MASK Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Rasowy silnik prędkościowy ST X-29 (5 ccm). 1,7 KM @ 27k rpm na paliwie FAI, druga połowa lat 70. Dziś przyniósł listonosz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiek Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 W dniu 13.02.2020 o 07:36, jarek996 napisał: Ogloszenie jest po dunsku , ale strona szwedzka ..... Dunczyk tu NIE kupi ( pez "peselu" ) Zaiste - dziwne to.......... Just precis- jak mówią. Czasy się zmieniły może i okoliczności, bo ja kupiłem 15 lat temu pięknego garbusika w Szwecji ( bubbla) znajdując ogłoszenie w Blocket .Ale jak widać- co kraj- to obyczaj . Nawiasem pisząc - pojechałem tam przypadkowo znalezionym w Świnoujściu Tirem - pomagając kierowcy w wyładunku różnych towarów po drodze aż wreszcie dojechałem za koło podbiegunowe pod Kiruną po to wymarzone autko ( piąte i chyba ostatnie takie w życiu) . Manga halsningar ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 9 godzin temu, Rysiek napisał: Zaiste - dziwne to.......... Just precis- jak mówią. Czasy się zmieniły może i okoliczności, bo ja kupiłem 15 lat temu pięknego garbusika w Szwecji ( bubbla) znajdując ogłoszenie w Blocket .Ale jak widać- co kraj- to obyczaj . Nawiasem pisząc - pojechałem tam przypadkowo znalezionym w Świnoujściu Tirem - pomagając kierowcy w wyładunku różnych towarów po drodze aż wreszcie dojechałem za koło podbiegunowe pod Kiruną po to wymarzone autko ( piąte i chyba ostatnie takie w życiu) . Manga halsningar ! Blocket to inna para butow. To NIE jest aukcja , tylko zwykle ogloszenia ( z telefonem , lub bez , wtedy trzeba sie zalogowac ) 11 godzin temu, MASK napisał: Rasowy silnik prędkościowy ST X-29 (5 ccm). 1,7 KM @ 27k rpm na paliwie FAI, druga połowa lat 70. Dziś przyniósł listonosz No to moze dieselek do pary ? https://www.tradera.com/item/302065/386586958/super-tigre-g15-rv-dieselmotor-fran-1968 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Piękny motorek Marcinie? A z tym dieslem to ktoś coś za dużo pokombinował.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 14 godzin temu, Paweł Praus napisał: Piękny motorek Marcinie? (...) Dzięki Paweł! 17 godzin temu, jarek996 napisał: No to moze dieselek do pary ? https://www.tradera.com/item/302065/386586958/super-tigre-g15-rv-dieselmotor-fran-1968 Jarku, taki dieselek już jest na stanie NIB, ale ten z Twojego linku jest baaaardzo ciekawy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 tak, ze względu na osobę która przy nim "kombinowała " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Słyszał ktoś o takim motorku? Lub coś na jego/firmy temat wie? Poza tym że Webropodobny... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Ja wiem ile takie kosztuja Pawel !!! ? W dniu 17.02.2020 o 05:18, MASK napisał: Jarku, taki dieselek już jest na stanie NIB, ale ten z Twojego linku jest baaaardzo ciekawy! Ciezko Was Panowie zaskoczyc ........... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Ciekawe skąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Moze tak jak Wy na silnikach sie nie znam , ale mam czuja jesli chodzi o ceny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 2 godziny temu, Paweł Praus napisał: Ciekawe skąd? ma wtyczkę? Pawle, właśnie sie dowiedziałem ,że to czym latasz to są drony uwięziowe ( sic !!! )....??.... wiedziałes o tym ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 W dniu 8.02.2020 o 20:40, jarek996 napisał: Niezla rzecz ! Dzięki Jarkowi i ten B-51 trafił w tym tygodniu do mojej kolekcji ? Mam zamiar przerobić go na lotniczy ??? Jacku zgodnie z definicją wiki...wszystko gra ??? "dron – statek powietrzny, który nie wymaga do lotu załogi obecnej na pokładzie oraz nie ma możliwości zabierania pasażerów, pilotowany zdalnie lub wykonujący lot autonomicznie." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 20 minut temu, Paweł Praus napisał: Dzięki Jarkowi i ten B-51 trafił w tym tygodniu do mojej kolekcji ? Mam zamiar przerobić go na lotniczy ??? Jacku zgodnie z definicją wiki...wszystko gra ??? "dron – statek powietrzny, który nie wymaga do lotu załogi obecnej na pokładzie oraz nie ma możliwości zabierania pasażerów, pilotowany zdalnie lub wykonujący lot autonomicznie." gratuluję silnika....rzadka sztuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 1 godzinę temu, Paweł Praus napisał: Dzięki Jarkowi i ten B-51 trafił w tym tygodniu do mojej kolekcji ? Ty przy nim za duzo nie grzeb , bo od B-51 do B-52 niedaleka droga ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Spoko loko nic się nie martw, moje wszystkie przeróbki są odwracalne ? No i fotorelacja będzie ? A i kilka B52 by się nam w Polsce przydało ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Dziś dostałem ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Jeden kolega mi mówił, że Ty, Paweł podobno "łodziowych" nie zbierasz Może chcesz ten piękny "szrocik" odstąpić? Ostatnio była dyskusja o momentach obrotowych itp. I tu mamy idealny przykład tego o czym pisałem, że te stare motorki miały olbrzymie koła zamachowe. A dlaczego? to o tym już było... A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Generalnie masz rację, ale mam sentyment do Węgierskich motorków i to głównie dlatego go nabyłem...a jak nabyłem to nie po to żeby się go od razu pozbywać :-)) No chyba że zaproponujesz coś ciekawego na wymianę... I tu może mała zagadka dla kolegów, co to za motorek? Wiem, że Andrzej, Marcin, Grzegorz i Jacek go znają, dajcie więc szansę innym :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Nie chce sie chwalic , ale ja tez cos o nim wiem ..... Te przekladnie rozbieralne ? Smarowanie tylko olejem z paliwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 No jasne że wiesz ? w końcu przyłożyłeś rękę do jego przyjazdu do Polski. Wszystko wygląda na rozbieralne. Jak będę go mył to zrobię fotki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi