emil1129 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Ja dzisiaj ją otrzymałem i jestem pod wrażeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Czy ktoś użytkował intensywnie Mobiusa ponad rok? Intensywnie-raz w tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Przez 10 miesięcy używana ponad 70 razy (udokumentowanych filmem, nie licząc różnych prób i "rodzinnych" nagrań). Na najnowszym sofcie raz się zawiesiła i nic nie nagrała (po resecie ok). Dość obita przez twarde lądowania quadro. Oby służyła jak najdłużej, tfu... Aku jeszcze żyje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Pojawiła się nastepna wersja Mobiusa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1129 Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Zaktualizowałem dziś swojego Mobiusa do wersji 2.18 i już tego bardzo żałuje. Można wrócić do wcześniejszych wersji oprogramowania ? Na obecnym Mobius nie nagrywa wszystkiego i dzieli filmik na kilka malutkich po 5-10s, niezdatne. Wcześniej było wszystko ok, a teraz szkoda komentować. Również po włączeniu zaczyna samoistnie nagrywać i za nic nie mogę tego zatrzymać. Dopiero 20-30 uciśnięć przycisku zasilania coś powoduje, że się wyłącza + problemy z wykrywaniem przez komputer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Pewnie że można zainstalować wcześniejszą wersję oprogramowania. Wchodzisz w "Tools" i wybierasz wersję softu. Takie objawy przypominają aktywną opcję "Motion Detect", czyli automatyczne nagrywanie po wykryciu ruchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1129 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Może masz rację sprawdzę wieczorem. Pewnie dlatego tak dzieli te pliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1129 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Sprawdziłem i była zaznaczona ta opcja al e teraz po podpięciu jako kamera internetowa robi się ,,kisiel'' a obrazie. PS. Już wiem co było nie tak, w funkcji kamery internetowej zaznaczyłem H.264 + audio, w rezultacie nie było ani tego, ani tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credens Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 A może ktoś powie czy mobius sprawdzi się jako podgląd na żywo do lotów FPV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Jest bardzo często używany do tego Ja też planuję takie rozwiązanie (można nagrywać i przekazywać obraz jednocześnie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credens Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 O widzisz, nie sądziłem, że obie te funkcje mogą działać równolegle;) Czyli jeden wydatek odpada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 a czy rzep jest wystarczający do umocowania mobiusa do skrzydła/kadłuba? czy trzeba dodatkowo wzmacniać połączenie - zabezpieczenie przed odłączeniem kamery od modelu. Jakie stosujecie mocowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credens Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 a czy rzep jest wystarczający do umocowania mobiusa do skrzydła/kadłuba? czy trzeba dodatkowo wzmacniać połączenie - zabezpieczenie przed odłączeniem kamery od modelu. Jakie stosujecie mocowania?Ja mam coś takiego: Coś podobnego możesz zastosować w samolocie. Montujesz to coś do kadłuba/skrzydła na stałe a mobiusa wciskasz pomiedzy gumki recepturki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrik123 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Uzywam mobiusa do fpv i do nagrywania. Przez te kilka lotow ktore na nim zrobilem moge stwierdzic, ze czasem ma problem ze zmiana oswietlenia (szybkie zmiany niebo-ziemia spowodowane pierwszymi probami na malo stabilnym szybowcu) Mozliwe, ze cos da sie z tym zrobic zmieniajac ustawienia, ale na jakie to nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Nie da się. Mobius, jak każda kamera CMOS ma problemy ze światłem, jego zmianą, kontrastem niebo-ziemia. Dlatego stosuje się kamery płytkowe CCD. Używanie Mobiusa do latania fpv i nagrywania jednocześnie jest kompromisem między ceną, ilością elementów a jakością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Chciałbym ponowić pytanie o mocowanie kamerki do skrzydła lub kadłuba motoszybowca. Czy przytwierdzenie na rzep jest wystarczające? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credens Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Nie jest. Mozesz byc pewien ze odpadnie w locie. Sam nigdy nie zamocowalbym kamerki na rzep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Jest wystarczające. Ale ja stosuję jeszcze dodatkowe zabezpieczenie sznurkiem, linką. Jakby rzep puścił to w teorii powinna zawisnąć na niej. W mojej praktyce mobius odpadł od samolotu jedynie gdy miałem kraksę. W normalnych warunkach dobry rzep wystarczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_t Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Czy w standardowym wyposażeniu Mobiusa jest mocowanie na statyw czy tylko rzep a wspomniane mocowanie trzeba zamawiać dodatkowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Jest, taka szufladka do której się wsuwa mobiusa, szufladka ma nakrętkę pod statyw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi