Paweł Prauss Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Również nigdy nie próbowałem uwięzi ale! coś w tym chyba jednak jest. Dla mnie jest tylko jeden problem, w ogóle nie czuję na czym się skupić przy budowie takiego modelu. Czy da się kupić model uwięziowy, z drugiej ręki, od zawodnika ze wszystkim, tak aby wsadzić silnik i iść na pole? Po co zaraz od zawodnika?? Kupić można po prostu w sklepie.... Na przykład tutaj: http://modelarski.com/modelarstwo-Modele_na_uwi%C4%99zi,272.html lub tutaj: http://www.modelmaking.pl/ires/oferta/1/2/12/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Albo tu http://www.modelemax.pl/index.php?cPath=288_290 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Jednym z najlepszym amatorsko- zawodniczych samolotów jest Nobler . lata na silnikach 6,5 - 7,5 cm i wykręca cały program F2B. Ja sam latam modelem Chipmunk z silnikiem FOX-35- fajny zwrotny też kręci cały program, ale trzeba go posklejać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Witam . A jakie jest wyposażenie jeśli chodzi o modele elektryczne . Jest jakiś wyłącznik czasowy odcinający silnik po zadanym czasie ? I jak jest sterowany regulator silnika ? Może jakieś linki do sklepów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Ja sprzedaję takie E FLITE, ale sam ich nigdy nie stosowałem, bo latam tradycyjnie na spalinach. Regulatory to najczęściej Jeti SPIN (do wyczynu) , ale myślę że do standardowego latania również nadadzą się inne z trybem governor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 A tu Nobler w wersji na COXa i "pełnoletni" , filmik z działaniem Timera do "elektrouwięzi" oraz miłość amerykanów - wyścigowy PERKY ! Tych czterech gentlemanów w lużnym odzieniu na zdjeciu powyżej trzyma go właśnie w objęciach ! http://www.youtube.com/watch?v=hGBjAJvaCnI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Dziękuję wszystkim za szybkie odpowiedzi . Nie trzeba zatem daleko szukać wyłącznika i sposób podłączenia banalnie prosty . Następny model postaram się wykonać na uwięzi ( oczywiście elektryk) . To jednak było niezapomniane przeżycie trzymać uchwyt linek w dłoni . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Dziękuję wszystkim za szybkie odpowiedzi . Nie trzeba zatem daleko szukać wyłącznika i sposób podłączenia banalnie prosty . Następny model postaram się wykonać na uwięzi ( oczywiście elektryk) . To jednak było niezapomniane przeżycie trzymać uchwyt linek w dłoni . A nie mówiłem, że to jest fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 No to życzę powodzenia i liczę na fotkę modelu w tym wątku ! A na deser dla koneserów i amatorów historii wisienka - ciekawe czy ktoś się skusi i zmajstruje sobie takie cudeńko !! Pozdrowienia ! Witch Craft Plane Plans.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Grzesiu - Krankor, on ma dobre podejście do czarownic. Nawet można powiedzieć że je ujarzmił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Widzę że Baba Jaga znalazła kilku amatorów więc dla zainteresowanych reaktywowaniem uwięzi dokładam jeszcze planik dobrze latającego Ringmastera ,lepszy planik Noblera z rozrysowanymi żebrami skrzydła i mały dwupłacik - róbta co chceta !! . Pozdrowienia ! Nobler - control line stunt - from June 1952 Model Airplane News.pdf RINGMASTER.pdf Tiny Tot Plane Plans.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 To i ja zapodam cos z mojej kolekcji TRAMP dwupłat akrobacyjny konstrukcji W.Schiera Tramp 1.PDF Tramp 2.PDF 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Ale fajnie ! :D Kiedyś długo szukałem tego planiku i niestety nie udało się znależć kompletnego.... A teraz sam do mnie przyszedł !!! W takim razie - w podziękowaniu za planik Trampa - na podwieczorek absolutny hicior "amerykanski" - uwięziowa pierwsza wojna światowa na COXa ! Zyczę Wszystkim smacznego !! Ps. Podziałka na obwodzie arkuszy planu ma rozmiar 1" tj 25,4 mm i tak to należy powiększyć po wydrukowaniu ! ! wwi_bipes_and_tripes.pdf wwi_monsters_and_monos.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Cierpliwi sa wynagradzani. Jak-a 12R model w wersji "U" JAK-12R plany.pdf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 No proszę jakie Białe Kruki pokazały swoje oblicze !! Już skwapliwie ściągnąłem sobie to cacko !! No to może teraz jeszcze raz coś w stylu retro - uwięziówka z roku 1943 Tethered Trainer ! A dla zwolenników szybkiego "śmigania" racer Tornado - też historia !! Pozdrowienia ! Tethered Trainer Plane.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Dorzucam deserek. Tyle ze przez dropboxa bo plik waży 8Mega https://www.dropbox.com/s/ebbq8mqk5z1obrs/PZL%20P11c.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 No to może taki też się przyda ...z podziękowaniem za P11 ! W sumie fajnie się ten temat rozwinął - może z uwięzią wcale nie jest aż tak kiepsko ! Sorry za małe zamieszanie przed chwilą , ale "wkliknął" się nie ten planik który miałem na myśli Pozdrowienia ! A-T 6 S.pdf Ottothegiro.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Uwięź jest fajna tylko obecnie nie mam kompana do tej zabawy.Na RC latam w pojedynke ,brak ludzi z tym pięknym zamilowaniem. Zapodaje legende polskiego modelarstwa ,własnie tym modelem nauczyłem sie latac po okręgu Wicherek- U-25.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Uwięzią da się z powodzeniem latać w pojedynkę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper20 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Obecnie w erze elektryków latanie w pojedynkę nie stanowi żadnego problemu i to w każdej kategorii F2. Uwięź ma się bardzo dobrze w Polsce i nawet widać z roku na rok nowych zawodników Ja serdecznie zapraszam wszystkich na Mistrzostwa Swiata F2 do Włocławka od 7 Sierpnia 2014r. A tu link do oficjalnej strony Zawodów www.cl-wch2014.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi