jarek996 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Ja wczoraj odwiedziłem kolegòw w Barwałdzie. Dolnym , Srednim czy Gornym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek "Viper" Opublikowano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Rafał Barwałd faktycznie jest specyficzny ale ja po kilku wizytach się przyzwyczaiłem. Trochę mi przypomina Żar. Niestety kraksa z winy głupiego pakietu w radiu skutecznie wykluczyła mój śmigłowiec z latania. Naprawa z pozoru banalna okazała się poważna... Boguś piękne zdjęcia. Latałem sobie na moim lotnisku funcubem w podobnej scenerii w piątek wieczorem i zaliczyłem odwiedziny dwóch paralotniarzy PPG. Dolnym , Srednim czy Gornym ? Górny, zjazd na Stryszów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Być może to Ci sami co nad naszym lotniskiem przelatywali.Śmigali z kierunku Bielska. Musiałem się ewakuować szybolem w dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek "Viper" Opublikowano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Chyba tak Jeden miał trajkę a drugi w uprzęży. Ja jak usłyszałem że są w pobliżu to nie startowałem. Co innego jak model jest już w powietrzu. Z tym że u mnie to oni butami po wierzchołkach drzew szurają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszekm35 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Ja wczoraj odwiedziłem kolegòw w Barwałdzie. Specyficzne lotnisko i wymaga przyzwyczajenia jak każde nowe miejsce. Polataliśmy ale trochę pogoniła Nas czarna chmura znad Krakowa . Spitfire Leszka wygląda i lata znakomicie,dopracowania wymagają lądowania bo jak wiadomo makiety są w tym temacie wymagające. fajnie Rafał że wpadles???? no spitfire lata super a ladowania spokojnie będę trenowal???? jak pojechales to nas dorwala chmura i wymucilo nas na wszystkie strony haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Trochę mi przypomina Żar. Dokładnie to były pierwsze moje słowa po zaznajomieniu się z terenem lotniska . Plus że fajnie ląduje się pod górkę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Dzisiaj w końcu udało się polatać po krótkiej przerwie. Pogoda od samego rana dopisała i można było oblatać nowy model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Czerwona ładniejsza Jest film z oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Ale niebieska lepiej się wkręca???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Gratuluję Panowie...Nie zazdroszczę piekarnika na lotnisku. Wczoraj byliśmy również ale dopiero ok 18Wieczorem był zmasowany atak chrabąszczy. Już myślałem że nie zobaczę tych chrząszczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Nie było tak gorąco Boguś , pod parasolem nawet przyjemnie.Chłodzenie też było???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zapraszam na Piknik Modelarski Żar 2019 informacje : http://www.rcsroka.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Właśnie się wybieram na ta naszą ..patelnię,,Myślę że nie zrobię zapiekanek z pakietów i silnika.Założyłem mocniejszy silnik więc trzeba po testować.Przy okazji podziękowania dla Krzysia z Czechowic za wczorajszą pomoc w pomiarach ,,smażenia,, silnika. Ale niebieska lepiej się wkręca I tak właśnie się zastanawiam czy oprócz niebieskich pasów z dołu skrzydeł nie nakleić jeszcze na kadłub w moim szybolu. Podejrzewam że będzie zwinniejszy w kręceniu akrobacji.Muszę to przemyśleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Właśnie się wybieram na ta naszą ..patelnię,, Myślę że nie zrobię zapiekanek z pakietów i silnika. Założyłem mocniejszy silnik więc trzeba po testować. Przy okazji podziękowania dla Krzysia z Czechowic za wczorajszą pomoc w pomiarach ,,smażenia,, silnika. I tak właśnie się zastanawiam czy oprócz niebieskich pasów z dołu skrzydeł nie nakleić jeszcze na kadłub w moim szybolu. Podejrzewam że będzie zwinniejszy w kręceniu akrobacji.Muszę to przemyśleć. Tu chodziło o silnik Boguś. Grzesiek wczoraj walczył o obroty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Hehe spoko spoko Krzyś żartowałem ???? A na lotnisku grzeje jak jasny ..... Mimo to daje rady ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Sobotnie podsumowanie całego tygodnia. Podziękowania za wspólne loty dla Antosia Tomasza oraz KrzysztofaPogoda bajeczna żal było nie skorzystać z takich warunków. Przy okazji powstał filmik z udziałem Krzysztofa oraz jego modelu F5J SHADOW oraz kilka fotek z sobotniego wypadu na lotnisko. https://youtu.be/ErzN0_YOdDg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek "Viper" Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Sobotnie podsumowanie całego tygodnia. Podziękowania za wspólne loty dla Antosia Tomasza oraz Krzysztofa Pogoda bajeczna żal było nie skorzystać z takich warunków. Przy okazji powstał filmik z udziałem Krzysztofa oraz jego modelu F5J SHADOW oraz kilka fotek z sobotniego wypadu na lotnisko. 20190727_165204 B kopia.jpg 20190727_162337 B kopia.jpg 20190727_180756 B kopia.jpg 20190727_203722 C.jpg Pięknie tam macie Boguś 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoferbp Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Cześć. Dziękuję Boguś za wspaniały filmik. Potwierdzam, sobota na lotnisku była genialna a zachód słońca - bajka Bogdan oczywiście nie omieszkał poprawić swoich rekordów życiowych FunRay-em. Widząc co wyprawia tym modelem zastanawiam się, czy ludzie nie przepłacają za Respecty i Toxici Dziś przed południem poszukamy z "Cieniem" termiki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Dzięki Krzysztofy... to fakt, nasze lotnisko zwłaszcza podczas zachodu słońca jest urokliwe.Co do osiągów to przy tej prędkości styropianem zaczyna być już całkiem fajnie Było blisko aby dwójka pojawiła się z przodu, ale nie chciałem kusić losu, czas na modyfikacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek "Viper" Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Dzięki Krzysztofy... to fakt, nasze lotnisko zwłaszcza podczas zachodu słońca jest urokliwe. Co do osiągów to przy tej prędkości styropianem zaczyna być już całkiem fajnie Było blisko aby dwójka pojawiła się z przodu, ale nie chciałem kusić losu, czas na modyfikacje 2019-07-28 08_52_37-Companion przegląd logów.jpg Ja dobrze widzę ??!! Pod 200 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi