Skocz do zawartości

Lotnisko modelarskie - Kęty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie Krzychu ,nie kombinuję :) .

Kupię jakiś odbiornik micro na standardowe wtyczki . Nie będę o 2/3 gramy robił sobie kłopotu .

Model skończony,wyszedł prawie ;)  w wadze producenta .

Niebawem oblot..

Chciałbym przypomnieć zaglądającym tu  zainteresowanym naszym lotniskiem modelarzom, iż planowane spotkanie coroczne jest wstępnie ustalone na ostatnią sobotę lutego tj. 28 w godzinach wieczornych (ustalimy), na BP w knajpce przy kawce.

Proszę o zaplanowanie wolnej godzinki w ten dzień .. :) .

Opublikowano

Mamy zarezerwowane stoliki na godz. 18.00, 28 lutego 2015 w knajpce Malinowy Las na stacji BP w Nowej Wsi.

Postaram się jeszcze obdzwonić naszych klubowiczów i poinformować o spotkaniu.

Omówimy sprawy techniczne naszego lotniska na 2015r.

Dla zainteresowanych  EXFC 2015 odbędzie się 21-23 sierpnia 2015 w Znojmo   ;) 

Opublikowano

Ja na zebraniu będę.

Jak wszyscy się chwalą to i ja bym chciał.

To zrobiłem do nauki dla dzieciaka. Model zaprojektowany przez Marka R. na razie wersja lądowa, ale niedługo zamiennie podwozie hydro.

Cały wątek z budowy http://pfmrc.eu/index.php?/topic/49268-to-masz-polska-odpowied%C5%BA-na-magnuma/&do=findComment&comment=525266

Waga ok 250g do lotu , materiał :EPP,

I druga zabawka zrobiona na halę.

Co prawda jeszcze nie specjalnie czuję się na siłach na halę , ale model może się przydać. PIAGET 3D z planów w neta w wersji DEPRON 6mm.

Model na razie z jednym serwem bez elektroniki wyszedł 106g. Przeiwduję że uda się zamknąć go w wadze 210-220g

post-14790-0-38281200-1421586552_thumb.jpg

post-14790-0-99938000-1421586658_thumb.jpg

Opublikowano

No to Wojtek przyłożyłeś wszystkim :P super te Twoje wyroby mi się podobają.

Ja nadal buduje bociana relacja już niebawem. :huh:

Opublikowano

Eeeee no nie przesadzaj :) moje twory to tylko taka zabawka dla grzecznych dzieci. To co Ty robisz to już prawdziwa sztuka.

Rób rób, będę śledził i może na następną zimę skorzystam z Twoich metod i zbuduję w końcu coś konstrukcyjnego :)

Silnik 26cm już mam tylko na razie szukam stosownego modelu do niego, z gotowców nie bardzo jest co kupić więc pewnie się pokuszę o samoróbkę.

Mam nadzieję że mogę liczyć na pomoc , bo z konstrukcji jestem zielony :)

Rośnie Ci ten bociek w oczach, żeby mu tylko lotniska nie zabrakło. Czekam z niecierpliwością na relację.

Opublikowano

Cześć a może Wojtka by interesowała ta cessna co ty Rafał budowałeś jest konstrukcyjna lekka lata wolno i spokojnie i nadaje się pod silnik 26 cm

Opublikowano

Hmm, cessna .Myślałem raczej o czymś szybszym. To będzie model do zrobienia na następną zimę więc w nadchodzącym sezonie pewnie się podciągnę doświadczeniem na Diablo i Yaku :)

Ale dzięki za pamięć. Dzięki Janek.

Opublikowano

Witam
Kalendarze gotowe, trochę to trwało... niestety złośliwość rzeczy martwych - awaria drukarki.

Aby była jasność, wielkość kalendarza to 33cm x 29.5cm, samo wykonanie i papier jak na moje oko

super. Jeśli osoby które wyraziły chęć posiadania tegoż kalendarza są nadal chętne to otrzymają go w pierwszej

kolejności.Nie jest tego za wiele bo tylko 20sztuk. Druk kalendarzy pokryłem z własnych pieniędzy.

13 sztuk jest zabukowanych czekam tylko na potwierdzenie odbioru.Co do kosztów to wychodzi 30 PLn + koszt wysyłki

ew jakiś papier taśma bo w coś to trzeba zapakować. Wydaje mi się że Pocztą Polską priorytet będzie najrozsądniej.

Spakuję jedną sztukę podjadę na pocztę aby mi wycenili przesyłkę i dam znać ile wyniesie całość.
Moja propozycja... to najpierw przelew i potwierdzenie, potem wysyłka.

post-14986-0-96088000-1422046629_thumb.jpg

Opublikowano
  W dniu 24.01.2015 o 07:37, PilotM napisał:

Super brakuje mi takiego w pokoju nad biurkiem.

Bogdan wielkie uznanie.

Marek

Dziękuję Marku 

No na przyszły raz trzeba zrobić akcję nieco wcześniej.

Pozdrawiam.

Opublikowano
  W dniu 24.01.2015 o 07:46, Picasa127 napisał:

Jak jest możliwość to chętnie wezmę jedną sztukę.

Jakieś dane do przelewu bym tylko prosił- może być na PW.

Konrad na obecną chwilę wszystkie 20 sztuk już jest zabukowane.

Czekam  tylko na potwierdzenia. Kilka osób już potwierdziło chęć nabycia na 100%

Jeśli ktoś zrezygnuję będziesz jako pierwszy ew.dostaniesz mój.

Zamówiłem tylko 20szt w ciemno bowiem kilka osób tylko było zainteresowanie.

Pozdrawiam...

Opublikowano

W związku z tym że nagle pojawiło się zainteresowanie kalendarzami

zoriętuję się czy drukarnia może wykonać dodatkową partię .

Dodam że druk był wykonany przy okazji dzięki uprzejmości właściciela

który znalazł lukę między zleceniami. Tak jak wspominałem wcześniej 

na domiar wszystkiego nastapiła awaria , więc wszystko wydłużyło się w czasie.

Opublikowano

Witajcie,

Ja już odebrałem polecam super.

Znacząco upiększył mój pokój modelarski i gabinet pracy.

Pozdrawiam

Marek

Opublikowano

Witam

Temat kalendarzy zamknięty , nie przewiduje już i nie podejmuję się jakiego kolwiek drukowania.

Pragnę podziękować wszystkim którzy odebrali kalendarze. Z tego co wiem do wszystkich

dotarły w stanie nie naruszonym , część została odebrana osobiście, pozostałe zostały

wysłane pocztą.
Pozdrawiam...

Opublikowano

Bogdan ogromne dzięki za zaangażowanie w zrobienie tych kalendarzy .

Wyszły naprawdę świetnie -od fotek po wykonanie i jakość papieru.

Generalnie taki temat ,jeśli będzie zainteresowanie powinien powstać w okolicach pażdziernik/listopad aby na spokojnie wszystko na czas przygotować a nie na wariackich papierach.

A tak przy okazji -lata ktoś ,zaglądał ktoś na lotnisko  ? :)

Przypominam o corocznym spotkanku organizacyjnym (info kilka postów wyżej)

Opublikowano

Dzięki Rafał
Dokładnie ...wypadało by to wcześniej zorganizować niemniej jednak wszystko

poszło dobrze,dziś jeszcze Grześ sobie odbierze, Konradowi dziś wysłałem pocztą,

a Wojtkowi podrzucę przy okazji wizyty na Podlesiu
Jeśli Niedziela będzie w miarę optymalna to na stówę jestem na lotnisku.

no chyba że warunki na lotnisku zmienią się diametralnie to wproszę się na kawkę do Marka ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.