Viper Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 O tym samym myslałem przed paru dniami gdy sklejałem skrzydło. Co prawda uznałem że dla tak w sumie lekkiego modelu klapy niekoniecznie są potrzebne, młodszy brat lądował bardzo przewidywalnie i spokojnie bez żadnych klap. Ten dźwięk to fajna sprawa, ale ja pójdę w wersję maksymalnie lekką, tylko chowane podwozie z dodatków. A póki co zanim zacznę wycinać wnęki podwozia czekam na paczkę z podwoziem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Ja klap chyba nie będę uruchamiał, ale będą zrobione. Marcin, jakie zamowileś podwozie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 To samo co Marek (dzięki Marku za linki) od Spita durafly z HK http://www.hobbyking...idProduct=35110 natomiast kółko ogonowe (skrętne) zamówiłem od mustanga też durafly, od spita było dwuczęściowe a aż tak bardzo sie nie rozniło http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=23387 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Marek, mam pytanko dotyczące końcówki skrzydła (jest b.gruba) Tylko zaokrąglić czy cieniować płat? Jak to wygląda w Twoim Spicie ? Cieniowanie by upodobniło do oryginału, ale trudno będzie zachować profil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Ja cieniuję na długości, na ile pozwoli długość wysuniętego nożyka. Profilem się nie przejmuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Ja cieniuję na długości, na ile pozwoli długość wysuniętego nożyka. Profilem się nie przejmuję. dokłądnie- wykańczam końcówki tak jak pokazuję w swojej instrukcji do modeli ESA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 A ja w młodzym bracie nieco cieniowałem i na grubość, tu jeszcze nie wycinałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 malowanie rozpoczęte! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 malowanie rozpoczęte! Japończyk! Extra zaczyna wyglądac! Jakie farby? (producent, kolory). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 zaczyna wyglądać obłędnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Czym przyklejasz do pianki szablony ( lub jakaś inna metoda), że nic nie podcieka? Mnie zawsze porobi się sporo zacieków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Marku, nie chcę Cię dołować, ale masz źle zrobione znaki WX-M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 To prawda powinno być WX - kokarda - M ... A malowanie super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Fakt oznaczenia są niepoprawne,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 no i mówi się trudno :/ za późno na korektę... ale finalnei myślę że aż tak modle nie straci... podłubałem troche przy malowaniu .. dzisiaj ciąg dalszy PS szablony: miedzy kolorami - nie robię podział dół - góra - papier samoprzylepny malarski znaki - tak samo -albo papier klejony delikatnei na uhu poor - al esrednio sie sprawdza... tak w ogole trzeba malowac dosc "sucho" i natrysk OD strony szablonu żeby szablony nie zassały farby pod siebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 podłubałem troche przy malowaniu .. dzisiaj ciąg dalszy Aaaaaaa! Załóż mu szybko owiewkę! Taki piękny model, a bez owiewki wygląda jak modelka z urwaną głową ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Piękny Linie podziału blach koniecznie, jakbyś szukał wzorców to wydawnictwo A.Haliński miało świetnie "malowane" kartonówki. Spity też Powiedz, jak rozwiązałeś problem ukośnego ustawienia kół? Bo spit miał tę cechę, ale wtedy po rozłożeniu byłyby rozbieżne... A nie wygląda na to. Robisz mi chęć na jakiegoś przeciwnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 trochę chyba są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 tak, troche są częściowo zniwelowałem to ukosnym ustawieniem kół do płata w pozycji schowanej takie mniejsze zło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 No to ok, po prostu martwiło mnie kołowanie gdyby nie były równoległe... Jaka jest średnica tych kół? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi