AndrzejC Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Gdybyś pokazał go z drugiej strony to pewnie bym zgadł :-)) Gdybyś Ty swój pokazał z drugiej strony też bym zgadł Gaźnik typu Dynamix Oryginalna produkcja od tego silnika. Bo gaźniki i nie tylko Dynamixy w tych silnikach to osobny temat... Nawet teraz są nieraz stosowane do najnowszych silników CMB lub i nnych.Bo są bardzo dobre. Sam się zastanawiam, czy nie użyć tego gaźnika do mojego MVVSa 3,5 w STD Na razie używam gaźnika od WEBRY 61, ale ten może być lepszy...
d9Jacek Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 a jaki to silnik ???? Panowie Paweł P. i Mariusz B. proszę nie odpowiadać
Janeczek Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Typowy "Grabowski" ...pojemnosc ... 2,5 ccm ? Ale musi byc z jakiejs niewielkiej serii ... Mam chyba Grabowskiego ale ca. 1 ccm - musze go poszukac i wystawic Foto ....
d9Jacek Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Typowy "Grabowski" ...pojemnosc ... 2,5 ccm ? Ale musi byc z jakiejs niewielkiej serii ... Mam chyba Grabowskiego ale ca. 1 ccm - musze go poszukac i wystawic Foto .... Brawo Janku!!!!!! tak, 2,5 ccm zrobione prawdopodobnie 4-5 sztuk, jest również wersja z długą rura ssącą gaznika a to ?
Paweł Prauss Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Bliźniaczo podobny do tego z wcześniejszego zdjęcia ????
d9Jacek Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 no pewnie bo tez na czerwonym tle...to "Finisz -Specjal" 2,5 ccm (miałes go w łapkach)
Paweł Prauss Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Tyle też wiem, nawet bardzo podobny, ale to nie ten... Sam nie wiem co to za jeden Z całą pewnością MK 12 "coś tam"
AndrzejC Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 I to chyba jest jakaś wersja rozwojowa MK 12 tyle, że MK 12 miały głowicę wkręcaną w karter, a ten ma przykręcaną. Ale reszta taka sama . Czyli rosyjski motorek wg mnie na 100% i nawet ta prawie żółta głowica o tym świadczy...Bo oni tak ulepszali onegdaj detale z aluminium. I śrubki. Na 1000% rosyjskie A.C.
Paweł Prauss Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Ten mój od niedawna silniczek ma na sobie numer 11637 - więc chyba było ich sporo (choć może to być też np. data czy coś zupełnie innego jak numer fabryki)...może ktoś, kiedyś, gdzieś widział i wie co to za jeden... Jedno jest pewne wykonaniem bije na głowę MK 12W (w oryginalnej pisowni = cyrylicy "B") bardzo często niestety mylone. Były też MK 12S ("C") i K, ale to ciągle nie ten... Sprawdziłem maila i gratuluję :-)) O MK 12S i K można poczytać w poniższych linkach: http://antiquemodelenginesrunning.blogspot.com/2013/08/the-rare-vintage-russian-mk12-s.html http://modelenginenews.org/prod/mk12c.html
MASK Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Jacku (d9Jacek), wrzuć zdjęcia swoich polskich perełek też do wątku o polskich silnikach, proszę. Tam, w jednym wątku, zbieramy wszelkie informacje i plotki o polskich silnikach Tymczasem jeden z moich ostatnich silniczków w kolekcji. Ktoś wie co to ze jeden?
Paweł Prauss Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 A to mój najnowszy nabytek :-))) 1
RomanJ4 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zacny motorek, do czego ma być założony?
RomanJ4 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Do witrynki :-)) Aż szkoda żeby się tak bezużytecznie kurzył...
d9Jacek Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Jacku (d9Jacek), wrzuć zdjęcia swoich polskich perełek też do wątku o polskich silnikach, proszę. Tam, w jednym wątku, zbieramy wszelkie informacje i plotki o polskich silnikach Tymczasem jeden z moich ostatnich silniczków w kolekcji. Ktoś wie co to ze jeden? DSC_0603.JPG konstrukcyjnie to mi na OsMaxa wyglada ale ???
Rekomendowane odpowiedzi