Bartek Piękoś Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Zaprawdę, kobiecy duch unosi się w Twojej pracowni:) P.S. Kapitalnie wyglądają te "blaszate" ramki oszklenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 To tylko imitacja, wykonana z cienkiej blachy aluminiowej drukarskiej i naklejone na wytłoczenia kabiny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Ta deska do prasowania . Zdradziłeś niechcący patent na budowę prostego kadłuba. Muszę rownież to wyprobować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 No to się wydało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Film świeży jako inspiracja dalszych prac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Dzięki Krzysiu za pamięć .Znam bardzo dobrze ten model, prześledziłem cała relację z budowy na forum RC ScaleBuilder.Model zbudował znany angielski modelarz Greagg Veasey z grupy modelarzy latających warbidami TJD Models, jest również właścicielem sklepu modelarskiego.Piękny model w bardzo atrakcyjnym malowaniu ,dolne powierzchnie skrzydeł w kolorze pomarańczowo-czerwonym miały malowane samoloty wykorzystywane do szkolenia pilotów.Filmik jest trochę źle opisany - bo jest to model w skali 1-4 z zestawu firmy Meister Scale, trochę większy od mojego.Wykonanie pierwsza klasa,obicia i odpadający lakier wyglądają bardzo realistycznie.Twoja jedenastka też jest piękna ,czekam na jakiś filmik z udanego oblotu,ale nie popędzam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmaciek Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Adam detale kabiny imponujące! Aż tak w Ła-7 nie będzie zostawiam to inwencji potencjalnych wykonawców. Ja zaproponowałem punkt wyjściowy do dalszego waloryzowania. Będę kibicował i trzymam kciuki. Pozdrawiam Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Witam. Jakoś tak nudnawo,może jakaś zagadka,kto zgadnie co to jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Hak do lądowania na lotniskowcu... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Chyba było za łatwo ,a specjalnie go odwróciłem do pionu .Dłubie coś tam w tym miejscu ,jak będzie gotowe to wrzucę jakieś fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Parę fotek z dalszych prac przy budowie modelu.Przerobiłem nieznacznie goleń podwozia aby bardziej upodobnić do oryginału,po zalaminowaniu ustawiłem ogon na gotowo,trwają prace przy oświetleniu z pomocą kolegi Andy Copter. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wotoma Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Stateczniki, jak widzę nabrały błysku i kolorek zmieniły. W sumie no ładne cacko Panie Adamie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Teraz pora na pokrycie kadłuba ,tylko najpierw spasuja przejście kadłub- skrzydło.Jeszcze filmik z próby oświetlenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wotoma Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Jak zrobiłeś ciemno i przednie światełka pozycyjne błyskały to wyglądało przez moment jakbyś przestrzeliwał karabiny Oświetlenie pierwsza klasa!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Już takie coś widziałem w Hurricanie w skali 1/4 ,w takim nalocie od przodu może to fajnie wyglądać - muszę pomyśleć .Układ projektował i sterownik wykonał kolega AndyCopter z forum to jego zasługa.Muszę jeszcze wykonać klosze na końcach skrzydeł i ogonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Ładny masz nadajnik;) masz może jakiś link do tego hurricane? Bardzo ciągnie mnie ten ptaszek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zaraz Ci poszukam ,ale ostrzegam że oglądając co ten facet robi to można się załamać ( albo co najmniej popaść w depresję ) ,takich jest tylko kilku na świecie -przywiązanie do szczegółów chorobliwe. Link do relacji z budowy jak będziesz miał czas to pooglądaj sobie - warto http://www.rcscalebuilder.com/forum/forum_posts.asp?TID=18222&PN=1&TPN=82 filmiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Wystrugałem i wydrążyłem końcówkę kadłuba -waży 20 gram ,chciałem zrobić z tego kopyto i wykonać końcowkę laminatową ale za dużo z tym pracy i strasznie zimno w modelarni ,więc chyba zostanie tak.Stery pokryję Koveralem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Dalsze drobne prace przy modelu,przy pomocy kolegi "buszmeno" z forum ,który przygotował plik do wydruku 3D udało mi się w końcu wykonać końcówki wylotu działka lotniczego 20mm.Całość będzie pokryta podkładem i malnięta na czarny -metaliczny kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Adaś nie na czarno - użyj Burnt Iron lub Gun Metal. http://www.mojehobby.pl/products/1424-Burnt-Iron-Non-Buff-Metalizer.html http://www.mojehobby.pl/products/1423-Gun-Metal-Non-Buff-Metalizer.html Lufy będą wyglądać jak mocno używany "kałach". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi