seba840 Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 no dobra to będzie i6x, tylko te 10ch jest dostępne od ręki czy trzeba robić przeróbki ? i jeszcze tak dla swojej jasności ta oferta https://www.banggood.com/Flysky-FS-i6X-2_4GHz-10CH-AFHDS-2A-RC-Transmitter-With-X6B-i-BUS-Receiver-p-1090406.html?rmmds=search jaki odbiornik najlepiej wybrać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaquadnik Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Mam pytanie, czy aparatura FlySky FS-i6X, 10-cio kanałowa będzie dobra na pierwszy raz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapral Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Będzie nie tyle dobra, co bardzo dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 A ile kanałów PWM potrzebujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaquadnik Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 W pierwszym modelu 3 (przepustnmica, ster wysokości i kierunku), ale chciałbym mieć możliwość zastosowania jej w bardziej złożonych modelach i myślę o przyszłości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RemeR Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Podepnę się do tematu żeby niepotrzebnie nie tworzyć tematu. Chce kupić Taranisa Q 7X więc zastanawiam się nad Bang good ale to nie ważne. Ważne jest to czy wersje International da się przeaktualizować na EU? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Da sie. Musisz przeflashować moduł XJT w Taranisie i odbiorniki serii X na tą samą wersje firmware. https://77hobby.pl/uaktualnienie-firmware-urzadzen-smart-port-przez-opentx-21-n-20.html Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RemeR Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Podziękował. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Chociaż tak się zastanawiam czy za tą cenę(~600) nie dostanę nic lepszego? Czy np nie wybrać RadioLink AT10II 12CH 2.4GHz Mode 2 Telemetria planuje żeby to było coś na dłużej od razu zaznaczam + nie chciałbym żeby śmierdzialo bardzo ryżem. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Za 600 zł i "lepsze" - no tak nie za bardzo Na Twoim miejscu brałbym nadajnik, który jest popularniejszy, bo łatwiej będzie Ci uzyskać pomoc jeśli jakieś problemy się pojawią, a i ewentualna odsprzedaż będzie łatwiejsza. Kolejna rzecz to cena, dostępność i różnorodność odbiorników i telemetrii. I obywa te kryteria lepiej spełniają nadajniki od FrSky. W tym przedziale cenowym nie ma co oczekiwać bezkompromisowej jakości. Ale jak za tę cenę - to jest oki (na pewno kilka poziomów wyżej niż Turnigy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RemeR Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Stawiam że najlepiej by było gdybym wziął FlySky FS-i6X jak podane parę postów wyżej ale mimo wszystko zapytam o Turnigy. Jakiś konkretny model?(I tak nie ma w sumie dużego wyboru z tego co widzę. 9x albo 9xr) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 No nieźle skaczesz Od Taranisa - po podstawowy model FlySky... No to kilka pytań: Czy masz/miałeś już jakąś aparaturę, czy dopiero zaczynasz przygodę z RC? Do jakich modeli masz zamiar używać tej aparatury? Czy w większym stopniu zależy ci na prostocie programowania, czy na tym, żeby nadajnik miał większe możliwości i był bardziej uniwersalny? Turnigy na Twoim miejscu bym sobie odpuścił (no chyba, że się trafi używane w dobrym stanie i za niewielkie pieniądze). Cena nowego nadajnika 9XR (+ moduł nadawczy) jest większa niż Taranisa Q7X. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RemeR Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 To będzie dobre podejście do sprawy. Z RC mam zasadniczo pierwszy raz styczność chyba że zaliczamy do tego "samochodziki na pilota". Co do tego do czego będzie ono wykorzystywane to do quadrocoptera który jest w trakcie budowy. A co do Twojego ostatniego pytania to tu bym poszedł pół na pół lecz z przewagą na uniwersalizm choć wiadomo że zawsze chciało by się wprowadzić jakieś swoje "poprawki" Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Łoj... "żyrandole" to nie moja bajka... Ale masz dwie opcje: Budżetową - FlySky I6. Bardziej zaawansowaną - Taranis Q7X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 To będzie dobre podejście do sprawy. Z RC mam zasadniczo pierwszy raz styczność chyba że zaliczamy do tego "samochodziki na pilota". Co do tego do czego będzie ono wykorzystywane to do quadrocoptera który jest w trakcie budowy. A co do Twojego ostatniego pytania to tu bym poszedł pół na pół lecz z przewagą na uniwersalizm choć wiadomo że zawsze chciało by się wprowadzić jakieś swoje "poprawki" Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Jesli tak to olej FlySky, bierz FrSky. Masz odbiorniki z SBUS które możesz podłączyć do praktycznie każdego FC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Podobnie z Flysky gdzie masz IBUS. Nie wspominając, że każdy normalny system ma teraz PPM. A i na PWM tez sie lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Miałem FlySky FS-i6 i z 6 odbiorników i nie mam dobrych wpomnień. Ale nie będe nic pisał na ten temat bo miałem go krótko, i byc może miałem felerny nadajnik. Kupiłem FrSky Taranisa i nie mam problemów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RemeR Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Jeszcze muszę się tylko doinformować czym jest SBUS i i IBUS ale nie powiem Taranisy bardziej mnie przyciągają. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Przesyłanie sygnałów PWM przez port szeregowy. Zamiast 4 kabli 3-zyłowych z odbiornika do FC dajesz 1. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RemeR Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Co powiecie na taką ofertę Frsky Taranis X9D http://s.aliexpress.com/nm6JjQ7f (from AliExpress Android) zastanawia mnie tylko jak wygląda sprawa z serwisem taranisów u nas Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio72 Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Autoryzowany dealer FrSky https://77hobby.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi