ExPrezes Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Falcon został przyozdobiony, na wypadek, gdyby niespodzianie pojawił się drugi w okolicy Teraz zaczynam pracować nad jakąś skrzynką do jego przewożenia i przechowywania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Przyozdobienie super chociaż na pierwszy rzut oka myślałem że to ślad po oponie. W przyszłości chyba zrobię coś podobnego w swoim modelu mogę skorzystać z Twojego pomysłu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 W przyszłości chyba zrobię coś podobnego w swoim modelu mogę skorzystać z Twojego pomysłu? To zapozyczony pomysl,takze zgoda Ci niepotrzebna,maluj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 To zapozyczony pomysl,takze zgoda Ci niepotrzebna,maluj. OK ale raczej wytnę i nakleję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExPrezes Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Ja naklejałem folię 3M o wzorze tkaniny węglowej kupioną w Feu Vert, nawet nieźle się trzyma, jest termokurczliwa więc żelazkiem ładnie się na krawędzi zakleja. Przy okazji doważyłem model poprzecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ExPrezes Opublikowano 11 Lipca 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Falcon lata niezmiennie bajecznie, zasłużył więc na należyty szacunek w transporcie i składowaniu - właśnie skończyłem skrzynię: 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Zawodowstwo! Fajny pomysł z tymi panelami! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 11 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Super!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1415 Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Masz jakieś plany tej skrzyni? Podziel się bo fajny patent. Na forum kilka osób ma falcony. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExPrezes Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Z udostępnieniem planów oczywiście nie ma problemu, natomiast będę to musiał jakoś opisać i pomierzyć, bo skrzynia była robiona metodą prototypowania i małych kroczków Mam STLki drukowanych elementów, pomierzę jeszcze sklejkę i postaram się to w najbliższym czasie udostępnić w tym wątku. Tam gdzie można by projekt udoskonalić w wersji 2.0, dorzucę odpowiednie zdjęcia / komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1415 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Z udostępnieniem planów oczywiście nie ma problemu, natomiast będę to musiał jakoś opisać i pomierzyć, bo skrzynia była robiona metodą prototypowania i małych kroczków Mam STLki drukowanych elementów, pomierzę jeszcze sklejkę i postaram się to w najbliższym czasie udostępnić w tym wątku. Tam gdzie można by projekt udoskonalić w wersji 2.0, dorzucę odpowiednie zdjęcia / komentarze. Wiadomo jak to jest z prototypami. Czekam z niecierpliwością na plany, właśnie buduję Mendla 90 więc wydruk STL nie będzie niedługo problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarkow Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Piękna artystyczna/krakowska robota Gratuluję pomysłu i staranności w wykonaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Pięć punktów ! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 No to Falcon pierwszy raz w tym roku sobie polatał.Pogonić go trochę chciałem, bo taki mułowaty się robił.Mniej więcej tak to wyszło Szału z wysokością nie ma i z termiką też ale nie oto chodziło. Chodziło o to i zdecydowanie mogę powiedzieć, że stać go na więcej (max. 168km/h). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarkow Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 To i ja się pochwalę swoim Falcon-em Wczoraj poleciał i wylądował. Lot trwał kilkadziesiąt sekund z powodu urwanej łopatki. Straty: łopatki, mobius, delikatnie pęknięty kadłub od uderzenia łopatką, wyrwane łoże silnika. Zyski: zarąbista frajda z zachowania modelu w locie - cud - miód - malina Nie sądziłem, że jakość i przyjemność latania będzie tak ogromna. W tym wątku http://pfmrc.eu/index.php?/topic/55658-urwana-%C5%82opatka-aero-naut/ jest zdjęcie ze startu, autorstwa Kacpra. Filmiku nie będzie, bo kamerka niestety spadła i się nie znalazła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 No to gratuluje nowej zabawki. Będziesz Pan naprawdę zadowolony Falcon to bardzo przyjemny rekreacyjny model. Ma swoje ograniczenia ale ogólnie jest świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarkow Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 No jestem Pan/Panie bardzo zadowolony Przedwczoraj zrobiłem próbny ostrożny oblot, natomiast dziś zabrałem syna i uwieczniliśmy Falcon-a w akcji. Co by nie było, że ściemniam W między czasie okazało się, że podczas feralnej awarii uszkodzeniu uległ również silnik, więc zamówiłem nowy (trochę to trwało). Łopatki wymieniłem na mniejsze 10x7 o dopuszczalnej prędkości obrotowej 16000 obr/min. i jest OK. Jak już polatam trochę to zacznę kombinować i dodam mu trochę wigoru. Wydaje mi się, że ten model ma potencjał, który można jeszcze wykorzystać. Na filmie start i lądowanie w moim wykonaniu, natomiast wygłupy w powietrzu w wykonaniu mojego syna Janka (14l.) Latał ostrożnie, bo bał się rozwalić moją nową zabawkę Zapraszam na krótki filmik: https://www.youtube.com/watch?v=8ZfPMSMY5OE&feature=youtu.be W mojej głowie rodzi się pytanie ... jeśli Falcon lata tak jak lata i może latać jeszcze lepiej, to jaki model będzie następny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Droższy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1415 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Gratulacje! Modelik widzę że się spodobał. Co to za lądowanie bez klap? Nie było czasu na ustawienie?!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarkow Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Jurku, pamiętam z jakiegoś postu taki cytat "modelarstwo w pewnym momencie przestaje być tanim hobby" Czy to przypadkiem nie Twoje słowa? W przyszłym roku będę szukał czegoś uniwersalnego, laminatowego, używanego w okolicach 3m w wersji elektro do latania na nizinach ... coraz niżej i coraz szybciej Na ten rok limit zakupowy wyczerpałem. Choć patrząc bardziej optymistycznie to nowy rok już za niespełna 4 miesiące Marcin, wreszcie mam czym poszaleć Wszystko mam ustawione jak trzeba, dziś specjalnie lądowałem bez, żeby sprawdzić ile miejsca potrzebuję. Poprzednie dwa razy lądowałem na butterfly-u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi