bojler Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Spokojnie, nie dyskutujemy tutaj o tym kto ma racje tylko dzielimy się doświadczeniem. Otóż każda rada i sugestia jak nie zostanie wykorzystana w tym modelu Wicherka to może zostanie użyta w innym modelu. Każde rozwiązanie ma swoje wady i zalety. Obecnie statecznik wyszlifowałem i przygotowałem do pokrycia folią oraz przygotowałem bowdeny do wklejenia w kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Myślę że "cepias" się trochę na siłę Olo może i sie czepia, ale sam dobrze wiesz Piotrek, że każdy gram na ogonie odwdzięczy ci się w ołowiu na dziobie warto przemyśleć każdą opcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 jak brakuje na dziobie to zawsze można go przedłużyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 może i sie czepia, ale sam dobrze wiesz Piotrek, że każdy gram na ogonie odwdzięczy ci się w ołowiu na dziobie warto przemyśleć każdą opcję Wiesz, w moim przypadku akurat to nawet na dobre mi wyszło z tym ciężarem. Dzięki temu model dobrze się sprawuje na wietrze i lata nawet w tedy kiedy inni koledzy się zastanawiaja czy z powodu wiatru wystartować. A jednocześnie model nie stracił nic ze swojej lekkości lotu. Wg mnie płytki na SW są łatwiejsze w spasowaniu niż cztery przycięte i osobno przyklejone patyczki. Ale każdy budowniczy Wicherka zrobi tak jak będzie uważał najlepiej. Delikatnie mówiąc nie jest eleganckie zachowanie Kolegów którzy zamiast argumentów stosują złośliwości i okazują niepotrzebnie emocje. To jest forum wymiany myśli a nie dyrektyw jedynie słusznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Wg mnie płytki na SW są łatwiejsze w spasowaniu niż cztery przycięte i osobno przyklejone patyczki. Ale każdy budowniczy Wicherka zrobi tak jak będzie uważał najlepiej. Spasowania nie miałem na myśli tylko po co tak dużo wklejać tej balsy w ten statecznik? Macie jej za dużo? To model latający a nie pływający powinien być lekki w miejscach najbardziej oddalonych od ,,środka' modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Widzisz Olo wystraszyłeś człowieka tym zużyciem balsy i nic nowego nie pisze o swoim Wicherku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Może w maju zrobi oblot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Romek jak postępy bo cos temat zdechnoł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Romek, Romek, Romek ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 żarło,żarło i zdechło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Szkoda, bo zapowiadało się lato Wicherków - samotnemu źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg2804 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Cześć Czytając i podziwiając wszystkie wicherki jakie powstają postanowiłem że też sobie zbuduję taką zabawkę. Jako że na allegro już nie mogłem odszukać żadnych aukcji z częściami do wicherka więc postanowiłem że narysuję sobie je sam i dam do wycięcia laserem i oto efekt mojej pracy oraz już wycięte gotowe do składania części tak naprawdę pierwszy raz rysowałem coś pod laser i zobaczymy jak to wszystko wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Przewidziałeś keson na skrzydle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
302_Osh Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 A czy jest możliwość nabycia gdzieś kompletu wręg do Wicherka 25? Prosiłbym o adres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Tu możesz nabyć tartak Wicherka http://www.rcszamotuly.pl/index.php?p=1_4_Filmy-RC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Dużo jeszcze zostało do oblotu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasto Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Fajny opis i gratuluję postepów w budowie. Jakis czas temu zacząłem budowę frezarki CNC, zeby ulatwić sobie budowanie modeli a przedewszystkim ziekszyć dokładność wycinanych elementów. Od kilku miesięcy z zapałem przeglądam posty z relacji Wicherków. Juz niedługo (jak tylko skończe pracę z frezarką) mam zamiar zbudowac sobie Wicherka (w rozmiarze 25). Pierwotnie miał to być "oryginał" (juz nawet wiekszość mam zwktoryzowane) ale po przeczytaniu kilku/kilkunatu postów doszedłem do wniosku, że chyba zbuduję wersje 25P z kilkoma usprawnieniami (połączę kilka "papentów" z różnych relacji i dodam kilka własnych ). Będę równiez budował Win-Jinga (najwyższa pora ułatwić sobie budowę skrzydeł ). Juz niedługo załozę swojego własnego posta z relacją a wszystkich zainteresowanych "tartakiem" Wicherka zapraszam do kontaktu ze mną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Witam po długiej przerwie , mam nadzieję że zdrowie pozwoli mi dokończyć i oblatać mojego wicherka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Trzymam kciuki Wicherki fajne som :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Witam Niestety ale życie trochę mnie doświadcza, mój wicherek czeka cierpliwie na dokończenie. Myślę że prace ruszą dalej i za kilka dni będzie dalsza relacja postępów w budowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi