piotralski Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Andrzej, nie ważne, czy poleciało (a poleciało ). Ważne że sprawiło radość! Tak trzymaj!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Jakie wnioski po oblocie. Zaczyna mi kiełkować w głowie wiatrakowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Widzę że jednak dorobiłeś poziomy. Próbowałeś latać bez może? Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam W oryginale był poziomy to i dorobiłem, choć większe modele latają bez. Ale nie próbowałem latać bez. Jak zrobię przeróbki i próby lotne , napiszę co i jak. Ale da się tym latać, z tak sterowanym wirnikiem. Wbrew obawom co niektórych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Ale da się tym latać, a pętelkę tym "wytniesz"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 a pętelkę tym "wytniesz"? Cześć Tym to może nie. Egzemplarz testowy, z czym ten temat się "je". Ale przemyśliwuje następny model tego typu, wtedy się postaram . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Witam Dzisiaj pogoda dopisała i wykonałem tym "cusiem" dwa kilkuminutowe loty, w pełni sterowane. Model po małych przeróbkach. Jak Arek zauważył, model dostał poziomy. W stosunku do pierwotnej wersji, przeniosłem go na belkę ogonową. Model dostał mocniejszy motorek, zmieniłem kąt zaklinowania silnika ( wcześniej równolegle do belki ogonowej-0 stopni), około -1 do dołu, zmniejszyłem kąt zaklinowania wirnika i przesunąłem środek ciężkości do przodu. I model zaczął latać. W czasie lotu wymaga skupienia, ale jest do opanowania. Zakręty należy wykonywać z użyciem steru kierunku (przydałoby się doświadczenie z lotów śmigłowcami, którego niestety niemam, ale i tak nie jest źle). Jak tylko dostanę fotki i filmy z lotów to wkleję. Model wymaga jeszcze regulacji i dolatania ale jestem zadowolony. Nie taki diabeł straszny jak go co niektórzy malują . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Witam Dwa filmiki z lotów. Serdecznie dziękuję Jarkowi Hajdukowi za pomoc i podpowiedzi co do regulacji tego stworka do lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Ogień ciągły, a Ty twardo latasz... - szacun!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 No, to w tle, to po prostu normalny zamach i tyle... Ale model fajny- gratulacje! Trzeba coś pomyśleć w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 no ciekawe ustrojstwo.....ale lądowania wcale zgrabne nie były Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 no ciekawe ustrojstwo.....ale lądowania wcale zgrabne nie były Witam I ja i ono nauczymy się lądować parę fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Kiepściutko tam strzelają, nikt nie trafił. Najbardziej podoba mi się lądowanie, regularna katastrofa :-) Podoba mi się i gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Witam Zrobiłem już kilkanaście lotów. Coraz bardziej się dogadujemy z tym "cusiem". Jeszcze jeden filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Uśmiech pilota na końcu filmu mówi sam za siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 E no rewelacja. Mam nadzieję że przywieziesz tego cudaka do Wilczych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Przywiozę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Szybki jest, ale już ciebie słucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Uśmiech pilota na końcu filmu mówi sam za siebie Radość po wykonanym, udanym locie to chyba najlepsza część modelarstwa RC . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi