skuter Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 To jest MVVS 1D bodajże z 1959 roku. Ładny egzemplarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan_m Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 (...) Stanisławie, a czy przypadkiem nie chciałbyś oryginalnego kołpaczka do swojej ślicznej Jaskółeczki, tak się składa, że mogę Ci jeden odstąpić... Bardzo dziękuję i chętnie skorzystam, szczegóły na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Brawo Tomek!! Kolejna zagadka, choć już kiedyś było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Dyno produkcji Arne Hende. Oczywiście! Bardzo ładnie zrobiony silniczek. Brawo Tomek!! Kolejna zagadka, choć już kiedyś było... Widzę, że i Ty już go masz Całkiem sympatyczny silniczek. Tłumik, mimo, że wygląda na rezonansowy, jest zwykły. Ale zaintrygował mnie ten Twój BSV, to pewnie do akrobacji silnik. Napisz coś o nim, bardzo ciekawy motorek, gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Nie mogłem się powstrzymać, żeby się nim nie pochwalić, widzę, że u Ciebie tylne denko jest aluminiowe, u mnie to chyba jakieś tworzywo. Chętnie bym coś napisał o tym BSV gdybym cokolwiek o nim wiedział, kolega od, którego go nabyłem już nie pamięta nawet od kogo go kupił, a było to już parę ładnych lat do tyłu (internet w tym temacie milczy-pozostaje jedynie liczyć na pamięć innych kolegów, z którymi powinienem wkrótce się spotkać), wiem jedynie, że pochodzi zza wschodniej granicy, jest dedykowany do klasy F2B i nie był używany.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Paweł piękny ten BSV A Taipan 2,5 też śliczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Skoro już wszystko wiadomo to kolejny temat rzucam na warsztat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Czy ktoś wie do czego w tłumiku Taipana służy króciec umieszczony bliżej wydechu? Ja się jedynie domyślam, ale pewności nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Do podlewania tloka przed uruchomieniem. Starsze OS Maxy mialy cos podobnego w tlumikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Paweł ja potrzebuje kołpaczek do jaskółki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Do podlewania tloka przed uruchomieniem. Starsze OS Maxy mialy cos podobnego w tlumikach. A myślałem, że do zadymy... Niestety nie posiadam więcej kołpaków do Jaskółki na zbyciu w chwili obecnej, ale będę o Tobie pamiętał w przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 No nie no Paweł, Tobie to się wszystko z zadymą kojarzy, ech Ślązacy A ja póki co pozyskałem w drodze kupna takie okazy, może ktoś wie co to za jedne (nazwa zamalowana )?: Jeden mogę wymienić/odsprzedać jakby kto chciał do kolekcji tudzież oltimerowego latania:) W środku znalazłem coś takiego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Ja chcem :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Może nie jest to jakiś wielki rarytas aczkolwiek powiększył moją kolekcję kilka dni temu. Nie długo będą próby odpalenia tego Niemca . Po 5 godzinach czyszczenia tak wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Elegancki motorek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Witam U mnie parkuje od dosyć dawna taki motorek. Iglica była ułamana, ale Webra jej pomogła i zawieruszył się gaźnik z takiego Niemca jak powyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Ładny tygrysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Skoro nikt się nie kwapi, aby podać odpowiedź na moją zagadkę, to sam to uczynię. Replika wykonana przez słynnego Ivora F., o którym już było. Kolejna zagadka poniżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 No nie no Paweł, Tobie to się wszystko z zadymą kojarzy, ech Ślązacy A ja póki co pozyskałem w drodze kupna takie okazy, może ktoś wie co to za jedne (nazwa zamalowana )?: Jeden mogę wymienić/odsprzedać jakby kto chciał do kolekcji tudzież oltimerowego latania:) W środku znalazłem coś takiego: Rocket Victor 45, ładne sztuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Rocket Victor 45, ładne sztuki Ano się rozumie! A to mój egzemplarz z zagadki Pawła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi