Rufffus Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Podpowiedzcie proszę koledzy jaki większy pakiet zastosować do Walkery MX400S (http://www.hobbyone....ct.jsp?id=11264). Fabrycznie dostałem ją z pakietem 11.1V 2200mAh 25C, który wedle opisów ma starczać na ~10minut. Na razie uczę się (obijam o co popadnie), więc trudno mi powiedzieć jak to jest z tym czasem ale chciałbym kupić drugą baterię o większej pojemności, żeby móc jedną ładować a na drugiej latać. Widziałem w sieci różne baterie nawet 4400mAh ale wiem, że trzeba to kalkulować jeszcze z prądem rozładowania dlatego wolę się doradzić. Jakie więc powinno być optymalne "C" do takiego zestawu? Jakiej firmy ew. kupić baterię? A może polecicie jakiś konkretny pakiet w którymś ze sklepów? Dodam jeszcze, że model wg specyfikacji ma udźwig ~500gr z czego niecałe 200gr waży kamera GoPro, z którą mam zamiar latać więc pozostaje wagowo do 300gr do wykorzystania. Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaneQopter Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Ile ci płacą za reklamę? Może i ja bym się podpiął...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufffus Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Serdeczne dzięki za pomoc YaneQopter, co ja bym bez Ciebie zrobił... Dla Twojej informacji: link, który wrzuciłem był pierwszym-lepszym znalezionym w google, gdzie było zdjęcie oryginalnego pakietu i opis, sam model kupiłem na jebaju, bo był znacznie tańszy. Ponawiając pytanie do osób ogarniętych i nieco bardziej życzliwych: czy jeśli oryginalny pakiet 2200mAh jest 25C to czy 4400mAh też ma być 25C? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaneQopter Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Hehehehh, nie jestem ci nieżyczliwy Chodzi mi o twój awatar To był żart... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi