jest bardzo ograniczona" wszystko przez p i ćpunów dokładnie tak ale szukaj "IPP-51 WP" mozna znależć i tanio kupić a masz produkt czda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 14 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Ale azotyn bądz azotan amylu nie jest potrzebny do normalnej eksploatacji silnika.Pięknie chodzi bez tego a i ty będziesz zdrowszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 14 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Grzesiu nie podważaj 80 lat praktyki modelarskiej w tym zakresie. Ile masz samozapłonów i ile z nich uruchomiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 14 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Obecnie mam 2 uruchomilem nie pamietam Ale wypisze Mk16 Mk 17 Rytm 2,5KMd 2,5 MVVS 1,5 MVVS 2,5 CESTEKAM 2,5 MARZ 2,5 MK 12b WYSTARCZY?A jeszcze byla JENA 1cm zasysana tłokiem i JENA 2,5 membranowa z głowicą wodną wstawiona do małej motorówki ale tu odnioslem porazke z odpaleniem żemieniem.Bylo tago po kilka sztuk.Wszystkie w modelach na uwięzi.Modelarstwem zajmuje sie od 1985Roku i nigdy nie uzywalem azotanu bądz azotynu amylu a silniki chodzily pięknie.Te 2 zdięcia to 1990rok model żólto czerwony rc to elektron 3 Wojciechowskiego powiększony na MARZ 2,5 cm a ten brzdąc w relaxach i czapce to ja i rodzice moi.I ja Witek nic nie podważam tylko pisze z mojego myslę nie małego doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 14 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Grzesiu nie podważaj 80 lat praktyki modelarskiej w tym zakresie.... W jakiej konkurencji startujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 15 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 ok Grzesiu przyjmuję do wiadomości. Z AZOTYNEM amylu chodzi o poprawę przebiegu spalania, mniejszą ilość niewypałów czyli równiejszą pracę oraz mniej oleju na modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 15 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 W jakiej konkurencji startujesz?Obecnie w FSR-ach,7,5cm i 27cm a latam rekreacyjnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f2cmariusz Opublikowano 15 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 pozwolę sobie na uzupełnienie informacji i przekierowanie na: https://pfmrc.eu/index.php/topic/76502-replika-polskiego-silniczka-sim-2b-ambitny-projekt/page-14 gdzie od postu 262 temat paliwa jest dokładnie pokazany przeze mnie. Od 1976 roku brałem i biorę udział w zawodach modeli wyścigowych z silnikiem 2,5 cm3 samozapłonowym. A paliwo i wiele innych czynników pozwoliło mi zostać drużynowo razem ze wspaniałymi kolegami trzecie miejsce w Mistrzostwach Europy 2017 (Bekescsaba) jak i w zeszłym roku drugie miejsce na Mistrzostwach Świata Modeli Latających na Uwięzi (Landres). Dla przypomnienia: zdecydowanie nie polecam bo to po prostu jest dla zdrowia szkodliwe. Kolega inżynier Olek Gałkowski produkujący ten zajzajer nie żyje... w Modelarzu Olek zamieścił artykuł o właściwościach azotynu amylu i sposobie jego wytworzenia. aktualny współczesny dodatek produkowany w Polsce bez problemu do nabycia w Krupskim Młynie. Problem tylko w tym że należy kupić cysternę... Ale od czego są koledzy modelarze. Oni są wszędzie... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi