marek rokowski Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 aby upodobnić plastik do epp wystarczy napylić troche kleju w sprayu 3M (coś a la butapren) tworzy sie lekko grudkowa powierzchnia kto widział B17tkw Krakkowie może wie o co chodzi ( tak były zrobione nadbudówki z kabinami) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Wykradłem sobie jeden dzień wolnego , obiecywałem sobie zrobić dużo , no cóż -jest tego nie wiele . Statecznik pionowy "Wkręciłem " rurkę węglową dla wzmocnienia przed nieuniknionymi kapotażami. Usterzenie zmontowałem Doszły żaluzje wentylacji i rury wydechowe ze słomki do napojów .Tu troszkę zaszalałem bo ich z boku nie powinno być widać ale taką miałem "koncepcję" Doszła docelowa wytłoczka maski kadłuba która nie wyszła idealnie ale nawet mi to odpowiada-lepiej pasuje do piankowej reszty modelu Maska kadłuba ( działek) od wersji FW190 A7 -- wzwyż ma "wyloty" które służyły do chłodzenia uzbrojenia- wykorzystam to do dodatkowej wentylacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Wnętrze -jeszcze przed kosmetycznymi poprawkami ale już pomyłkowo pomalowany bezbarwnym błyszczącym Pilot też będzie z papieru ale o tym jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCichy Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zapowiada się bardzo fajnie powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Wnętrze kabiny bardzo ładne,to mi się podoba, jeśli wykończenie modelu będzie jak kabina to zapowiada się naprawdę piękny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 a widzieliście kiedyś u Sławka brzydki model ? bo ja jeszcze nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Proszę państwa ,pozwolicie że przedstawie -herr Otto Flick z gestapo Pilot wyszedł troszkę za mały ale trudno-powinien spełnić swoje zadanie- wypełnić sobą kokpit Jet to wycinanka którą kiedyś znalazłem w necie -oczywiście przeskalowałem i dodałem parę detali jak niemiecką uprząż, futrzany kołnierz, żelazny krzyż na szyi , zmiana twarzy i jej uplastycznienie przez dodanie nosa ... i tak oto 12zł jakie trzeba by było wydać w HK na pilota zostaje w kieszeni a radocha większa http://www.gremirmod...SAAF_EUROPE.pdf link do pilota z moimi poprawkami i skali PILOT_luftwaffe .pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Kabinka z jakiejść kartonówki czy w necie znaleziona?? Ja właśnie się rozglądam za kabiną do mojej 109. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Wnętrze kabiny to moja własna inwencja oparta na fotografiach (kiedyś sam dla siebie projektowałem modele kartonowe ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Ostatnie detale kadłuba - działka Wentylacja -jedyne miejsce w którym nie będzie widać otworów (jakiś przewiew musi być ) i ich zamaskowanie Czas na skrzydła -lotki wymagały małej poprawki obrysu Po poprawce Pomału nadchodzi czas poszukiwań farby ale zanim to nastąpi zostało mi przejście skrzydło-kadłub ,serwa lotek i lekki ale solidny montaż zbiornika ..... Ach gdyby jeszcze nie ten brak czasu..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Fajnie to zaczyna wyglądać malowanie Sławku już wybrałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Klamka co do malowania nie zapadła ale faworyt poniżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Małe postępy - uskok skrzydeł tradycyjnie wykonany przez wycięcie natarcia i podklejenie pod nie klinów z epp Przejście skrzydło -kadłub -to jeszcze wymaga dopieszczenia Serwa w wyciętych wnękach ,przewody tylko wciśnięte w szpary -bez klejenia I tak idzie pomału ale do przodu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Kolejne małe postępy Zbiornik wklejony na węglowych rurkach w płat ,użyłem dosyć mocnego kleju lekko pieniącego Technicqll (?) wypełnił wszelkie szczeliny tak by te zawieszenie było możliwie jak najmocniejsze- będzie przecież "zastępczym podwoziem" do lądowania . Dodatkowo wkleiłem takie drobiazgi jak atrapę prawdziwego zawieszenia zbiornika a on sam został ponacinany lutownicą by uzyskać efekt "segmentów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Proponuję wkleić miedzy patyczki kostkę z pianki. Lądowanie da popalić mocowaniu zbiornika. Same rurki węglowe mogą być niewystarczające do przeniesienia siły lądowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCichy Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Bardzo fajnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Oj nie -taki klocek wizualnie zrobił by efekt hydroplanu z pojedynczym pływakiem a nie zbiornik -możliwe że wsunę i wkleję w rurki pręty węglowe o dobranej ściśle średnicy. Sam zbiornik to kupa "mięsa" więc o niego się nie boje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Malowanie zaczęte , kupiłem w Castoramie emalie akrylową z mieszanym uczuciem jak się to sprawdzi na modelu ale -jest dobrze -za grosze mam farby na kilkanaście modeli Farba okazała się całkiem niezła -wygodna bo do mycia narzędzi wystarczy woda, szybko schnąca i ma dobre krycie . Tylko nie wiem czemu mi ciągle wychodzi niemal identyczne malowanie jak na moich pozostałych modelach epp niemieckich maszyn ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Wygląda profi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 kurde! przez Ciebei chyab poskładam sobei Foczke! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi