dukeroger Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 tak ten stan to znam, ale poniekad to element tego sportu - dasz rade, przed oblotem przelataj sobie jakims modelem ktory dobrze znasz mi to pomaga latam roznymi rzeczami; Artex Katana pakiet 3S 3300, 8-10 minut lotu, Swenson Wayfarer - pakiet 4S 4000, 10-12minut lotu, Multiplex Tucan 3S 3000 jakies 8-10 minut lotu, FreeAir Blast pakiet 3S 1000, 6-7 minut lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Przepraszam Duke, nie zauważyłem, że też masz na imię Piotr Swoje pytanie kierowałem jednak do Pioterka, który lata P11 o podobnej masie i bądź co bądź pewnie w miarę zbliżonych parametrach... Niestety, co samolot to jest inaczej. Mustang FMS 1440 na pakietach 4s 3300 lata około 12-15 minut, ASK-21 FlyFly 2600 na tych samych pakietach będzie miał pół godziny. Cessna FMS 1400 na pakiecie 3s 3300 lata około 15-20 minut, a Me109 z Hangar9 na tych samych pakietach spiętych w 6s ma jakieś 10 minut lotu, i to bez szaleństwa raczej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 INFORMACJA: Po dzisiejszej rozmowie z Panem J.Suchockim informuję Kolegów, że jest dostępna również mniejsza wersja modelu PZL P11 lub PZL P.24 o rozpiętości 1,6 m. Mniejsza wersja modelu w przypadku napędu EP to dużo mniejsze koszty napędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogusław Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Witaj Piotrek, to świetna informacja, masz więcej informacji dotyczących w/w modeli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Witaj Piotrek, to świetna informacja, masz więcej informacji dotyczących w/w modeli ? Myślę, że konstrukcja modelu jest taka sama tylko przeskalowana. Ale o szczegółach porozmawiaj najlepiej z samym J.Suchockim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 a nie mowil ile kosztuje ta mniejsza wersja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 a nie mowil ile kosztuje ta mniejsza wersja? Koledzy ja nie jestem przedstawicielem J. Suchockiego. Namówiłem Pana Jarka tylko na mniejszy model i pozwolenie na zamieszczenie tej informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 alez ja cie jak przedstawiciela nie traktuje, pytalem o to jakis czas temu i dostalem taka odpowiedz ze nie ma takiego gotowego modelu i kosztowal by ok 600 PLN. Mam madzieje ze teraz mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Kurcze... A jak z nim rozmawiałem pół roku temu i prosiłem o mniejszą wersję to nie miał czasu... I teraz mam takiego kloca w piwnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 rozbij go bedziesz mial miejsce na mniejszy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Tak. To jest jakiś pomysł. Zresztą ta myśl mnie pociesza nie od wczoraj - jak rozbiję to sprzedam silnik i regulator, a za uwolnione środki (to nie były tanie klocki) spokojnie kupi się jakiś fajny mniejszy samolot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Koledzy ja nie jestem przedstawicielem J. Suchockiego. Namówiłem Pana Jarka tylko na mniejszy model i pozwolenie na zamieszczenie tej informacji. Czy możesz Piotrze w takim razie podać sposób kontaktu z Panem Jarkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Czy możesz Piotrze w takim razie podać sposób kontaktu z Panem Jarkiem? Ja dzwonię na telefon komórkowy i zawsze mam kontakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Potwierdzam. Może nie zawsze odbiera, ale generalnie lepiej dzwonić niż pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 INFORMACJA: Po dzisiejszej rozmowie z Panem J.Suchockim informuję Kolegów, że jest dostępna również mniejsza wersja modelu PZL P11 lub PZL P.24 o rozpiętości 1,6 m. No i to jest świetna wiadomość, tę wielkość lubię, nawet ze wzgledów logistycznych, wystarczająco duża do latania, a jednocześnie powinna zmieścić sie do samochodu bez rozkładania, jak położę tylne fotele. No to już wiem co będę robił przez zimę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 INFORMACJA: Po dzisiejszej rozmowie z Panem J.Suchockim informuję Kolegów, że jest dostępna również mniejsza wersja modelu PZL P11 lub PZL P.24 o rozpiętości 1,6 m. Mniejsza wersja modelu w przypadku napędu EP to dużo mniejsze koszty napędu. no to chyba nie do konca tak; zapytany Pan Suchocki odpowiada ze model nie jest skonczony i ze jakies konkrety to tak za 2 tygodnie (obecnie jest bardzo zajety). Cena wyniesie 450-500 PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 no to chyba nie do konca tak; zapytany Pan Suchocki odpowiada ze model nie jest skonczony i ze jakies konkrety to tak za 2 tygodnie (obecnie jest bardzo zajety). Cena wyniesie 450-500 PLN. Zamów, zaczekaj i będziesz miał. Ja na swój standartowy model 2.0 m też czekalem ponad 2 tygodnie. Niestety nikt inny nie ma takiego modelu w ofercie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 obawiam sie czego innego; skoro model nieskonczony to znaczy ze masz szanse dostac jeden z pierwszych egzemplarzy i zmagac sie z chorobami wieku dziecinnego... cena jest powiedzial bym za "dorobiony" kit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 obawiam sie czego innego; skoro model nieskonczony to znaczy ze masz szanse dostac jeden z pierwszych egzemplarzy i zmagac sie z chorobami wieku dziecinnego... cena jest powiedzial bym za "dorobiony" kit. W moim PZL mimo, że model skończony projektowo wprowadziłem blisko 30 zmian i ulepszeń konstrukcyjnych. Jeżeli chodzi o PZL to taki mamy rynek, były różne próby zrobienia KIT przez Kolegów z forum, ale bez sukcesu (chyba że coś się zmieniło). Poza tym jeżeli chodzi o ew. błędy z winy projektu J.Suchockiego reaguje bardzo pozytywnienie i dość szybko. KIT jest zawsze tylko bazą na dobry model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 W moim PZL mimo, że model skończony projektowo wprowadziłem blisko 30 zmian i ulepszeń konstrukcyjnych..... ......KIT jest zawsze tylko bazą na dobry model. I o to chodzi przy budowie KIT-ów, z resztą ja poprawiam też ARFy i sprawia mi to wielką frajdę. Jak się wezmę za budowę od zera to dopiero będzie uciecha !!! Dokładnie KIT to tylko surówka, a od nas zależy jak wykorzystamy jego potencjał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi