marek rokowski Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 dziś tylko na szybko- z akilak godzin ruszam na urlop.. a tu taki fajny projekt rozgrzebany!.... cudownie piękne "brzydkie kaczątko"! jak Wam sie podoba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertus Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Wow, zrobiłeś blachę falistą, ekstra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekK Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Aaalee jak to ??? To ma być do kombatu??!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek B Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Dla mnie bomba Okienka wymiatają!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Fajny tylko malutki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janek Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Okienka to jeszcze nic. Blacha falista wymiata! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TooM Posted May 10, 2013 Share Posted May 10, 2013 Pavel z DP Model robi wszystkie modele EPA "pokryte " blachą falistą -Mustangi też. Tak naprawdę to frezuje kadłuby CNC i stąd wychodzi "blacha" Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek rokowski Posted May 18, 2013 Author Share Posted May 18, 2013 po powrocie z urlopu podłubałem przy ciotce na początek poszło wyoblenie krawędzi spływów i natarć sterów: wkleiłem jeszcze wzmocnienie statecznika poziomego: oraz usztywnienie kadłuba (tym razem w części zamykającej kadłub od góry) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiatrak Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Właśnie byłem w muzeum w Speyer w Niemczech i napstrykałem trochę zdjęć. Może się przydadzą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek rokowski Posted June 3, 2013 Author Share Posted June 3, 2013 fajne fotki! dzięi mój egzemplarz będzie w wersji "stalingradzkiej" w zimowym kamuflarzu -ale na kołach t rochę przy niej podłubałem: wkleiłem gondole silnikowe: dzięki specjalnemu kształtowi uzyskanemu podczas cięcia, nie trzeba ich w ogóle szlifować i sklejona: kadłub dostał krzyżowe wzmocnienie na wysokości przejścia skrzydło-kadłub: wklejone w środek: wzmocnienia węglowe w skrzydłach: po jednym metrowym pręcie od góry i dołu, oraz dwa półmetrowe, pojedynczo -przód i tył teraz muszę poczekać na kolegę któy się urlopuje moj sprawy 3M do keljenia poszycia niestety wykończył się przy okazji klejenia poszycia jego B17tki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek rokowski Posted June 3, 2013 Author Share Posted June 3, 2013 Fajny tylko malutki spoko wstępnie przymierzam sie do wersji o wieeele wiekszej )) tylko biję się z myślami: Lancaster czy Ju 52... Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 Panie Marku jaka rozpiętość ? Oczywiście 3 silniki będą ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek rokowski Posted June 3, 2013 Author Share Posted June 3, 2013 cały 1 metr.. bo to w zamyśle model do walk ESA - a przynajmniej zgodny z regulamnem no i oczywiście 3 silniki Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebamor Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Ale żeby tak transportowym walczyć? 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reptyl Posted June 5, 2013 Share Posted June 5, 2013 To już trzecia ciotka na sezon 2013, tylko te nasze, z Pałacowej bardziej pokojowo nastawione. http://www.alexrc.pl/viewtopic.php?f=14&t=10847 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek rokowski Posted July 24, 2013 Author Share Posted July 24, 2013 ech.. nei powiem że galopuję z tym projektem... ale "Ciotka" dostała pokrycie skrzydeł... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr T. Posted July 24, 2013 Share Posted July 24, 2013 Czy mógłbyś zdradzić jakie wyposażenie przewidujesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek rokowski Posted August 22, 2013 Author Share Posted August 22, 2013 troche to trwało, ale w końcu "ciotka" dostała kamuflaż i ogłosiła gotowość do lotu "oringowa" antenka nie niszczy się przy kapotażu -a dodatkowo służy jako uchwyt w pokrywie baterii a to już na "pasie startowym" łódzkich zawodów... szkoda że wiało i było turbulentnie bo latanie w takich warunkach tak mała pseudo-makietką nie wygląda najlepiej... i na deser filmik z owego lotu nakręcony przez Teda z eskadry Kraków http://www.youtube.com/watch?v=C1YVLHaEfbA&feature=player_detailpage Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertus Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Widzę, że nadganiasz z robotą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpieg Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Powiedz mi jak to jest z 3 reglami na raz stosujesz cos w rodzaju Y kabla tylko ze na 3 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts