darqo Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Dośc gadania czas na sprzedaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Piękne!! - czekam aż przyjdzie kolej na mnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michau Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Czaro, jakiego kleju w spraju używasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 3M 77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Czarku, wspaniale opisana technologia ,znakomity efekt . Chylę czoła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarkow Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Czarku, ten temat i twoje opisy są super. Co ranek sprawdzam czy jest coś nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Czaro, jakiego kleju w spraju używasz? Ten ponizej tez sie nadaje,troche tanszy od 3M77 i dostepny w kazdym "budowlancu" typu OBI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Dośc gadania czas na sprzedaż No to jedziesz, z tą sprzedażą . Skoro już masz podane jak coś takiego wyprodukować, tylko zebrać się w sobie i klepać Czy ja coś wspomniałem, że d-boxy wychodzą nam ciężkie? Minęły trzy dni i się poprawiliśmy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Zdecydowanie te skrzydełka jak dla mnie, poproszę o komplet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Jeśli ktoś próbowałby powątpiewać, temat nie umarł. Wciąż ciężko pracujemy: Jakby co, to różowe nie jest moje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 O i już kołeczek wklejony.... Piękne!!! PS. Ten różowy też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol6994 Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 węgiel 90 na kesonie daje taką ładną powierzchnię bez żadnej warstwy licowej?? o.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 No a czemu miałby nie dawać? Wszysto jest kwestią odpowiedniej technologi wykonania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Tu masz opisaną metodę, jak przygotować formatki tkanin przed laminowaniem: http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=7844592&postcount=34 http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=742234 Posty, jak widzisz, są z 2007 roku, więc żadna nowość. Metoda jest opisana na przykładzie kevlaru, ale do węgla też się świetnie nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 I zadowolony jesteś z modelu po zawodach? Niestety tym razem nie dotarłem żeby popatrzeć osobiście. ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Z nowego modelu jestem bardzo zadowolony. Gorzej, że nie jestem zadowolony z siebie, bo wynik nie jest fantastyczny. Za mało trenuję w kiepska pogodę i słabo mi idzie, kiedy zdarzy się taka podczas zawodów. Fakt, wygrałem dwie kolejki, ale w dwóch innych ulatałem ledwie 7-tki :/ Skrzydło węglowo-kevlarowe spisało się świetnie. Jest bardzo sztywne, nie boi się dużego wiatru (sprawdziłem to jeszcze w czwartek na oblocie), rzuca się bardzo wysoko (jak się dobrze zamachnąłem, to miałem wrażenie, że rzucam niewiele niżej jak Adam swoim Orionem) i mniejszy wznios - 4,5st fajnie w nim działa. Fakt, że nie lata tak stabilnie jak uszatek, ale świetnie pokazuje ruchy powietrza i nawet nieźle krąży w słabych noszeniach. Skrzydła na duży wiatr z takimi wzniosami robiłem już w 2008r, w Tibo i teraz zachciało mi się powrotu do tego pomysłu, oczywiście za sprawą Oriona v6 . Ponieważ cały mój nowy model wyszedł na 305g (wszak był robiony z myślą o lotach przy silnym wietrze więc nie żałowałem materiału przy laminowaniu) miałem problemy żeby zabrać się w mizernych noszonkach, Teraz w planie mam skrzydło kevlarowe, najlżejsze jakie się da, też z małym wzniosem, a do tego lekki kadłub i stateczniki. Taki Virgos będzie idealny do latania, kiedy nie wieje i słabo nosi. Trzech muszkieterów w Zielonej Górze po zawodach: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Ha. A jednak mały wznios Ci sie spodobał tak jak piszesz, ze mimo większej prędkości model fajnie kręci i lata. I przynajmniej nie jest nudny A bez regularnego treningu nie ma efektów trenuj bo masz z kim i gdzie Ja muszem sam A wyniku gratuluje. Ponad 90% to porządna zdobycz, szczegolnie na poczatku sezonu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Będą na zawodach miałem okazję pomacać model i stwierdzam, że jest to dość obiecujący produkt. Chłopaki są na początku długiej ścieżki by dojść do złotego środka. Model jakościowo jest bardzo dobry ale jest i troszkę rzeczy do dalszej poprawki by było lepiej. Mam nadzieję, że na przyszłych zawodach będzie więcej czasu na jakieś rzuty i loty porównawcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 A Rafałowi też gratulujemy Prawie pudło Następne zawody to Lubin i potem Zielona? Czy jest jeszcze coś po drodze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Dzięki za 3 tygodnie mamy Lubin a potem MP w Zielonej Górze, Po drodze są zawody w Czechach w Melniku (http://souteze.f3k.eu/kalendar-soutezi-2014) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi