Rafal B. Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 U mnie się składa całe. Jak ci się całe nie składa to możesz lekko spiłować kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RCPawel Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Tak to wygląda u mnie: To są maksymalne złożenia łopat. Chyba ten kołpak jest jednak zamały. Musiałbym pół kadłuba spiłować :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Nio rzeczywiście. Ja mam kołpak fi 45 lub coś około tego więc u mnie problem nie istnieje jako taki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacopyrz Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Witajcie ! To mój pierwszy post na forum, miło mi do Was dołączyć. Przechodząc jednocześnie do rzeczy, zanabyłem graty do EGP, sam model kupię w weekend. Do tej pory szkoliłem się na SkyLady - nie mogę narzekać, za tak niewielkie pieniądze model sprawdził się jako szkoleniowy. Mam chyba jednak jeden problem, otóż nauczyłem się pilotować SkyLady mając ster kierunku i wysokości w prawej dłoni, natomiast gaz w lewej. Jak wygląda przesiadka na EGP? Proszę napiszcie jak wy macie to ustawione dla siebie, szczególnie Panowie Rafał B i art, bo z tego co widziałem wasze loty były na b. wysokim poziomie Pozdrawiam Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 gacopyrz, tez tak mozesz miec kwestia ustawienia aparatury, kanalow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Witaj Krzyśku! To gdzie masz gaz,stery i lotki zależy od aparatury jaką posiadasz. Konkretnej zowie się to MODE tzn na rynku są aparatury z modami od 1 do 4. Wybór moda zależy od ciebie. Najczęściej spotykany jest mode 1 i 2: Mode 1 - gaz i lotki są na prawym drążku wysokość i kierunek na lewym drążku w modzie 3 na prawym drążku masz lotki i gaz. Mode 2 - gaz i kierunek na lewym drążku a wysokość i lotki na prawym w modzie 4 na lewym drążku masz gaz i lotki. kwestia ustawienia aparatury, kanalow Kwestia jaki ma sie mode w aparaturze a nie kanałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 zawsze mozna przepiac kabelek przy odbiorniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Chyba nie. Bo np nie zależnie jaki wybiorę mode to w graupnerze zawsze gaz mam na 1 kanale, lotki na 2 i 5, wysokość na 3 kierunek na 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 no jak nie jak tak? wkladasz np. lotki tam gdzie lubisz i po sprawie a nadajnik oczywiscie ustawiasz swoja droga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacopyrz Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Dziękuję za odpowiedzi ! Aparatura to Hitec Optic 6. Pytam jak powinienem sobie ustawić w nowym modelu aparaturę żeby było zgodnie ze sztuką. Czy wg. was: w lewej ręce gaz i kierunek a w prawej wysokość i lotki? Pozdrawiam Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 A jak latałeś do tej pory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Jeśli masz nadajnik w MODE 2 to tak. Jeśli nie ma możliwości dowolnego przypisywania kanałów (wydaje mi się, że tak jest w Opticu) to jepiej zachować podłączenia proponowane przez producenta. W przeciwnym przypadku będziesz miał problemy ze skonfigurawaniem modelu gdybyś potrzebował użyć jakiegoś miksera lub np. podłączyć lotki na dwóch kanałach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacopyrz Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 A jak latałeś do tej pory? Do tej pory było w lewej gaz, a ster kierunku i wysokości w prawej, tak było w SkyLady. Boję się przesiadki n a EGP -- K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekP Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Czyli jak teraz przesiądziesz się na MODE 2 to praktycznie dalej będzie tak samo. Gaz będziesz miał w lewej a skręcanie i wysokość dalej na prawym. Tyle, że zamiast kierunku będziesz skręcał lotkami, wiec model będzie chętniej na nie reagował niż na ster kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacopyrz Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Czyli jak teraz przesiądziesz się na MODE 2 to praktycznie dalej będzie tak samo. Gaz będziesz miał w lewej a skręcanie i wysokość dalej na prawym. Tyle, że zamiast kierunku będziesz skręcał lotkami, wiec model będzie chętniej na nie reagował. Ulżyło mi, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 no jak nie jak tak? wkladasz np. lotki tam gdzie lubisz i po sprawie a nadajnik oczywiscie ustawiasz swoja droga Raffik kręcisz coś oj kręcisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Rafale... czy ktoś zabroni włożyć lotki do dowolnego kanalu w odbiorniku? ja nie twierdze ze to zgodne ze sztuka, ale mozna tak zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 nio ale zastanówmy się: Optic nie ma przypisywania kanałów. Więc wpinając gdziekolwiek te lotki nie będą działały jak lotki ale np jak wysokość. Żeby je wpinać gdziekolwiek trzeba mieć radioco pozwoli nam dowolnie przypisać kanały wyjściowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 no i ja sie z tym jak najbardziej zgadzam Ty zdecydowanie patrzysz od strony nadajnika, ja od odbiornika a wychodzi na to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Generalnie w odbiorniku możesz dać gdzie chcesz ale wtedy nie możesz korzystać z możliwości jaki daje Ci nadajnik nie zmixujesz np. lotek z wysokością itd.Wtedy po jakiego dzwona wydałeś tałzena na nadajnik skoro mogłeś mieć za stówę i mieć te same możliwości sterowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.