robas69 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Piotr, ale to tylko regulator napięcia, to gdzie do odbiornika je podawałeś. Na wolne kanały w odbiorniku zamiast poprzez mpx'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Dokładnie, zawsze mam nadmiarową ilość kanałów. Nie miałem do tej pory potrzeby zasilania z oddzielnego pakietu odbiornika. Zapewne się to nie długo zmieni, bo mam do ulotnienia sporego szybowca, a przy wadze ok. 10 kg. nie będę ryzykował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Piotrze 10 kg ? To chyba makreta powyżej 4m możesz zdradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 To chyba makreta Aleś Piotrowi wywróżył . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 sorry makieta ale w sumie wesoło wyszło Ps piszę to ze szpitala rano miałem operacje ale na wiosnę już ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 To nie makrela jeno Fox'ik, który nomen omen, już przez to forum raz przeszedł. Leżał bidok od ponad roku i czekał na swoją kolejkę. Mam nadzieję że czasu starczy by go wznieść na wiosnę PS Mariusz, jeśli piszesz to wszystko się udało Zdrófka!!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Pikny Laminatowawy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Dla Mariusza dużo zdrowia w Nowym Roku, a Piotrowi życzę by ten piękny Fox oglądał krety tylko z baaaaardzo dużej odległości. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Model znany Piękny pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Sporo odbiegliśmy od tematu Na wiosnę pociągnę osobny wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Nie wiem, czy wierzyć, czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Ilu w naszym kraju stać na DC 16? A na DC 24... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Robert, na to pytanie które zadałeś sami zainteresowani powinni sobie odpowiedzieć... Ja niestety jako zainteresowany jeszcze nie potrafię, ale generalnie na jakość i niezawodność Jeti nie narzekam. Tematem są nadajniki Jeti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Jako design piękna, funkcje.... ja i tak nie ogarniam prostszych aparatur kwestia jak jest ergonomiczna (czy trzymana luzem, czy na smyczy, czy kciukami czy paluchami ). Cena myslę że znajdzie amatora. Mając twoją w ręku to zazdroszczę precyzji drążków (moja spektrum nawet po regulacji sprężyn tak nie ma, niestety). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Mariusz, ja tez nie ogarniałem żadnej aparatury funkcjonalnie póki nie dostałem do ręki Jeti - to nie reklama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Jeti czy inna firma nie ma znaczenia mimo bardzo dobrej jakości mechanicznej samego nadajnika co nie ulega raczej wątpliwości pozostaje jeszcze to co powoduje że te nadajniki nie zdobywają ogromnego rynku i jest to cena . Kiedyś nadajnik był w cenie samochodu traktowało się go jak świętość dziś wszystko jest liczone na okres użytkowania od roku do kilku . Zmieniamy auta , modele , nadajniki bardzo często więc nie potrzebna nam trwałość i solidność taka jak w yeti . W okresie ostatnich 10 lat przemaszerowaliśmy od 27 MHz do 35MHz i na 2,4GHz za dwa lata może to będzie 24GHz . Po co płacić za nadajnik 7 tysięcy jak można mieć tak samo funkcjonalny nadajnik za 1500 PLN i wywalać go w śmieci i kupować kolejny nowszy za dwa lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalBuc Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Francuski dystrybutor JETI model opublikowała wczoraj pierwsze zdjęcie nowego nadajnika, jako prototyp DC-24, który zostanie oficjalnie zaprezentowany w przyszłym tygodniu na targach w Norymberdze. JETI model potwierdziło, że 28.01.2015. Na tegorocznych Targach Zabawek w Norymberdze przedstawi prawdziwy prototyp DC-24. Trzeba się uzbroić w cierpliwość i poczekać na relacje z targów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Jeti czy inna firma nie ma znaczenia mimo bardzo dobrej jakości mechanicznej samego nadajnika co nie ulega raczej wątpliwości pozostaje jeszcze to co powoduje że te nadajniki nie zdobywają ogromnego rynku i jest to cena . Patrząc na zagraniczne fora mam zgoła odmienne wrażenie. Np. Niemcy i USA... Nie spieram się że cena jest przystępna, bo nie jest, ale funkcjonalność chyba nie ograniczona niczym. Tak jak działa support Jeti to nawet w Erze nie ma. Co sobie modelarze zamarzą Jeti to spełnia Nawet śnieg pada w grudniu Po co płacić za nadajnik 7 tysięcy jak można mieć tak samo funkcjonalny nadajnik za 1500 PLN i wywalać go w śmieci i kupować kolejny nowszy za dwa lata To zadając pytanie retoryczne, po co Ci modele po 10-15k? Przecież możesz kupić piankę za 200pln, albo zrobić sobie jakiegoś deprona za 50pln PS Raczej taka aparatura dłużej Ci posłuży dając większą precyzję sterowania Francuski dystrybutor JETI model opublikowała wczoraj pierwsze zdjęcie nowego nadajnika, jako prototyp DC-24, który zostanie oficjalnie zaprezentowany w przyszłym tygodniu na targach w Norymberdze. JETI model potwierdziło, że 28.01.2015. Na tegorocznych Targach Zabawek w Norymberdze przedstawi prawdziwy prototyp DC-24. Trzeba się uzbroić w cierpliwość i poczekać na relacje z targów. Będzie się działo. Ostatnio Jeti wypuściło śmieszną serię limitowaną (z numerkami). Ludziska łykali jak pelikany http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2302991 Teraz pewnie się wkurzą, ale z drugiej strony pojawi się zapewne sporo aparatur na rynku wtórnym w dużo niższej cenie niż były... Każdy łaknie nowości 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Tylko 20 sztuk tego limitu? Moja ulubiona firma zrobiła to na 555 sztuk z modelem niedostępnym niestety dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 W sumie to 40 Pokazało się już oficjalne info... Ciekawe jakie wprowadzą zmiany względem poprzedniego modelu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi