witold_pi Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia https://www.ebay.pl/itm/266770524920?itmmeta=01HVYGDDCPFDNC5ZAHWH2C0ZCJ&hash=item3e1cc32af8:g:MKoAAOSwxnZl7yee
jarek996 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia W dniu 20.04.2024 o 21:53, witold_pi napisał: Jena-COX-drapak https://www.ebay.pl/itm/266770524920?itmmeta=01HVYGDDCPFDNC5ZAHWH2C0ZCJ&hash=item3e1cc32af8:g:MKoAAOSwxnZl7yee Jena-COX-drapak 1
MASK Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Co prawda palony, ale tylko na desce, za to w pudełku i z papierami - niski numer. Kolejny open rocker do kolekcji Co ciekawe producent zaleca nie więcej niż 8% oleju w paliwie. 2 1
Paweł Prauss Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Cholerna pianka wzięła i się zdegradowała, a ja mam robotę aby to wszystko wyczyścić, BTW ciekawy motorek mi się trafił co ?? 1 1
jarek996 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja OMEGA. Ostatnio kupilem taki ( w SUPER stanie) z kilkoma innymi fajnymi rzeczami. Sprzedalem do Niemiec. Buduja jakiegos oldtimera i chcieli wlasnie OMEGE.
Janeczek Opublikowano 22 Maja Autor Opublikowano 22 Maja Hallo Marcinie , tutaj chcialem Ci pokazac ten Motorek ktory mi uratowales ! DZIEKUJE CI SLICZNIE ZA PRZESYLKE TEGO DEKIELKA ! Dekielek byl nowy wiec musialem go dostosowac kolorystycznie do Karteru . 4
Janeczek Opublikowano 26 Maja Autor Opublikowano 26 Maja Pokazujecie tutaj piekne czterotakty ! - ........ ja chcialem tutaj pokazac dosc rzadki Silnik 4 T pojemnosci 10 ccm , czy rozpoznajecie jakiej Firmy jest ten silnik , i z jakiego Kraju pochodzi ? Pozdrawiam Janek vel Janeczek . 3
MASK Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 15 godzin temu, Janeczek napisał: Pokazujecie tutaj piekne czterotakty ! - ........ ja chcialem tutaj pokazac dosc rzadki Silnik 4 T pojemnosci 10 ccm , czy rozpoznajecie jakiej Firmy jest ten silnik , i z jakiego Kraju pochodzi ? Pozdrawiam Janek vel Janeczek . Mam boxerka 20 ccm, bliskiego krewnego Twojej dziesiątki. Numer 032. Dobrze, że pojawiają się czasem takie perełki na naszym forum, bo to zmusza do sięgnięcia w głąb silnikowych półek. Tym razem okazało się, że gąbka w pudełku zaczęła się rozkładać, jak w starych pudełkach OS i Enya, sklejając wszystko razem. 3
Janeczek Opublikowano 27 Maja Autor Opublikowano 27 Maja Bravo Witek i Marcin ! -ten moj jednocylindrowy ma nr. 030 - ciekawe ile tego wyprodukowano ?
Janeczek Opublikowano 27 Maja Autor Opublikowano 27 Maja Marcin , dobrze ze Ci o NBN przypomnialem , bo bys go mial takiego jak zielony OS Pawla .... Mialem juz kilkanascie takich "gabkowych" Motorkow ...wiec teraz zagladam czesciej do szaf ,szafeczek i innych zakamarkow zeby przetrzepac pudelka ...
Janeczek Opublikowano 28 Maja Autor Opublikowano 28 Maja Witek , wiesz cos wiecej na temat Produkcji 4 T silnikow NBN ? Rynek nie byl "zalany" tymi silnikami wiec licze na niewielka liczbe produkowanych silnikow -byly drogie i nikt nie kwapil sie je kupowac - gdy na rynku bylo pelno wyprobowanych i sprawdzonych w "bojach" silnikow japonskich + austriackich Firm ( OS , Enya , Webra , HP....) Mysle ze Czesi zaprzestali wielkoseryjnej produkcji widzac ze silniki te "nie ida" ...
witold_pi Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja GDZIEŚ COŚ CZYTAŁEM ROBILI CHYBA TEŻ REPLIKI CZESKICH SILNIKÓW (TAK JAK mpjet) ale ilości były liczone w setkach. O 4T nic więcej nie wiem, był boxer 20 cm z nr 32 od Marcina co potwierdza niskoseryjną produkcję.
MASK Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 9 godzin temu, witold_pi napisał: GDZIEŚ COŚ CZYTAŁEM ROBILI CHYBA TEŻ REPLIKI CZESKICH SILNIKÓW (TAK JAK mpjet) ale ilości były liczone w setkach. O 4T nic więcej nie wiem, był boxer 20 cm z nr 32 od Marcina co potwierdza niskoseryjną produkcję. Ja widziałem tylko replikę NBN Pfeffera, opisaną jako limitowana seria 500 sztuk. Wciąż można ją kupić za bardzo rozsądne pieniądze: https://carlsonengineimports.com/products/nbn-pfeffer-2-5-limited-production-replica-series
Janeczek Opublikowano 29 Maja Autor Opublikowano 29 Maja To jest ta Replika Pfeiffera robiona przez Firme NBN : Replika Pfeiffer 2,5 ccm -silnik Nr. 255 1
witold_pi Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja A ta firma nie jest czasem fakowa: https://carlsonengineimports.com/ i po wysłaniu kasy dostanę NIC?
jarek996 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Unik rysk lin-bil i byggsats - ny i kartong med.. | Köp på Tradera (634402216)
MASK Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 10 godzin temu, witold_pi napisał: A ta firma nie jest czasem fakowa: https://carlsonengineimports.com/ i po wysłaniu kasy dostanę NIC? Ale co? Chciałbyś coś kupić, ale się boisz? Kupię Ci, dla siebie może też coś wezmę To, że honorują karty kredytowe i Paypal, to chyba najlepsza polisa ubezpieczeniowa
witold_pi Opublikowano 30 Maja Opublikowano 30 Maja Marcinie jakieś 3 lata temu "kupiłem" namiot ogrodowy na zagranicznej stronie, ceny niezbyt niskie (jakieś 200$ ), identyczny z moim bo poleciały części metalowe w czasie wiatru a nigdzie w europie go już nie było. Efekt- brak towaru, zastrzeżenie karty (p óźniej nawet ktoś w Japoni próbował kupować usługi streamingu wideo) i problem z bankiem, który niezbyt chętnie zwrócił pieniądze. Stąd moje pytanie. Czasem trzeba coś kupić- np części do silnika i okazują się być w jakimś sklepie w izraelu czy arabii co mnie skutecznie powstrzymuje. Stąd moje pytanie, czy znasz ten sklep? Dziękuję Ci za chęć pomocy.
Rekomendowane odpowiedzi