symon5 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 no nie wiem ale dla mnie jakby miał coś z webry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Chyba MVVS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Grzegorz, a mógłbyś podać pojemność tego motorka? Ten jest troszke podobny.Przynajmniej wydech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Grzegorz, a mógłbyś podać pojemność tego motorka? Ten jest troszke podobny.Przynajmniej wydech. Ten silnik to chiński Silver Swallow Shanghai R-5 poj. 10 ccm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 A ten, co za jeden? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 A ten, co za jeden? Na moje oko E.D. Super Fury Mk 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 kolejny motorek zagadka, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Angielska ETA 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Na moje oko E.D. Super Fury Mk 3 Ciepło, ED Racer Mk. V kolejny motorek zagadka, Tak, to ETA 15D Mk. II A ten? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Ciepło, ED Racer Mk. V Tak, to ETA 15D Mk. II A ten? Hiszpański LLAM 2,5 , chyba model AD-5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Hiszpański LLAM 2,5 , chyba model AD-5 Było nie było jest to z pewnością jakiś klon Webry Mach II. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Kolejna zagadka. Najmniejszy silniczek w mojej kolekcji. Dla porównania fotka w towarzystwie 0,5 ccm Bambino. Kto zagadnie co to za jeden? Napiszę tylko, że Węgier z pochodzenia, mam gdzieś o nim artykuł, jak znajdę to wrzucę skan, ale to pewnie trochę potrwa... Minęło trochę czasu ale w końcu się zebrałem i przerzuciłem 2 metry bieżące literatury (mierząc po grzebietach..), no i znalazłem :-)) Nota bene w artykule jest błąd bo ALAG pisze się przez jedno "L". Przy okazji zagadka - jaki motorek jest na drugim zdjęciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Przy okazji zagadka - jaki motorek jest na drugim zdjęciu? EGA 0,5 cc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Dokładnie tak, EGA - Bambino - te nazwy występują zamiennie i łącznie zarazem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Jak już jesteśmy przy małych pojemnościach to kolejny motorek , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 A to chyba Spitfire 049 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Tak, to Spitfire 049 . Kolejny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 OK Cub z głowica od Coxa Hiszpański LLAM 2,5 , chyba model AD-5 Dokładnie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Ładny. A ten? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Tu chyba coś o nim jest: http://modelenginenews.org/drj/mite.html Tylko coś zbiornik inny, ale kto po tylu latach dojdzie jaki ma tak naprawdę być? Już doczytałem wersje żarowe miały metalowe zbiorniki...a diesle chodziły na paliwie 50% eteru + 50% ciężkiego oleju mineralnego. Alee jeszcze jedna rzecz nie daje mi spokoju w jaki sposób ten wichajster od spodu umożliwia regulację stopnia sprężania? Bo chyba do tego on jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi