Paweł Prauss Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Wygląda na silniczek do napędu tunelowego, ale na chwilę obecną nie wiem co to za jeden... Już mam K&B .82 Nieźle się cenią... To twój motorek Robercie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgadza się to K&B 82 pierwszej serii, miał dużo cech wspólnych z wodną 67 Niestety Paweł już nie mój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 26 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 No to w takim razie zagadeczka na niedzielę. Co to za jeden ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 No to w takim razie zagadeczka na niedzielę. Co to za jeden ? Channel Island Special , poj. 10 ccm. Gratuluję zdobyczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Channel Island Special , poj. 10 ccm. Gratuluję zdobyczy Dzięki. Zagadka łatwa nie była - raczej dla koneserów. Kiedyś już pokazywałem taki silnik na forum, a teraz trafił mi się drugi, mam parkę: lotniczą i wodną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Jak pokazałeś Marcinie, to drugi się z chęcią dla towarzystwa przyłączył - wniosek: należy motorki pokazywać :-)) A ja na temat motorka Grześka wyszperałem w sieci takie coś: A w poniższym linku można znaleźć sporo informacji na temat starych Węgierskich silniczków, zebranych i opracowanych przez Adriana Duncana: http://modelenginenews.org/ad/alag.html Żeby nie było nudno to i ja wrzucę zagadkę (niestety żaden z tych ślicznych silniczków nie należy do mnie) ale może kiedyś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Jak pokazałeś Marcinie, to drugi się z chęcią dla towarzystwa przyłączył - wniosek: należy motorki pokazywać :-)) Sugerujesz taki silnikowy kącik matrymonialny? No niby racja, jak pokazałem niektóre, to rzeczywiście mi się od razu parka zrobiła Co niektóre już się rozmnożyły i nie wiadomo co z miotem robić Z biegiem czasu stare i brzydkie poszły w kąt a młode (new old stack) zdobią półki Żeby nie było nudno to i ja wrzucę zagadkę (niestety żaden z tych ślicznych silniczków nie należy do mnie) ale może kiedyś... Rodzinka Shurikenów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Ale czemu one takie śliczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Oczywiście Marcinie masz rację. No nie mów Marku, że Ci się nie podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 toż mówie że śliczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Jak pokazałeś Marcinie, to drugi się z chęcią dla towarzystwa przyłączył - wniosek: należy motorki pokazywać :-)) A ja na temat motorka Grześka wyszperałem w sieci takie coś: Vella.jpg A w poniższym linku można znaleźć sporo informacji na temat starych Węgierskich silniczków, zebranych i opracowanych przez Adriana Duncana: http://modelenginenews.org/ad/alag.html Żeby nie było nudno to i ja wrzucę zagadkę (niestety żaden z tych ślicznych silniczków nie należy do mnie) ale może kiedyś... Jak pokazałeś Marcinie, to drugi się z chęcią dla towarzystwa przyłączył - wniosek: należy motorki pokazywać :-)) A ja na temat motorka Grześka wyszperałem w sieci takie coś: Vella.jpg A w poniższym linku można znaleźć sporo informacji na temat starych Węgierskich silniczków, zebranych i opracowanych przez Adriana Duncana: http://modelenginenews.org/ad/alag.html Żeby nie było nudno to i ja wrzucę zagadkę (niestety żaden z tych ślicznych silniczków nie należy do mnie) ale może kiedyś... No to jeszcze jeszcze jeden tajemniczy węgierski motor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Na moje oko, to Vella 25 z drugiej połowy lat 50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 A mnie się taki trafił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Trudne nie jest bo widać, ale motorek zacny - Enya R1.20 4C https://youtu.be/1B_vprMecXQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Trudne nie jest bo widać, ale motorek zacny - Enya R1.20 4C https://youtu.be/1B_vprMecXQ Niby łatwe, a nie do końca Poniżej porównanie silników Enya R120-4C (z lewej) i 120-4C I zagadeczka, podpowiem tylko, że to jedynka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 B.38 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Dawno się tu nic nie działo, to odświeżę trochę temat. Kto zgadnie co to za motorek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Dawno się tu nic nie działo, to odświeżę trochę temat. Kto zgadnie co to za motorek? Piszę tu chyba sam dla siebie... Odpowiem więc również sam sobie - ELFIN 249. Wrzucam kolejną zagadkę, a jeśli nikt się nie odezwie to już chyba ostatnią...bo i po co miałbym się dalej produkować sam dla siebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 oj tam oj tam paweł daj spokój ; 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Paweł ja ten temat czytam z wywalonym językiem, zabrania się nie pisać. Sam nie zabieram głosu bo nie wiem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi