bart07 Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 ze styroduru więc zdecydowanie bardziej kruchy materiał. Spróbuję powalczyć z folią do laminowania, ew taśmą samoprzylepną Pewnie wyjdzie pancernik latający z II prędkością kosmiczną. Jeden taki miałem i nie opanowałem. Ale to było dawno i nieprawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Dostałem paczkę Wg instrukcji potrzebne będą: - 4 listewki 6x3 (Chyba 2 po 1m) - 1 szt płaskownika węglowego - jeszcze nie wiem jakiego - deseczka balsy na lotki (3mm) - łoże silnika - elektronika i duperele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 A ja zapomniałem wysłać kasę i się dziwie że Ty masz a ja jeszcze nie. Błąd nadrobiony więc myślę że na weekend będzie przesyłka. Bartosz jak będziesz składał to wstaw tutaj zdjęcia będziemy patrzeć co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol p Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Też dostałem paczkę. Może jest jakiś link do relacji z budowy podobnego skrzydła, bo na szybko nie mogę namierzyć. Na pewo też przyda się innym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Postaram się od piątku zacząć jakąś relację z budowy. Sam jestem ciekaw jak to wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Uwaga - cyjano do styropianu rozpuszcza piankę !!! Się zdziwiłem... - Robicie jakiś skłon czy wykłon? - Lotki z balsy czy podkładów pod panele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Chciałbym Was poinformować, że w tym roku będzie catering nieco inny. Z uwagi na to, że ma być grill wspólny w sobotę wieczorem oraz każdy jakiegoś własnego grilla przywozi ze sobą, więc w tym roku spróbujemy nieco innego rozwiązania. Będzie można zamówić obiad w restauracji, która przywiezie jedzenie na miejsce. Restauracja mieści się około 5-6km od pasa więc jedzenie będzie na pewno świeże i ciepłe. Przykładowa cena obiadu: Schabowy (jak pani powiedziała męski) frytki/ziemniaki i dwie surówki w cenie około 7-8zł Kompletny obiad zupa + drugie danie cena nie powinna przekroczyć 10-15 zł. Oczywiści ceny mogą się odrobinę różnić w zależności od zamawianego obiadu. Jak dla mnie to ceny niesamowite. Ale jest mały haczyk. Aby zjeść obiad trzeba się zdecydować do godziny 11.00. Pani stwierdziła, że 20-40 obiadów dadzą rade zrobić na godzinę 15-16 każdego dnia. Oczywiście będzie do wyboru kilka potraw np.: Dania główne mięsne: » Udziec z kurczaka pieczony po cygańsku, » Kotlet de Volaille, » Kotlet schabowy, » Kotlet mielony z pieczarkami, » Pierogi ruskie/mięsne, Przystawki gorące: » Bigos staropolski, » Węgierska pikantna zupa gulaszowi, Zupy: » Barszcz czerwony z pasztecikiem drożdżowym, » Żurek z białą kiełbasą i jajem, » Flaczki wołowe Zamówienia będą przyjmowane w biurze zawodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 A ja chciałem dzieciakom pokazać jak się biwakowało ... Rozumiem, wszystkim dogodzić się nie da. Jak jeszcze napiszesz, że na terenie są prysznice z ciepłą wodą, to mój świat się zawali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 E no jak biwak to biwak. Prysznic i owszem ale z butelki. Gdzieś już pisałem że z zeszłym roku dziewczyny wzięły sobie w sobotę prysznic właśnie taki butelkowy. 2-3 dziurki butla 5l i cheja tylko trzeba znaleźć frajera który będzie trzymał tą butelkę. A co do cateringu to wolny wybór oczywiście kto będzie chciał to skorzysta a kto lubi sam pitrasić i ma na czym to bardzo proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 O ile dziewczyny będą brać prysznic tak jak Bóg nakazał to mogę śmiało trzymać butelkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Spokojnie trzymać możesz ale czystość po prysznicu to już będzie sprawdzać komisja urzędowa Martwią mnie raczej moce przerobowe restauracji.... jeśli przyjedzie tyle osób ile się deklarowało będą mieli co robić a nawet więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Z jedzeniem powinno być OK. Przy dużej ilości chętnych będzie trzeba tylko zamawiać zdecydowanie wcześniej. Restauracja specjalizuje się w cateringu i obsługiwała już imprezy na 300-500 osób i dawała radę więc nie powinno być z tym problemu. Pani tylko powiedziała, że nie da się zamówić 200 obiadów o 12.00 żeby były na 15.00. PS No i popsułem model, który Marcin wyciął dla dzieci. Chciałem zobaczyć jak lata i ewentualnie ile trzeba dać wyważenia żeby się przygotować z ciężarkami. Na trawniku leciał pięknie, więc postanowiłem pobić rekord odległości. Skończyło się 1m ode mnie ze złamanym skrzydłem. No wstyd mi jak jasna chole...a. No ale się klei i będzie jako wzorzec dla dzieciaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Pewnie obliczony na dziecięce rączki. Ja próbuję uratować spalone CA skrzydło... Jutro jedyny czas na oblot... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Chciałbym poznać ilość uczestników z przyczyn czysto organizacyjnych . Deklaracje uczestnictwa nie są wiążące ale prosimy o powagę . Życie może każdemu spłatać figla w ostatniej chwili i to rozumiemy jednak grupa organizacyjna chciała by wiedzieć ilu nas będzie . Kopiujcie tylko listę i dodawajcie swoje wpisy . 1. Utopia +Kasia ( i kot) 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 27 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 No to ja powiem już dokładnie o co chodzi choć miała to być mała niespodzianka ale koledzy współorganizatorzy przekonali mnie że lepiej napisać i zapytać o to kto się wybiera na tegoroczny ZLOT Chodzi o to, że każdy uczestnik dostanie koszulkę typu T-Shirt z nazwą Zlotu. Jeśłi będzie duża liczba uczestników to będą za darmo jeśli mniejsza to koszt 1 szt. będzie około 5 zł. No i cały czas się zastanawiałem ile tych koszulek zamówić ba jakie rozmiary tych koszulek mają być. Przyznam się że chciałem zamówić 60 szt. ale patrząc na liczbę uczestników w zeszłych latach może się okazać że będzie o połowę za mało, no ale sporo osób nie przyjedzie ze względu na to że to ja organizuję a nie Piotr więc już sam nie wiem ile zamówić. Koszulki będą dla dorosłych w jednym słusznym kolorze - czyli szarym nazwa firmowa - HEATHER GREY. Koszulki dla dzieci będą białe a i oczywiście bezpłatne. Tak więc, bardzo proszę jeśli ktoś chce otrzymać koszulkę w swoim rozmiarze to proszę się wpisywać następująco: Nik z forum + ilość uczestników + rozmiary koszulek. Może być tak Utopia +Kasia L,S - a może być tak Utopia+1 L,S Bardzo proszę o kopiowanie całej listy do nowego swojego postu. 0. Konrad_p - L 1. Utopia +Kasia ( i kot) - L,S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 27 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Rozmiarówka koszulek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 W temacie cisza - ludziska siedzą nad wodą i moczą ..... no wiecie co moczą Ale polecam się ruszyć bo za ścianą już ruch . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Cześć Na razie "gotuję się " w Karpaczu 0. Konrad_p - L 1. Utopia +Kasia ( i kot) - L,S 2. jędrek - 2XL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 0. Konrad_p - L 1. Utopia +Kasia ( i kot) - L,S 2. jędrek - 2XL 3. bart07 - 2xl *2 + 2 dziecięce większe - Robię sobie rodzinne wakacje przy okazji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 27 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 No i o to chodzi żeby miło i przyjemnie spędzić kilka dni na łonie natury. Koszulki dla dzieci wezmę w rozmiarze dziecięcego M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi