Platon Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Ano się rozumie! A to mój egzemplarz z zagadki Pawła Miłośnicy silników z Bollywood! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 nie wiem jak to motorki z indii chodzą ale śliczniutkie no zobaczta ludziska nawet rc samozapłon ,jestem ciekawy jak pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 nie wiem jak to motorki z indii chodzą ale śliczniutkie no zobaczta ludziska nawet rc samozapłon ,jestem ciekawy jak pracuje. A teraz coś ku pokrzepieniu serc "wodniaków" -kto zgadnie co to za gagatek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan_m Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Paweł podarował mi kołpaczek do "Jaskółki" przez co silnik odzyskał swój naturalny wygląd. Z tego też powodu powędruje do małej gablotki i stanie na moim biurku... Pawle, Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Elegancka Jaskółeczka A teraz coś ku pokrzepieniu serc "wodniaków" -kto zgadnie co to za gagatek? Mój z drugiej serii, ale jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Lekki zboczę z tematu, powiedzcie mi czym odczyścić świecę od coxa? Świeca zalepiona na równo nagarem, po podłączeniu żarzenia słychać że żyje, moczyłem kilka dni w paliwie jednak rezultat mizerny, da się ją jakoś uratować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Najlepiej w myjce ultradźwiękowej. Dobrą metodą jest też wolne gotowanie w płynie chłodniczym, tyle tylko, że płyn chłodniczy musi być na bazie glikolu propylenowego inaczej kuracja nie działa skutecznie. Koledzy pisali też o moczeniu w rozpuszczalniku nitro, ponoć działa - ja nie próbowałem. A co to za Cox? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Mozna zaryzykowac plyn do kominkow. Wydechy po rycynie czysci do nowosci. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Ja wszystkie silniki czyszczenie białym denaturatem. A oto mój nowy nabytek. Czyszczone denaturatem. Zagadki nie będzie bo każdy napewno wie co to za silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Wiiiiiiellllki motor!!! A co do zagadki Grześka to ten wydaje się być podobny http://www.radiocontrolmodels.co.uk/EngineGallery/English/Page1714.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 ED Hunter Mk. IV, podobnie jak mój. Grześka jest z wczesnej serii produkcyjnej, mój z późniejszej. Kilka zewnętrznych różnic sprawia, że silniki, na pierwszy rzut oka, znacznie się różnią, ale to tylko pozory. A to kilka mikrusów ostatnio dodanych do kolekcji. Może ktoś powie coś o nich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 ED Hunter Mk. IV, podobnie jak mój. Grześka jest z wczesnej serii produkcyjnej, mój z późniejszej. Kilka zewnętrznych różnic sprawia, że silniki, na pierwszy rzut oka, znacznie się różnią, ale to tylko pozory. A to kilka mikrusów ostatnio dodanych do kolekcji. Może ktoś powie coś o nich? Andeson Spitfire 049 , VA 049 i G-mark 0,5 ccm. Ładne maluchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Bardzo dobrze, że w końcu Grzesiek zaczął się udzielać na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Kolejna zagadka. Najmniejszy silniczek w mojej kolekcji. Dla porównania fotka w towarzystwie 0,5 ccm Bambino. Kto zagadnie co to za jeden? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Śliczny maluszek, wiem, ale nie powiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 oj ty to jesteś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Napiszę tylko, że Węgier z pochodzenia, mam gdzieś o nim artykuł, jak znajdę to wrzucę skan, ale to pewnie trochę potrwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Kolejna zagadka. Najmniejszy silniczek w mojej kolekcji. Dla porównania fotka w towarzystwie 0,5 ccm Bambino. Kto zagadnie co to za jeden? Vella V.T. 025 Ja mam dużo łatwiejsza zagadkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Jeśli mnie oczy nie mylą to VT-11 0,25 ccm. Śliczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Ja mam dużo łatwiejsza zagadkę nie dajcie się zwieść, to musi być jakaś turbina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi