witold_pi Opublikowano 20 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia https://www.ebay.pl/itm/266770524920?itmmeta=01HVYGDDCPFDNC5ZAHWH2C0ZCJ&hash=item3e1cc32af8:g:MKoAAOSwxnZl7yee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 23 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia W dniu 20.04.2024 o 21:53, witold_pi napisał: Jena-COX-drapak https://www.ebay.pl/itm/266770524920?itmmeta=01HVYGDDCPFDNC5ZAHWH2C0ZCJ&hash=item3e1cc32af8:g:MKoAAOSwxnZl7yee Jena-COX-drapak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 1 Maja Udostępnij Opublikowano 1 Maja Co prawda palony, ale tylko na desce, za to w pudełku i z papierami - niski numer. Kolejny open rocker do kolekcji Co ciekawe producent zaleca nie więcej niż 8% oleju w paliwie. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 4 Maja Udostępnij Opublikowano 4 Maja Cholerna pianka wzięła i się zdegradowała, a ja mam robotę aby to wszystko wyczyścić, BTW ciekawy motorek mi się trafił co ?? 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 5 Maja Udostępnij Opublikowano 5 Maja OMEGA. Ostatnio kupilem taki ( w SUPER stanie) z kilkoma innymi fajnymi rzeczami. Sprzedalem do Niemiec. Buduja jakiegos oldtimera i chcieli wlasnie OMEGE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 22 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja Hallo Marcinie , tutaj chcialem Ci pokazac ten Motorek ktory mi uratowales ! DZIEKUJE CI SLICZNIE ZA PRZESYLKE TEGO DEKIELKA ! Dekielek byl nowy wiec musialem go dostosowac kolorystycznie do Karteru . 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 26 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja Pokazujecie tutaj piekne czterotakty ! - ........ ja chcialem tutaj pokazac dosc rzadki Silnik 4 T pojemnosci 10 ccm , czy rozpoznajecie jakiej Firmy jest ten silnik , i z jakiego Kraju pochodzi ? Pozdrawiam Janek vel Janeczek . 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja Czeski NBN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja 15 godzin temu, Janeczek napisał: Pokazujecie tutaj piekne czterotakty ! - ........ ja chcialem tutaj pokazac dosc rzadki Silnik 4 T pojemnosci 10 ccm , czy rozpoznajecie jakiej Firmy jest ten silnik , i z jakiego Kraju pochodzi ? Pozdrawiam Janek vel Janeczek . Mam boxerka 20 ccm, bliskiego krewnego Twojej dziesiątki. Numer 032. Dobrze, że pojawiają się czasem takie perełki na naszym forum, bo to zmusza do sięgnięcia w głąb silnikowych półek. Tym razem okazało się, że gąbka w pudełku zaczęła się rozkładać, jak w starych pudełkach OS i Enya, sklejając wszystko razem. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 27 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja Bravo Witek i Marcin ! -ten moj jednocylindrowy ma nr. 030 - ciekawe ile tego wyprodukowano ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 27 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja Marcin , dobrze ze Ci o NBN przypomnialem , bo bys go mial takiego jak zielony OS Pawla .... Mialem juz kilkanascie takich "gabkowych" Motorkow ...wiec teraz zagladam czesciej do szaf ,szafeczek i innych zakamarkow zeby przetrzepac pudelka ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja to były prawie jednostkowe produkcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 28 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja Witek , wiesz cos wiecej na temat Produkcji 4 T silnikow NBN ? Rynek nie byl "zalany" tymi silnikami wiec licze na niewielka liczbe produkowanych silnikow -byly drogie i nikt nie kwapil sie je kupowac - gdy na rynku bylo pelno wyprobowanych i sprawdzonych w "bojach" silnikow japonskich + austriackich Firm ( OS , Enya , Webra , HP....) Mysle ze Czesi zaprzestali wielkoseryjnej produkcji widzac ze silniki te "nie ida" ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja GDZIEŚ COŚ CZYTAŁEM ROBILI CHYBA TEŻ REPLIKI CZESKICH SILNIKÓW (TAK JAK mpjet) ale ilości były liczone w setkach. O 4T nic więcej nie wiem, był boxer 20 cm z nr 32 od Marcina co potwierdza niskoseryjną produkcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 29 Maja Udostępnij Opublikowano 29 Maja 9 godzin temu, witold_pi napisał: GDZIEŚ COŚ CZYTAŁEM ROBILI CHYBA TEŻ REPLIKI CZESKICH SILNIKÓW (TAK JAK mpjet) ale ilości były liczone w setkach. O 4T nic więcej nie wiem, był boxer 20 cm z nr 32 od Marcina co potwierdza niskoseryjną produkcję. Ja widziałem tylko replikę NBN Pfeffera, opisaną jako limitowana seria 500 sztuk. Wciąż można ją kupić za bardzo rozsądne pieniądze: https://carlsonengineimports.com/products/nbn-pfeffer-2-5-limited-production-replica-series Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 29 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja To jest ta Replika Pfeiffera robiona przez Firme NBN : Replika Pfeiffer 2,5 ccm -silnik Nr. 255 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 29 Maja Udostępnij Opublikowano 29 Maja A ta firma nie jest czasem fakowa: https://carlsonengineimports.com/ i po wysłaniu kasy dostanę NIC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 29 Maja Udostępnij Opublikowano 29 Maja Unik rysk lin-bil i byggsats - ny i kartong med.. | Köp på Tradera (634402216) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 29 Maja Udostępnij Opublikowano 29 Maja 10 godzin temu, witold_pi napisał: A ta firma nie jest czasem fakowa: https://carlsonengineimports.com/ i po wysłaniu kasy dostanę NIC? Ale co? Chciałbyś coś kupić, ale się boisz? Kupię Ci, dla siebie może też coś wezmę To, że honorują karty kredytowe i Paypal, to chyba najlepsza polisa ubezpieczeniowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 30 Maja Udostępnij Opublikowano 30 Maja Marcinie jakieś 3 lata temu "kupiłem" namiot ogrodowy na zagranicznej stronie, ceny niezbyt niskie (jakieś 200$ ), identyczny z moim bo poleciały części metalowe w czasie wiatru a nigdzie w europie go już nie było. Efekt- brak towaru, zastrzeżenie karty (p óźniej nawet ktoś w Japoni próbował kupować usługi streamingu wideo) i problem z bankiem, który niezbyt chętnie zwrócił pieniądze. Stąd moje pytanie. Czasem trzeba coś kupić- np części do silnika i okazują się być w jakimś sklepie w izraelu czy arabii co mnie skutecznie powstrzymuje. Stąd moje pytanie, czy znasz ten sklep? Dziękuję Ci za chęć pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi