Bartek Piękoś Opublikowano 25 Marca 2016 Opublikowano 25 Marca 2016 Zaprawdę, kobiecy duch unosi się w Twojej pracowni:) P.S. Kapitalnie wyglądają te "blaszate" ramki oszklenia.
dyra63 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Opublikowano 25 Marca 2016 To tylko imitacja, wykonana z cienkiej blachy aluminiowej drukarskiej i naklejone na wytłoczenia kabiny.
herkristo Opublikowano 25 Marca 2016 Opublikowano 25 Marca 2016 Ta deska do prasowania . Zdradziłeś niechcący patent na budowę prostego kadłuba. Muszę rownież to wyprobować .
Gość horn3t Opublikowano 31 Maja 2016 Opublikowano 31 Maja 2016 Film świeży jako inspiracja dalszych prac
dyra63 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2016 Dzięki Krzysiu za pamięć .Znam bardzo dobrze ten model, prześledziłem cała relację z budowy na forum RC ScaleBuilder.Model zbudował znany angielski modelarz Greagg Veasey z grupy modelarzy latających warbidami TJD Models, jest również właścicielem sklepu modelarskiego.Piękny model w bardzo atrakcyjnym malowaniu ,dolne powierzchnie skrzydeł w kolorze pomarańczowo-czerwonym miały malowane samoloty wykorzystywane do szkolenia pilotów.Filmik jest trochę źle opisany - bo jest to model w skali 1-4 z zestawu firmy Meister Scale, trochę większy od mojego.Wykonanie pierwsza klasa,obicia i odpadający lakier wyglądają bardzo realistycznie.Twoja jedenastka też jest piękna ,czekam na jakiś filmik z udanego oblotu,ale nie popędzam .
cmaciek Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 Adam detale kabiny imponujące! Aż tak w Ła-7 nie będzie zostawiam to inwencji potencjalnych wykonawców. Ja zaproponowałem punkt wyjściowy do dalszego waloryzowania. Będę kibicował i trzymam kciuki. Pozdrawiam Maciek
dyra63 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2016 Witam. Jakoś tak nudnawo,może jakaś zagadka,kto zgadnie co to jest ?
merlin71 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Hak do lądowania na lotniskowcu... ?
dyra63 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2016 Chyba było za łatwo ,a specjalnie go odwróciłem do pionu .Dłubie coś tam w tym miejscu ,jak będzie gotowe to wrzucę jakieś fotki.
dyra63 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2016 Parę fotek z dalszych prac przy budowie modelu.Przerobiłem nieznacznie goleń podwozia aby bardziej upodobnić do oryginału,po zalaminowaniu ustawiłem ogon na gotowo,trwają prace przy oświetleniu z pomocą kolegi Andy Copter. 3
Gość wotoma Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Stateczniki, jak widzę nabrały błysku i kolorek zmieniły. W sumie no ładne cacko Panie Adamie.
dyra63 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2016 Teraz pora na pokrycie kadłuba ,tylko najpierw spasuja przejście kadłub- skrzydło.Jeszcze filmik z próby oświetlenia
Gość wotoma Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Jak zrobiłeś ciemno i przednie światełka pozycyjne błyskały to wyglądało przez moment jakbyś przestrzeliwał karabiny Oświetlenie pierwsza klasa!!!
dyra63 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2016 Już takie coś widziałem w Hurricanie w skali 1/4 ,w takim nalocie od przodu może to fajnie wyglądać - muszę pomyśleć .Układ projektował i sterownik wykonał kolega AndyCopter z forum to jego zasługa.Muszę jeszcze wykonać klosze na końcach skrzydeł i ogonie.
Marcin K. Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Ładny masz nadajnik;) masz może jakiś link do tego hurricane? Bardzo ciągnie mnie ten ptaszek:)
dyra63 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zaraz Ci poszukam ,ale ostrzegam że oglądając co ten facet robi to można się załamać ( albo co najmniej popaść w depresję ) ,takich jest tylko kilku na świecie -przywiązanie do szczegółów chorobliwe. Link do relacji z budowy jak będziesz miał czas to pooglądaj sobie - warto http://www.rcscalebuilder.com/forum/forum_posts.asp?TID=18222&PN=1&TPN=82 filmiki
dyra63 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2017 Wystrugałem i wydrążyłem końcówkę kadłuba -waży 20 gram ,chciałem zrobić z tego kopyto i wykonać końcowkę laminatową ale za dużo z tym pracy i strasznie zimno w modelarni ,więc chyba zostanie tak.Stery pokryję Koveralem.
dyra63 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2017 Dalsze drobne prace przy modelu,przy pomocy kolegi "buszmeno" z forum ,który przygotował plik do wydruku 3D udało mi się w końcu wykonać końcówki wylotu działka lotniczego 20mm.Całość będzie pokryta podkładem i malnięta na czarny -metaliczny kolor.
mecenas Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Adaś nie na czarno - użyj Burnt Iron lub Gun Metal. http://www.mojehobby.pl/products/1424-Burnt-Iron-Non-Buff-Metalizer.html http://www.mojehobby.pl/products/1423-Gun-Metal-Non-Buff-Metalizer.html Lufy będą wyglądać jak mocno używany "kałach".
Rekomendowane odpowiedzi