wojcio69 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Kraksa kraksą ale taki kret to boli bardziej. Czy KBWL ustalił przyczynę tragedii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebapilotrc Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Gdyby nie to słońce :-((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Gdyby nie to słońce :-((( Ja też tego nie filmowałem bo słońce wchodziło w obiektyw,obróciłem się abo pociągnąć dalej no i .... Co nas nie zabije to nas wzmocni.Głowa do góry... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Ech,byłem w 100% świadkiem tego crashu. Niestety to najprawdziwszy szkolny błąd -model wleciał w słońce i po wyleceniu Seba zobaczył tylko czarną plamę która jakoś leciała... Model zrobił kilka wahnięć na lewo i prawo ,lekko zadarł po czym prawie pionowo uderzył w ziemię .Ponoć całe wyposażenie nie ucierpiało....pozostaje zakupić tylko nowy model . To niestety dość droga przestroga ! . A dziś fajny dzień na lotnisku. Kolejne kilka lotów i ustawień SU. Dogaduję się z gazem,ustawiam krzywą i regulacja i testy "dymu". Podgięte podwozie nie rozkracza się i latanie modelem coraz bardziej mnie rajcuje . Bardzo podoba mi się podejście Bogdana do latania a w zasadzie do wyuczania konkretnych nawyków. Gość sukcesywnie od kilku dni "uczy " się lądowania z buterrflayem i opanował to do perfekcji -od ciszy do wiaterku .Nie liczę, ale były to dziesiątki startów i lądowań ,zmiana ustawień i na okrągło a lądowania w większości do nogi . I to w piankowym modelu, świetnie latającym ...Takie uparte,w zmiennych warunkach ćwiczenie przynosi naprawdę bardzo dobre efekty i polecam każdemu . I na na koniec ciekawe info -pojawił się u nas model DLG ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Bo trening ma być sukcesywny. Nie da się zmienić wszystkiego w jednym locie. Bo nic nie będzie wiadomo. Ja poświęcam rok na sprawdzenie jednego lub dwóch rozwiązań. Warto rozumieć co się robi i jak to wpływa na model. Nudne ... ale działa tak trzymać! Fajnie ze silnik przeżył w dżecie. Bo to jakby kosztogenny element. Ja dziś z premedytacja wlatywałem w słońce, ale znacznie wolniej. Ach te termiki. No i czekałem kiedy model sie pojawi w polu widzenia miałem więcej szczescia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 DLG - na wesoło https://www.youtube.com/watch?v=lmuT9VFuMP0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek "Viper" Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Balet prawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Ale dziś pogoda siadła. Na lotnisku łeb chce urwać, ale co tam trzeba przeprowadzić kolejne testy mojego nowego ,,styropiana,,z MPX. Na skurczybyku wiaterek w porywach do 20km/h nie robi wrażenia. Nawet chyba lepiej śmiga. BF bajka, lądowanie do nogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Widać po rękawie na fotce że dmuchało ostro Mnie zniechęciła temperatura i ten wiaterek choć chęć testu nowego płynu do dymienia była duża . Ale idzie ponoć ciepło ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Tak to prawda wiało a temperatura taka sobie, ale chciałem skorzystać z okazji i przetestować latadło na wietrze. Jestem pod wrażeniem i pozytywnie zaskoczony. Trochę gimnastyki z filmowaniem było ale udało się coś nakręcić. https://www.youtube.com/watch?v=-d6nb94RWCg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Tak jakoś przed święceniem jajek ... . https://www.youtube.com/watch?v=hSDzDgrzm5I&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 No to jeszcze ode mnie kilka kadrów.Pogoda ponownie dopisała... Sprawca zadymy Zadymka raczej konkretna była Grzesiek awatar masz nieaktualny Twój pilot skojarzył mi się z ..... takim kolesiem STIG 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Nie planowany ale udany oblot mojej nowej extry 104" pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Dzięki chłopaki za zdjęcia i filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Tak jak chciałeś w wzwodzie hihihiUpss w zawisieRafał pozostawił smużkę dla Ciebie Grześ 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 fotka piękna , dzięki Boguś 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Tylko ta gwiazda jakaś ruska.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 No własnie , bardziej pasowałaby do Twojego SU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 I co to za zawis jak ziemi nie widać... Taki to ja robię na okrągło ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Rafał to był wzwód tylko Grzesiek nie chciał mówić o tym oficjalnie że mu w pionie stoi Aby nie było jest .... Na drugi raz proszę mi silnika nie gasić 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 No teraz uwierzę w ten zawis (albo photoshop) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi