AndrzejC Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Gdybyś pokazał go z drugiej strony to pewnie bym zgadł :-)) Gdybyś Ty swój pokazał z drugiej strony też bym zgadł Gaźnik typu Dynamix Oryginalna produkcja od tego silnika. Bo gaźniki i nie tylko Dynamixy w tych silnikach to osobny temat... Nawet teraz są nieraz stosowane do najnowszych silników CMB lub i nnych.Bo są bardzo dobre. Sam się zastanawiam, czy nie użyć tego gaźnika do mojego MVVSa 3,5 w STD Na razie używam gaźnika od WEBRY 61, ale ten może być lepszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 a jaki to silnik ???? Panowie Paweł P. i Mariusz B. proszę nie odpowiadać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Typowy "Grabowski" ...pojemnosc ... 2,5 ccm ? Ale musi byc z jakiejs niewielkiej serii ... Mam chyba Grabowskiego ale ca. 1 ccm - musze go poszukac i wystawic Foto .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Typowy "Grabowski" ...pojemnosc ... 2,5 ccm ? Ale musi byc z jakiejs niewielkiej serii ... Mam chyba Grabowskiego ale ca. 1 ccm - musze go poszukac i wystawic Foto .... Brawo Janku!!!!!! tak, 2,5 ccm zrobione prawdopodobnie 4-5 sztuk, jest również wersja z długą rura ssącą gaznika a to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Bliźniaczo podobny do tego z wcześniejszego zdjęcia ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 no pewnie bo tez na czerwonym tle...to "Finisz -Specjal" 2,5 ccm (miałes go w łapkach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 No przecież pamiętam ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 A co to za motorek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Podobny do Mk 12 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Tyle też wiem, nawet bardzo podobny, ale to nie ten... Sam nie wiem co to za jeden Z całą pewnością MK 12 "coś tam" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 I to chyba jest jakaś wersja rozwojowa MK 12 tyle, że MK 12 miały głowicę wkręcaną w karter, a ten ma przykręcaną. Ale reszta taka sama . Czyli rosyjski motorek wg mnie na 100% i nawet ta prawie żółta głowica o tym świadczy...Bo oni tak ulepszali onegdaj detale z aluminium. I śrubki. Na 1000% rosyjskie A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 A sprawdziłeś Paweł emaila? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Ten mój od niedawna silniczek ma na sobie numer 11637 - więc chyba było ich sporo (choć może to być też np. data czy coś zupełnie innego jak numer fabryki)...może ktoś, kiedyś, gdzieś widział i wie co to za jeden... Jedno jest pewne wykonaniem bije na głowę MK 12W (w oryginalnej pisowni = cyrylicy "B") bardzo często niestety mylone. Były też MK 12S ("C") i K, ale to ciągle nie ten... Sprawdziłem maila i gratuluję :-)) O MK 12S i K można poczytać w poniższych linkach: http://antiquemodelenginesrunning.blogspot.com/2013/08/the-rare-vintage-russian-mk12-s.html http://modelenginenews.org/prod/mk12c.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Jacku (d9Jacek), wrzuć zdjęcia swoich polskich perełek też do wątku o polskich silnikach, proszę. Tam, w jednym wątku, zbieramy wszelkie informacje i plotki o polskich silnikach Tymczasem jeden z moich ostatnich silniczków w kolekcji. Ktoś wie co to ze jeden? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 A to mój najnowszy nabytek :-))) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zacny motorek, do czego ma być założony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Do witrynki :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Elegancki, zazdroszczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Do witrynki :-)) Aż szkoda żeby się tak bezużytecznie kurzył... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Jacku (d9Jacek), wrzuć zdjęcia swoich polskich perełek też do wątku o polskich silnikach, proszę. Tam, w jednym wątku, zbieramy wszelkie informacje i plotki o polskich silnikach Tymczasem jeden z moich ostatnich silniczków w kolekcji. Ktoś wie co to ze jeden? DSC_0603.JPG konstrukcyjnie to mi na OsMaxa wyglada ale ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi