dukeroger Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 super! te kolory to na biala folie? mam juz wstepny pomysl kolorystyczny na moj egezplarz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Tak się zastanawiam nad silnikiem do Extry i chyba wezmę Redoxa 1200/1100 . Jest odpowiednio mocny i krótki. Dodatkowo ze 4 x tańszy niż Thrust 20. Myślałem też nad nad Redoxem 900/900 ale jest za długi. Oczywiście można przerobić domek. Chyba że macie jakieś inne propozycje. Tak się zastanawiam nad silnikiem do Extry i chyba wezmę Redoxa 1200/1100 . Jest odpowiednio mocny i krótki. Dodatkowo ze 4 x tańszy niż Thrust 20. Myślałem też nad nad Redoxem 900/900 ale jest za długi. Oczywiście można przerobić domek. Chyba że macie jakieś inne propozycje.mam ten silnik i szczerze mówiąc mam mieszane odczucia. Niby działa ale zaufania nie mam do niego, wykonanie uzwojenia poniżej krytyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Za namową kolegów zakupiłem Dualsky-ego odpuszczając redoxa i nie żałuję. Górne poszycie jest dociągnięte 1cm za dźwigar a kolory położone bezpośrednio na balsę z 3 milimetrowymi zakładkami pomiędzy wszystkimi kolorami. Aaa, tak na marginesie to przeciąłem kopyto kabiny do extry1250, wyszlifowałem i wypolerowałem ale dopiero na gładkiej powierzchni czuć dolinki. W przyszłą sobotę podszpachluję jeszcze raz i wytłoczę kabinkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Okleiłem lotki, statecznik. Na stateczniku folia na folię, obyło się bez pęcherzyków i problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Ładnie, ale rozumiem że spód w jakimś innym (kontrastowym) kolorze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 idealne dobranie kolorów . dla lepszej orientacji w przestrzeni spód modelu mógłbyś okleić transparętną folią ,coś w stylu modeli PA. jak dla mnie wszystko jest genialne a po niedzieli biorę się już za naprawę Extry . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Tak specjalnie czy przypadkiem wyszła Ci flaga Niemiec? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Też sie przyglądałem pod tym kątem, ale na końcówkach to cyba nie czarny, ale jakiś granat. Bynajmniej na moim kompie Wyklikane w telefonie - wybaczcie błędy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 A więc po kolei: Extra będzie miała pionowy w kolorze granatowym, góra kadłuba w kolorach takich jak natarcie skrzydeł, od spodu będzie czarna krata ale tylko na końcówkach. Przewiduję jakieś tam napisy ale to w późniejszym czasie. Flaga niemiecka - broń Boże, po prostu miałem takie kolory a szkoda że nie mam pomarańczowego. Czarny to w istocie, tak jak zauważył Rafał, jest granatowy. Mając do dyspozycji cztery kolory folii innego układu od jasnego do ciemnego nie dało się zrobić. Ogólnie jak dotąd jestem zadowolony z postępu prac i ich jakości (a ja bywam zadowolony z moich prac bardzo rzadko) Może jeszcze dziś okleję kadłub. Nie wiem czy widać ale niebieski jest niebieskim. Udało się polożyć folię na folię bez bąbli- z pomocą płynu do szyb i odpowiedniej techniki oklejania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Ten KIT jest już w sprzedaży ? Można prosić o oficjalna ofertę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Udało się polożyć folię na folię bez bąbli- z pomocą płynu do szyb i odpowiedniej techniki oklejania. Sławek, możesz napisać co z czym i jak postępować, żeby oklejanie wyszło bez bąbli. Wyklikane w telefonie - wybaczcie błędy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 W sprawie KIT-u szczegóły na PW, w sprawie oklejanie może następnym razem wyjaśnię bo trzeba porobić zdjęcia. Moja Extra będzie wyglądała mniej więcej tak jak na fotkach. Kolory, wiadomo, rzecz gustu. Waga- w stanie jak na zdjęciu 316g. Brakuje pokrycia klapy- może ze 2g, popychaczy -kilka gram i 4 magnesów do zamykania kabiny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 majstersztyk normalnie !!! ja już czekam na oblot Sławku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 No ładnie, ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Dzięki chłopaki Marcin, w następny weekend dokończę Extrę więc w następnym tygodniu szykuj się na oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Skrzynka wiadomości Sławka zapchana :-/ Sent from my GT-S7530 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Przepchałem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Ciekawe dlaczego? Może urodziny masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Niee, pousuwałem stare pw. Urodziny miałem w kwietniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 aa no to wszystkiego najlepszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi