Shock Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Nie Krzychu ,nie kombinuję . Kupię jakiś odbiornik micro na standardowe wtyczki . Nie będę o 2/3 gramy robił sobie kłopotu . Model skończony,wyszedł prawie w wadze producenta . Niebawem oblot.. Chciałbym przypomnieć zaglądającym tu zainteresowanym naszym lotniskiem modelarzom, iż planowane spotkanie coroczne jest wstępnie ustalone na ostatnią sobotę lutego tj. 28 w godzinach wieczornych (ustalimy), na BP w knajpce przy kawce. Proszę o zaplanowanie wolnej godzinki w ten dzień .. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amks22 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Mamy zarezerwowane stoliki na godz. 18.00, 28 lutego 2015 w knajpce Malinowy Las na stacji BP w Nowej Wsi. Postaram się jeszcze obdzwonić naszych klubowiczów i poinformować o spotkaniu. Omówimy sprawy techniczne naszego lotniska na 2015r. Dla zainteresowanych EXFC 2015 odbędzie się 21-23 sierpnia 2015 w Znojmo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 O to fajna wiadomość w związku z Znojmo. Termin ok,na pewno jadę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willyams Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Ja na zebraniu będę. Jak wszyscy się chwalą to i ja bym chciał. To zrobiłem do nauki dla dzieciaka. Model zaprojektowany przez Marka R. na razie wersja lądowa, ale niedługo zamiennie podwozie hydro. Cały wątek z budowy http://pfmrc.eu/index.php?/topic/49268-to-masz-polska-odpowied%C5%BA-na-magnuma/&do=findComment&comment=525266 Waga ok 250g do lotu , materiał :EPP, I druga zabawka zrobiona na halę. Co prawda jeszcze nie specjalnie czuję się na siłach na halę , ale model może się przydać. PIAGET 3D z planów w neta w wersji DEPRON 6mm. Model na razie z jednym serwem bez elektroniki wyszedł 106g. Przeiwduję że uda się zamknąć go w wadze 210-220g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 No to Wojtek przyłożyłeś wszystkim super te Twoje wyroby mi się podobają. Ja nadal buduje bociana relacja już niebawem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willyams Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Eeeee no nie przesadzaj moje twory to tylko taka zabawka dla grzecznych dzieci. To co Ty robisz to już prawdziwa sztuka. Rób rób, będę śledził i może na następną zimę skorzystam z Twoich metod i zbuduję w końcu coś konstrukcyjnego Silnik 26cm już mam tylko na razie szukam stosownego modelu do niego, z gotowców nie bardzo jest co kupić więc pewnie się pokuszę o samoróbkę. Mam nadzieję że mogę liczyć na pomoc , bo z konstrukcji jestem zielony Rośnie Ci ten bociek w oczach, żeby mu tylko lotniska nie zabrakło. Czekam z niecierpliwością na relację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Dobra,dobra koniec słodzenia ,pakować się na halę .godz. 19 Czaniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Marek ,rozpocząłeś relację w osobnym temacie więc nie rób OT . http://pfmrc.eu/index.php?/topic/42928-bocian-35/ Robota fajna ale to temat lotniskowy z małymi tematami pobocznymi a nie relacje z budowy Porządek musi być ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek.T Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Cześć a może Wojtka by interesowała ta cessna co ty Rafał budowałeś jest konstrukcyjna lekka lata wolno i spokojnie i nadaje się pod silnik 26 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willyams Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Hmm, cessna .Myślałem raczej o czymś szybszym. To będzie model do zrobienia na następną zimę więc w nadchodzącym sezonie pewnie się podciągnę doświadczeniem na Diablo i Yaku Ale dzięki za pamięć. Dzięki Janek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 WitamKalendarze gotowe, trochę to trwało... niestety złośliwość rzeczy martwych - awaria drukarki. Aby była jasność, wielkość kalendarza to 33cm x 29.5cm, samo wykonanie i papier jak na moje oko super. Jeśli osoby które wyraziły chęć posiadania tegoż kalendarza są nadal chętne to otrzymają go w pierwszej kolejności.Nie jest tego za wiele bo tylko 20sztuk. Druk kalendarzy pokryłem z własnych pieniędzy. 13 sztuk jest zabukowanych czekam tylko na potwierdzenie odbioru.Co do kosztów to wychodzi 30 PLn + koszt wysyłki ew jakiś papier taśma bo w coś to trzeba zapakować. Wydaje mi się że Pocztą Polską priorytet będzie najrozsądniej. Spakuję jedną sztukę podjadę na pocztę aby mi wycenili przesyłkę i dam znać ile wyniesie całość.Moja propozycja... to najpierw przelew i potwierdzenie, potem wysyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Super brakuje mi takiego w pokoju nad biurkiem. Bogdan wielkie uznanie. Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Super brakuje mi takiego w pokoju nad biurkiem. Bogdan wielkie uznanie. Marek Dziękuję Marku No na przyszły raz trzeba zrobić akcję nieco wcześniej. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picasa127 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Jak jest możliwość to chętnie wezmę jedną sztukę. Jakieś dane do przelewu bym tylko prosił- może być na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Jak jest możliwość to chętnie wezmę jedną sztukę. Jakieś dane do przelewu bym tylko prosił- może być na PW. Konrad na obecną chwilę wszystkie 20 sztuk już jest zabukowane. Czekam tylko na potwierdzenia. Kilka osób już potwierdziło chęć nabycia na 100% Jeśli ktoś zrezygnuję będziesz jako pierwszy ew.dostaniesz mój. Zamówiłem tylko 20szt w ciemno bowiem kilka osób tylko było zainteresowanie. Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 W związku z tym że nagle pojawiło się zainteresowanie kalendarzami zoriętuję się czy drukarnia może wykonać dodatkową partię . Dodam że druk był wykonany przy okazji dzięki uprzejmości właściciela który znalazł lukę między zleceniami. Tak jak wspominałem wcześniej na domiar wszystkiego nastapiła awaria , więc wszystko wydłużyło się w czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Witajcie, Ja już odebrałem polecam super. Znacząco upiększył mój pokój modelarski i gabinet pracy. Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Witam Temat kalendarzy zamknięty , nie przewiduje już i nie podejmuję się jakiego kolwiek drukowania. Pragnę podziękować wszystkim którzy odebrali kalendarze. Z tego co wiem do wszystkich dotarły w stanie nie naruszonym , część została odebrana osobiście, pozostałe zostały wysłane pocztą.Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Bogdan ogromne dzięki za zaangażowanie w zrobienie tych kalendarzy . Wyszły naprawdę świetnie -od fotek po wykonanie i jakość papieru. Generalnie taki temat ,jeśli będzie zainteresowanie powinien powstać w okolicach pażdziernik/listopad aby na spokojnie wszystko na czas przygotować a nie na wariackich papierach. A tak przy okazji -lata ktoś ,zaglądał ktoś na lotnisko ? Przypominam o corocznym spotkanku organizacyjnym (info kilka postów wyżej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Dzięki RafałDokładnie ...wypadało by to wcześniej zorganizować niemniej jednak wszystko poszło dobrze,dziś jeszcze Grześ sobie odbierze, Konradowi dziś wysłałem pocztą, a Wojtkowi podrzucę przy okazji wizyty na PodlesiuJeśli Niedziela będzie w miarę optymalna to na stówę jestem na lotnisku. no chyba że warunki na lotnisku zmienią się diametralnie to wproszę się na kawkę do Marka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi