Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rasowy silnik prędkościowy ST X-29 (5 ccm). 1,7 KM @ 27k rpm na paliwie FAI, druga połowa lat 70. Dziś przyniósł listonosz :)

DSC_1757.thumb.JPG.01529317a090235db4de3715c754c74c.JPG

DSC_1756.thumb.JPG.1c1b630449fe7b8cca71fe9e201af3dd.JPG

• Dzięki 1
Opublikowano
W dniu 13.02.2020 o 07:36, jarek996 napisał:

Ogloszenie jest po dunsku , ale strona szwedzka ..... Dunczyk tu NIE kupi ( pez "peselu" ) 

Zaiste - dziwne to.......... Just precis- jak mówią. Czasy się zmieniły może  i okoliczności, bo ja kupiłem 15 lat temu pięknego garbusika w Szwecji  ( bubbla) znajdując ogłoszenie w Blocket .Ale jak widać- co kraj- to obyczaj . Nawiasem pisząc - pojechałem tam przypadkowo znalezionym w Świnoujściu Tirem - pomagając kierowcy w wyładunku różnych towarów po drodze aż wreszcie dojechałem za koło podbiegunowe pod Kiruną po to wymarzone autko ( piąte i chyba ostatnie takie w życiu) .

Manga halsningar !

Opublikowano
9 godzin temu, Rysiek napisał:

Zaiste - dziwne to.......... Just precis- jak mówią. Czasy się zmieniły może  i okoliczności, bo ja kupiłem 15 lat temu pięknego garbusika w Szwecji  ( bubbla) znajdując ogłoszenie w Blocket .Ale jak widać- co kraj- to obyczaj . Nawiasem pisząc - pojechałem tam przypadkowo znalezionym w Świnoujściu Tirem - pomagając kierowcy w wyładunku różnych towarów po drodze aż wreszcie dojechałem za koło podbiegunowe pod Kiruną po to wymarzone autko ( piąte i chyba ostatnie takie w życiu) .

Manga halsningar !

Blocket to inna para butow. To NIE jest aukcja , tylko zwykle ogloszenia ( z telefonem , lub bez , wtedy trzeba sie zalogowac ) 

11 godzin temu, MASK napisał:

Rasowy silnik prędkościowy ST X-29 (5 ccm). 1,7 KM @ 27k rpm na paliwie FAI, druga połowa lat 70. Dziś przyniósł listonosz :)

DSC_1757.thumb.JPG.01529317a090235db4de3715c754c74c.JPG

DSC_1756.thumb.JPG.1c1b630449fe7b8cca71fe9e201af3dd.JPG

No to moze dieselek do pary ?  https://www.tradera.com/item/302065/386586958/super-tigre-g15-rv-dieselmotor-fran-1968

Opublikowano

Ja wiem ile takie kosztuja Pawel !!! ?

W dniu 17.02.2020 o 05:18, MASK napisał:

Jarku, taki dieselek już jest na stanie NIB, ale ten z Twojego linku jest baaaardzo ciekawy! 

Ciezko Was Panowie zaskoczyc ...........

• Lubię to 1
Opublikowano
2 godziny temu, Paweł Praus napisał:

Ciekawe skąd? 

ma wtyczkę?

Pawle, właśnie sie dowiedziałem ,że  to czym latasz to są drony uwięziowe  ( sic !!! )....??....

wiedziałes o tym ??

Opublikowano
W dniu 8.02.2020 o 20:40, jarek996 napisał:

Niezla rzecz ! 

DIESEL.jpg

Dzięki Jarkowi i ten B-51 trafił w tym tygodniu do mojej kolekcji ?

Mam zamiar przerobić go na lotniczy ???

Jacku zgodnie z definicją wiki...wszystko gra ???

"dron – statek powietrzny, który nie wymaga do lotu załogi obecnej na pokładzie oraz nie ma możliwości zabierania pasażerów, pilotowany zdalnie lub wykonujący lot autonomicznie."

Opublikowano
20 minut temu, Paweł Praus napisał:

Mam zamiar przerobić go na lotniczy ???

Jacku zgodnie z definicją wiki...wszystko gra ???

"dron – statek powietrzny, który nie wymaga do lotu załogi obecnej na pokładzie oraz nie ma możliwości zabierania pasażerów, pilotowany zdalnie lub wykonujący lot autonomicznie."

gratuluję silnika....rzadka sztuka 

Opublikowano
1 godzinę temu, Paweł Praus napisał:

Ty przy nim za duzo nie grzeb , bo od B-51 do B-52 niedaleka droga ?

Opublikowano

Jeden kolega mi mówił, że Ty, Paweł podobno "łodziowych" nie zbierasz:)

Może chcesz ten piękny "szrocik" odstąpić?

Ostatnio była dyskusja o momentach obrotowych itp. I tu mamy idealny przykład tego o czym pisałem, że te stare motorki miały olbrzymie koła zamachowe.

A dlaczego? to o tym już było...:)

A.C.

Opublikowano

Generalnie masz rację, ale mam sentyment do Węgierskich motorków i to głównie dlatego go nabyłem...a jak nabyłem to nie po to żeby się go od razu pozbywać :-))

No chyba że zaproponujesz coś ciekawego na wymianę...

I tu może mała zagadka dla kolegów, co to za motorek?

Wiem, że Andrzej, Marcin, Grzegorz i Jacek go znają, dajcie więc szansę innym :-))

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.