marek rokowski Opublikowano 8 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 tak sie rozciagnał projekt w czasie ze nawet zapomnialem ze to bylo ważone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Coś się ruszyło? Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 tak czekam na dostawę śmigieł. Kabinka już wytłoczona postanowiłem wydrukować jej "wnętrze" - to temat na dziś jak będzie pogoda - włąsciwy oblot w weekend chyab nie chwaliłem się.... - Spit już latał! i to jak! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 O proszę a tu ani zdjęcia ani filmu z lotu prototypu nie ma kiedy pojawi się oferta na stronie? Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 wiesz.. nigdy nie wieszam czegoś co mi się nie podoba: a oblot bez kabiny i w białej wersji... brr! ale jeśli chodzi Ci po głowie taki Spit - to jeden z kolegów z forum już go skleja... a został jeszcze jeden czy dwa w pudle więc jakby co:.. pisz, dzwoń albo wpadnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 18 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 kolejny "drobny " dodatek do Spita: kabinka wewnątrz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 21 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 powoli kabinka nabiera kształtów: a tak będzie z pilotem - choć trzeba go będzie trochę poddać tunningowi w końcu na miejscu osadzone zostało śmigło, kołpak i wlot powietrza do gaźnika -ten z dołu) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 No nie mogę się już doczekać filmiku z lotu pięknie wygląda Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Obiecywałem sobie że z piankami już koniec, ale tak mnie ten Spit zainteresował, że i ja dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem. Na pierwszy rzut oka model prezentuje się wyśmienicie. A ponieważ mam bardzo dobre wspomnienia a`propos młodszego brata, spodziewam się że i ten da duzo radości. Coś w tych eliptycznych skrzydełkach na niebie jest. Marku wielkie dzięki za szybką wysyłkę. Nie będę obiecywał że zdam dokładna relację, może coś się uda, ale z pewnoscią pochwalę się ukończonym egzemplarzem. Wstępny projekt malowania już jest, to tak a`propos planowanej na lato imprezy Polskie Skrzydła przez Kolegę Pietkę z Lublina (na marginesie jeśli ktoś przegapił informację zachęcam do przeczytania - bardzo ciekawa inicjatywa) http://pfmrc.eu/index.php?/topic/40699-zlot-modeli-polskich-samolotow/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Ja też czekam na paczuszkę. Marek, możesz podać jakiego użyłeś silnika i jakie śmigło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 czesc silnik: http://www.hobbyking...?idProduct=6246 lub http://www.hobbyking...idProduct=31646 smigla: http://www.hobbyking...idProduct=31642 koplak: http://www.hobbyking...idProduct=31644 a dzisiaj w końcu doszła mała paczuszka z... generatorem dźwięku! (30 USD) PS Robert, paczkę wyślę we wtorek - niestety tak mi się poukładało.... :/ sory.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Bawiłem się kiedyś w symulator dźwięku (a właściwie kolega) dla mojego Mustanga ale zabrakło mi w nim miejsca ze względu na wagę i rozmiar głośnika jaki musiałbym użyć dla zapewnienie odpowiedniej głośności http://pfmrc.eu/index.php?/topic/33794-p-51d-mustang-z-art-tech/page__st__20 Liczę na krótki filmik z prób symulatora dźwięku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 PS Robert, paczkę wyślę we wtorek - niestety tak mi się poukładało Ok, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 a dzisiaj w końcu doszła mała paczuszka z... generatorem dźwięku! (30 USD) Ile waży takie ustrojstwo? I Czy potrzebuje osobnego źródła prądu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 korzystając z deszczowego popołudnia zrobiłem małe testy symulatora http://youtu.be/2Q3UPCtfc28 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Marku jaki ostatecznie zastosowałeś silnik, bo podałeś dwa. Nie są za słabe? Ten DT700 ma ledwie 130W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 dx700 ze smigłem o któym Ci pisałęm daje kilo ciągu przy 14 A i jest cichuteńki! wstępne ważenie modelu do lotu - bez malowania i kilku detali: ok 850gram zrobiłem dalsze odchudzanei głośnika: teraz waży... 58 GRAM! tak więc cały system dźwieku zamknął się w 82 gramach! wsadziłem głośnik w kadłub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 a czemu glosnikiem do gory? w koncu jak przelatuje nad glowa to raczej w wiekszosci wypadkow w pozycji nieodwroconej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Paczka dojechała, czas się zabrać za składanie.Dzięki. Marek, jak myślisz czy mocno się zmienią właściwości lotne jakbym zrobił krótsze lotki ( takie bardziej makietowe) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 myślę że spokojnie możesz je rozciąć na klapy i lotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi