luki97r Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Witam, właśnie postanowiłem zbudować swój pierwszy model. Wypatrzyłem sobie trenerek Toto-0 (wersję lotkową) . Materiały do budowy kupię mam nadzieję w sklepie budowlanym jakimś, ale mam problem z tą całą elektroniką.. Nie bardzo wiem jakich firm w ogóle szukać.. I zwracam się z prośbą do forumowiczów o pomoc w doborze sprzętu Z tego co wiem do Toto bierze się raczej najtańsze rzeczy, lecz nie orientuję się w cenach.. Aparaturę wolałbym jednak taką do wykorzystania także do innych modeli. Myślę, że 5-kanałowa powinna wystarczyć, bo zamierzam w przyszłości robićsamoloty z podwoziami albo innymi dodatkami. Ale tak na początek tak chciał wiedzieć co najtańszego poza aparaturą mógłbym kupić. Autor projektu użył: - silnik TowerPro "dzwonek" + śmigło GWS 8x4 - regler 25A DYNAM - serwa mikro ESKY - odbiornik JetiRex 5 Mpd - pakiet 2S1P Dualsky 1350 mA. Lecz nic mi to nie mówi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi