Arek Morawski Opublikowano 9 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 W pierwszym locie (moje logi) miałem bacik podniesiony. W drugim był w poziomie. Od wiatru? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Jeżeli alarm od telemetrii jest sygnałem ostrzegawczym, to mówisz, że go ignorować ? I tak i nie,to zalezy w jakiej odleglosci alarm sie pojawi.Sprawdzalem w GR i WEA w kazdym przypadku model reaguje na nadajnik mimo ostrzezen telemetri o braku zasiegu(kazdy moze u siebie sprawdzic). To nic nowego,powszechnie wiadomo ze sygnal telemetri jest slabszy.W porownaniu GR i WEA zasieg jest prawie taki sam,ale sygnal telematri WEA jest duzo lepszy.Gr wprowadza co jakis czas nowe updaty w celu poprawienia sygnalu telemetri(nie zasiegu),z czasem powinno byc lepiej,tzn. juz jest lepiej bo dzisiaj z mlodym Virgosa wyciagalem z wysokiej trawy i nie buczalo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaderjk Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 A z mojego doświadczenia ile razy w quadzie fpv usłyszałem sygnał telemetrii to sekundę później quad spadał.... Nie zdążyłem wyprowadzić czyli nabrać wysokości czy zawrócić... Fakt że po drodze do quada zawsze wtedy coś było typu drzewa, samochód itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacca Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 U mnie oryginalny pakiet trzymał niespełna 6h. Wymieniłem na nieoryginalny 6.4 Ah (samoróbkę za 1/3 ceny oryginalnego) a jest miejsce na 9.6 Myślałem o zrobieniu pakietu z trzech cel http://www.hurt.com.pl/akumulator-18650-li-ion-2100-mah-sony-us18650vtc4,p13523.html Elvis, z jakich cel Ty zrobiłeś pakiet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Ja akurat kupiłem 2 szt tych http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=183_949&products_id=19486 (przy okazji robienia innych zakupów). W tym rozmiarze spokojnie mieszczą się 3 szt w aparaturze. Ale można też spojrzeć jeszcze tu http://www.bto.pl/B2CProdukty.aspx?kategoria_wielopoziomowa_id=240 mają i ogniwa i zabezpieczenia do nich, gdybyś chciał je ładować przez ładowarkę z zestawu. Ja mam bez zabezpieczeń bo ładuję je w innej ładowarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Gdyby kogoś to interesowało: The Service point informs that the parts and the repair costs are the following: Repair = between 160,00 and 170,00 EUR Antenna = 38,00 EUR HF module = 70,00 EUR Labour costs = approx. 50,00 EUR. The parts will NOT be sent, they will be installed in the radio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Standardowo - wymieniacze Wysyłasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Nie, nie mam takiej potrzeby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tigertig30 Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Witam Mam pytanie do wszystkich posiadaczy nadajnika MC-20 Hott: Jaka może być przyczyna ciągłego migania paska naładowania akumulatora nadajnika ? Do dnia wczorajszego wszystko było OK. -Bateria została naładowana ładowarką graupnera z zestawu na pasku poziomu bateri pokazuje 4.0V a pomimo to pasek nadal miga. -Próba ponownego wgrania softu nie usuneła problemu. -Akustyczny sygnał spadku napięcia działa poprawnie i ustawiony na 3.7V nie sygnalizuje spadku napięcia -Testy zasięgu wypadły poprawnie. Dziękuje za odpowiedzi podpowiedzi sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tigertig30 Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Tak wyglądają objawy akumulator w pełni naładowany na przemian czarny pasek biały pasek . Jakieś sugestie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motfil Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Tak wyglądają objawy akumulator w pełni naładowany na przemian czarny pasek biały pasek . Jakieś sugestie ? W moim nadajniku tak mryga jak jest podłączona ładowarka i jednocześnie włączony nadajnik , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Instrukcja pisze, że nie wolno włączać nadajnika przy podłączonej ładowarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motfil Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Instrukcja pisze, że nie wolno włączać nadajnika przy podłączonej ładowarce. Nie pisałem że tak robię tylko że tak się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 A może właśnie gniazdo ładowania symuluje wpiętą ładowarkę. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tigertig30 Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Dobra teoria tylko jak to sprawdzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 A w którym wątku odpowiadać ? Zrób proszę porządek z tym i zdecyduj się gdzie chciałbyś dostawać odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tigertig30 Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 A w którym wątku odpowiadać ? Zrób proszę porządek z tym i zdecyduj się gdzie chciałbyś dostawać odpowiedzi. Prosze o odpowiedz na tym wątku i przepraszam za wielowątkowość ale czas nagli i nie wiem gdzie będzie większe zainteresowanie tematem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motfil Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Dzieje się tak nawet gdy ładowarka nie ładuję , wystarczy że siedzi sama wtyczka . Spróbuj ja kilka razy włożyć i wyjąć może styki gniazda się wieszają .Czasami pomaga też odpięcie akumulatora na godzinkę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tigertig30 Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 dziękuje za szybką odpowiedz będę próbował i dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tigertig30 Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 niestety nic nie pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi