cZyNo Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 drobiazgów nie naprawiaj. będą kolejne. taśma jest super na takie pierdoły Choć widziałem już na Twoich skrzydłach ze 2 lepsze i 2 średnie trafienia. Ale kto takich nie ma to znaczy że nie lata 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 A jak taki mróz to co ma robić? Chociaż model wypieści. Nie słuchaj Jurka tylko daj parę fotek z prac co by oczy Koledzy mogli nacieszyć, a przy okazji na pewno się coś podpatrzy (nauczy). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Królowie..w sobotę loty na Kleczewie potem narty.wieczorami .trzeba na dansingach wykorzystać "abonament"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 W sobotę sie lata Taśma na natarciu wręcz poprawia własności lotne :D a ten alternatywny wygląd po prostu miodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Cieszę się niezmiernie, że poszedł w dobre ręce i jest w stałym użyciu, a co najważniejsze, daje radość i dostarcza sporą ilość wrażeń. Chyba znów sobie go sprawię ;-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Przemku ..Wiesio z Mawi..ma wiele nowości, ciekawsze rozwiazania w modelach ,które widzialem - przedzwon do firmy dostaniesz nowy folder informacyjny.-KALENDARZ..model kupisz -..polatasz nówką ...nabawisz sie i znowu od Ciebie kupię bo handlować z takim modelarzem to wielka przyjemnośc -pozdrawiam janek Widziałem w MAWI nówke sworda w kolorystyce czarno-srebrnej z widocznymi wzmocnieniami siatką weglową- NIE DO POZNANIA co to za bestyja..-! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek78 Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Podłączę się pod temat i poproszę o kilka rad. Właśnie podejmuję ciężką decyzję dotyczącą wyboru modelu. Na dzisiaj przeważa Sword ale mam kilka pytań. Czy taki silnik da radę i czy da się go zamontować? https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__42049__Turnigy_GliderDrive_SK3_Competition_Series_3858_4_6_1120kv_EU_Warehouse_.html Do niego ESC 80A np. taki https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__47794__Hobbyking_YEP_80A_2_6S_SBEC_Brushless_Speed_Controller_EU_Warehouse_.html lub https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__31697__TURNIGY_Plush_80A_w_UBEC_Speed_Controller_EU_Warehouse_.html Serwa zalecane przez producenta + https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__31420__TURNIGY_8_15A_UBEC_for_Lipoly_EU_warehouse_.html Modelem chcę sobie szybko polatać po niebie, trochę poszaleć (na miarę umiejętności pilota), trochę bujania w termice. Jak sądzicie czy model da radę w rękach początkującego w tej dziedzinie? Do tej pory latam helikami i samolotami typu extra 300 i piankowymi szybowcami. Przeczytałem wątek kilka razy opinie są skrajne jedni twierdzą że model się składa przy szybkich nawrotach inni że lata się super. Czy ktoś miał z mieczykiem jakieś problemy? Proszę podzielcie się Waszymi doświadczeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Silnik stanowczo za słaby by poszaleć. Będzie to szaleństwo ale w drugą stronę.... - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Witam odgrzeje tego kotleta Mam Sworda niebiesko - srebrnego i tutaj jest problem w pochmurny dzień nie widać go na niebie jeśli bym pomalował dolne powierzchnie na pomarańczowo (pomarańczowo -srebrny lub pomarańczowo -niebieski ) czy to poprawi sytuacje jeśli możecie to podajcie jaki SC macie w swoich ( ja latam na 83mm ) moje wyposażenie - MEGA ACn 22/45/3 - kołpak TURBO 40 - łopatki Areonaut 13x8 - regiel EMAX 60 A z becem - bateria XPower 4000mAh 14.8V (4S) 30C - serwa lotki i klapy KST DS 135 MG x4 - serwa kierunek + wysokość CORONA DS-329MG waga do lotu 3680 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Powyżej 400 m na tle białej chmury nic nie da kontrastu - model czarny i tu nic nie poprawisz. Na tle nieba niebieskiego jeszcze od biedy dają radę pasy w kontraście biało czerwonym lub biało czarnym. Niebieskie niebo jest najbardziej zdradliwe w kontrastach, a zwłaszcza jak model jest do nas w natarciu lub odlatuje. Wtedy niewiele widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarkow Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Mam szerokie czarno-czerwone pasy w 3.2m IDEAL-u i pomarańczowy brzuch w 2.86m. W zależności od warunków oświetleniowych często bywa tak, że ze 100-150m nie potrafię wyłapać koloru. Inną sprawą jest to, że czym wyżej tym mniej radochy mam z latania więc ostatnio nie latam wyżej jak 300-400m. Dziś dla przykładu polatałem trochę w termice i będąc w okolicach 350m schodziłem w dół i zaczynałem zabawę od początku Raz też udało mi się dziś na 5sek. zgubić model w ok. 300m. Tak się skubany ustawił, że na chwilkę znikł mi z oczu podnosząc lekko adrenalinkę Oczywiście takich przypadków miałem więcej i na większych wysokościach. Wniosek dla mnie jest taki: kolor ma znaczenie może do 150-200m dalej "w nocy wszystkie koty są czarne" więc latam blisko przy nodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Wiem że daleko to nic nie widać ale parę razy zgubiłem skubańca na podejściu do lądowania trochę powyżej lini horyzontu ,dosyć nisko nad ziemią ( a on wolno nie lata ) tak wyglądają skrzydełka lewe góra prawe dół wiec może pomoże mu zmiana kolorków bo oczy ciężko zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarkow Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 W takiej pozycji to nie dziwota, że model ginie w tle Mnie też czasami ginie Kolega miał Whispera - fluorescencyjny pomarańczowy. Ten się wyróżniał na tle wszystkiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Może by jakieś silne ledy włączać na podejściu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi