Maciek M Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Przed chwilą odebrałem paczkę z long shotem 4. rozp 149 cm dł 113 cm profil AG xx waga rtf podana przez producenta 290 gr Zawartość opakowania Skrzydło Stateczniki Kadłub jest dość sztywny i twardy ale moim zdaniem należało by go wzmocnić Rurka ogonowa i tu mam pytanie bo jest ona sztywna ale jeśli ścisnę ją palcami to jestem w stanie ją wgnieść Pozostałe drobiazgi dźwigienki, pylonik pod statecznik poziomy itp. Tkanina szklana i węglowa Waga poszczególnych elementów. skrzydło prawe i lewe 66 gr stat poziomy 8 gr stat pionowy 8 gr kadłub 33 gr kabinka 2 gr belka ogonowa 17 gr razem 220 gr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Radziłbym nic nie poprawiać na wyrost. Co do ogona, rurki - w tej klasie szybowców to chyba norma, że laminatu jest cieeniutko. Trzeba uważać aby nie zgnieść czegoś w transporcie, ale do rzutu i lotu jest wystarczająco wytrzymały. Możliwe, że po zamontowaniu wszystkiego będzie brakowało kilka gramów. Wtedy dołożysz sobie wzmocnienie przodu. A poza tematem. Można wiedzieć ile wyszedł ten zestaw z dostawą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 A poza tematem. Można wiedzieć ile wyszedł ten zestaw z dostawą? Niecałe 950 zł z dostawą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Wyposażenie które planuje dać do longshota serwa lotek dymond d60 http://www.bocianmix.pl/987,produkt,modele.html serwa sw i sk hitec hs 55 http://www.bocianmix.pl/565,produkt,modele.html odbiornik optima 6 light http://www.bocianmix.pl/2017,produkt,modele.html pakiet 4 x kan 350 (akurat taki mam) Czy wyposażenie, które dobrałem jest odpowiednie ? Jeśli nie to czy moglibyście mi dobrać odpowiednie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Gdybyś wrzucił D47 w kadłub zamiast HS55 mógłbyś zastosować pakiet 2s lipo, trochę większa wygoda, serwa szybciej pracują. To taka moja sugestia. HS65 będą miały trochę mniejsze luzy niż 55. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Hs55 na wysokość? Trochę zły pomysł. Tam powinno byc bardzo precyzyjne serwo z minimalnymi luzami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 W takim razie do kadłuba pójdzie dymond d47 a czy na sk mógłby być ten hitec hs55 bo właśnie mam jedno wolne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 55 moze byc na upartego. Trend tez jest taki ze wogole rezygnuje sie z kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 W dlg bez kierunku?? Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Już mam właściwie wszystko 2 x dymond d60 ,1 x d47, x hs 55, 3 x kan 350. teraz mogę brać się za budowę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Dla mnie też jest dziwny brak kierunku, co więcej, bez niego prawie nie umiem latać! Ale to fakt, w DLG już coraz rzadziej można zobaczyć ster kierunku;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Tak. Da sie I w sumie patrząc po wynikach jest to co najmniej tak samo skuteczna metoda jak z kierunkiem. Kwestia ustawień modelu. Mimo to latam z kierunkiem polecam taki pakiecik: http://www.nastik.pl/dualsky-520mah-2s1p-brak-p-3906.html?osCsid=07df2b6f438f04be5d565fd4cc028a38 plus prosty stabilizator na 5V. Łącznie 30g i kilka godzin latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 polecam taki pakiecik: http://www.nastik.pl...d565fd4cc028a38 plus prosty stabilizator na 5V. Łącznie 30g i kilka godzin latania Nawet troche mniej niz 30g . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 to że się da bez kierunku latać to oczywiste bo sam w wielu modelach mam tylko SW i lotki, ale każdy szybownik na taki pomysł zrobi niesmaczną minę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Dobrze prawisz. Ale dla zawodników liczy sie wynik a nie styl lotu Nawet troche mniej niz 30g . No właśnie. Też właśnie sobie dłubie. Daj choć toche oddychac obudowie scalaka Bo sie spoci i będzie źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zamontowane serwa lotek narazie nie wklejone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Do kadłuba wsadź serwa hs45. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 No właśnie. Też właśnie sobie dłubie. Daj choć toche oddychac obudowie scalaka Bo sie spoci i będzie źle Nie spoci sie moje kadluby beda klimatyzowane (LG-4 w srodku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Belka ogonowa z wklejonym i zalaminowanym statecznikiem pionowym a tu kadłub już w całości i półka pod serwa z jeszcze nie wkręconymi serwami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Mam takie pytanie stery lepiej napędzać linkami czy mikro bowdeny (były w zestawie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi