piotralski Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Konrad, dobrze wyszło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmodel Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Ja polece havel composites, link do 93g: http://www.havel-composites.com/shop/44-Classically-woven/140-Carbon-fabric-93gmspan-stylefont-size-8pxsup2supspan-CCC-469-plain.html?pls=0 wszystkie zamowienia przychodza na walkach, raczej niezaleznie od ilosci mb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Skrzydło skończone, niestety moją piętą achillesową jest malowanie. Tu poległem na całej linii. Począwszy od doboru odcienia do oderwanego lakieru przy odcięciu biały/czerwony pod spodem skrzydła Dobrze wyszło pewnie dużo wagi nie przybyło bo widzę bo robiłeś wstawkę węglową jak na początkującego w naprawach laminatu jak to mówi nasz kierownik "bajka " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Konradzie - jakiej średnicy jest kołpak w Twoim Relaxie ? Pozdrawiam - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Dobrze wyszło pewnie dużo wagi nie przybyło bo widzę bo robiłeś wstawkę węglową jak na początkującego w naprawach laminatu jak to mówi nasz kierownik "bajka " Może taki początkujący to już nie jestem, bo kilka Falconów i Virusa naprawiałem i wychodziło dobrze. Ogólnie skrzydełko jest cięższe o 3,8g więc nie jest tragicznie ale i uszkodzenie nie było wielki. Pewnie było by z 1g mniej gdybym miał cieńsza tkaninę węglową a nie 160g/m. Producent Witold zaakceptował moją robotę wiec jestem zadowolony. Konradzie - jakiej średnicy jest kołpak w Twoim Relaxie ? Pozdrawiam - Jurek 27mm. Wręga silnikowa ma 28,5-29mm. Gadałem z Witoldem i mówił mi że miał kiedyś wersję obciętą wyżej pod silnik 35mm ale ciężko było doważyć model. Strasznie wąska rura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Może taki początkujący to już nie jestem, bo kilka Falconów i Virusa naprawiałem i wychodziło dobrze. Ogólnie skrzydełko jest cięższe o 3,8g więc nie jest tragicznie ale i uszkodzenie nie było wielki. Pewnie było by z 1g mniej gdybym miał cieńsza tkaninę węglową a nie 160g/m. Producent Witold zaakceptował moją robotę wiec jestem zadowolony. Jak pan Witek zaakceptował to lipy nie ma sam latam modelem z Wistmodelu i wiem że jest dopracowany w każdym calu . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Tkanina 160g to nie problem. problemem jest tylko TA tkanina - taka kiepska trochę do naprawy skrzydła Używam jej do naprawy kadłuba i daje ją tylko wewnątrz. Ważne żeby użytkownik był zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Dzięki Konradzie ! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) No to dziś Relax zaliczył godzinny lot po naprawie. Wszystko okazało się być w porządku. Ośka jest prosta na tyle na ile byłem to w stanie sprawdzić. Łożyska trzymają, delikatnie przesmarowałem i na mój ogląd silnik pracuje ciszej niż od nowości. Model przytył po naprawie o 55g ale udało się zdjąć 18g ołowiu z dzioba więc można przyjąć, że do lotu jest cięższy o 40g. Obecna waga modelu gotowego do lotu to 2120g (było około 2080g). Jak ważyłem model z pustym pakietem to waga jakoś inaczej pokazywała równe 2100g Różnica między skrzydłami wyszła poniżej jednego grama dokładnie to 0,8g. Lewe skrzydło też trzeba było poprawić bo w nerwach nie zauważyłem że natarcie w jednym miejscu wpadło do środka. Model teraz wygląda tak: Jak mawia modelarskie przysłowie model bez taśmy nie poleci więc przed pierwszym lotem nakleiłem na kadłub aż dwie tak na wszelki wypadek gdyby jedna miała za słabą moc. Edytowane 23 Listopada 2014 przez Konrad_P 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Konrad, Relax jest piękny nawet po naprawie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Zdjęcia robione telefonem więc nic nie widać- na szczęście. Widać choćby po nietrafionym odcieniu czerwonego, a w zasadzie to nie trafiłem z podkładem bo kolor jest identyczny. Szkoda gadać kadłub a w zasadzie to sam dziub malowałem 5 razy a i tak wyszła katastrofa. Nie potrafię malować i już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 :)Odwaliłeś kawał dobrej roboty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Drobna i poprawnie zrobiona naprawa. Mi malowanie dalej nie wychodzi wiec czasami tak to bywa model juz chrzczony, to jak bedzie ciepło, zapraszam do ruskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1303 Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Konradzie, z czego zrobiłeś taki fajny stojak do modelu? Może jakieś zdjęcie z bliska ? Wymiary ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 To chyba stojak co robi Krzysiek B. Cena koło 200zl. Ale moge sie zapytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Robi je Marek L. ze Zgierza. Kopyto leży u Witolda. Jak byłem po model u Witolda to zobaczyłem formę i chciałem zamówić. Okazało się że produkuje je Marek i właśnie sobie zrobił. Pojechałem i wydębiłem. Stojak jest świetny jestem zadowolony choć trzeba jeden element zmodernizować. Cena odrobinę wyższa niż Jurek podał. Zdjęcia postaram się jutro zrobić jak będzie widno i podam też wymiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/44643-lotnisko-bydgoszcz-fordon/page-34# Troche rurki, parę kolanek i kasa w kieszeni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Lub chwila zabawy i (dół strony) http://pfmrc.eu/index.php?/topic/33394-virus-25-e-z-mawi/page-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Może...ale efekt nie ten sam Relax wymaga znacznie lepszej oprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi