cZyNo Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Orion ma następcę. Możliwe ze do Cometa formy juz sa gotowe. To tak jakby ten sam kierunek zmian wiec do boju Czarku!
Czaro Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Opublikowano 1 Lutego 2015 To jest dokładnie ten sam kierunek zmian
Wiesiek Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 Z uwagi na mniejszą powierzchnię skrzydło powinno wyjść lżejsze. W planach jest również nowy, węższy kadłub i cieńsze stateczniki co także zmniejszy masę modelu i powierzchnię omywaną generującą część oporów. Skrzydlo z mniejsza powierzchnia ok,ale reszte bym zostawil i powalczyl z waga.Tak zrobil Stratair z Chili race. To jest oczywiscie moje zdanie, jezeli to ma byc calkowicie nowa konstrukcja to czemu nie. Link: http://www.rc-network.de/forum/showthread.php/497020-Chili-race-F3K
krzysiek w Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 Czarku, na kiedy jest planowana nowa forma? Bo już miałem zamawiać kolejne skrzydła a tu takie niusy na forum.
Czaro Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Opublikowano 16 Lutego 2015 Uuuu, z tym nie jest dobrze. Najbliższy realny czas to sierpień :/
AndrzejR Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 Gdyby ktoś był ciekawy, co się dzieje z temacie Virgosów donoszę, że obecnie trwają testy w warunkach antarktycznych Prawdopodobnie jest to pierwszy model DLG na świecie testowany w tak ekstremalnych warunkach. Konstrukcja wszelkie próby znosi dzielnie, gorzej z pilotem... DSCF0589m.jpg DSC_0037.JPG Czarek - napisali o Twojej wyprawie w gazecie http://www.biuletyn.pw.edu.pl/index.php/Nauka-i-Dydaktyka/Nauka/Mapy-z-pingwinem-w-tle-czyli-powrot-z-tarcza-prof.-Miroslawa-Rodzewicza Pozdrawiam Andrzej 2
janegab Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 2-GA FOTA NA FORUM WSZECH CZASÓW... / 1-sza Jurek CzyNo i Kamyczek na lodowcu rozebrani na golasa-do pasa !/
Czaro Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Opublikowano 23 Marca 2015 Czarek - napisali o Twojej wyprawie w gazecie Tak tak, ale nie napisali nic o moich lotach DLG Janek, ale z modelami, czy bez? Bo jak konkurencja jest bez modeli, to mam coś specjalnego. Z pingwinami w kadrze W weekend Virgosy zaszalały na zielonogórskim niebie i przyniosły mi zwycięstwo w pierwszych eliminacjach do Pucharu Polski F3K W ciągu 15-tu kolejek lotów przerobiliśmy prawie wszystkie warunki pogodowe, używałem na zmianę dwóch modeli, z masą startową od 270g do 380g. 1
samolocik Opublikowano 23 Marca 2015 Opublikowano 23 Marca 2015 Gratulacje dla Ciebie i całej ekipy zaangażownej w projekt Virgosa oraz starty i przygotowania do zawodów [edit] aha, poprosimy o fotkę z "pingwinami w kadrze"
Marcin1415 Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Jeśli temat nadal aktualny proszę o cenę wersji RTF, ARF oraz przybliżony czas oczekiwania na 2 modele.
Czaro Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Opublikowano 6 Maja 2015 Wersji RTF nie ma. Proszę o maila na virgosf3k.dlg@gmail.com Kolega z modelarni na pewno odpisze na wszelkie pytania.
cZyNo Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 Gratuluje Czarku poszło lepiej niz u nas cos mam wrazenie ze lepiej Ci idzie jak mocniej wieje Widze ze robi sie silna Polska grupa pilotów. Pozazdrościć
Czaro Opublikowano 8 Września 2015 Autor Opublikowano 8 Września 2015 Dziękuję. 3 miejsce na Mistrzostwach Czech to miła rzecz Nie jestem jednak przekonany, czy w wietrze lepiej mi idzie. Chyba, że mówisz tak, żeby mnie do f3fu przyciągnąć? Pogoda podobna, jak podczas Mistrzostw Polski w kwietniu. Jeden dzień dość chłodny i deszczowy z silnym wiatrem i turbulencjami, drugi słoneczny, ale też wietrzny. Wtedy zająłem odległe miejsce, teraz 3. Może wyciągnąłem właściwe wnioski z tamtej porażki? A może po prostu miałem lepszy dzień niż inni? Na pewno mniej piłem na wieczornej imprezie ;) Tutaj trochę fotek od czeskiego kolegi: https://plus.google.com/u/0/photos/109620478679557030988/albums/6191856895632254369
cZyNo Opublikowano 8 Września 2015 Opublikowano 8 Września 2015 No tak. W K na kacu mozna sie potknąć albo moze sie bardziej kręcić w głowie. W F kac ponoc uspakaja nerwowe palce
Czaro Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2016 Maszyna ruszyła! Pierwsze formy już się robią Jak wymyślimy nazwę dla nowego modelu, założę nowy temat.
Eabald Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Z ciekawością czekam na efekty Mam tylko jedno pytanie dotyczące statecznika poziomego. Czy on nie jest przypadkiem odwrotnie zamocowany?
cZyNo Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Nie. Tylko model jest pokazany do gory nogami. Ma ujemny wznios Proponuje nazwę Snipek
Czaro Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2016 My z jeszcze większą ciekawością czekamy na efekty Szkoda tylko, że samo się nie zrobi. Statecznik nie jest odwrotnie zamocowany. Góra jest u góry, a że pod belką to inna sprawa. Cóż... czasem trzeba dać się ponieść fantazji. W krótkiej historii DLG latało już kilka modeli z takim rozwiązaniem (sam nawet taki zbudowałem gdzieś koło 2007r), lata obecnie i będą latać kolejne. Przy systemie napędu steru wysokości sznurkiem i sprężynką w tym układzie ster lepiej się trymuje w fazie rzutowej. cZyno dzięki za propozycję. Wiedziałem, że mogę na Ciebie liczyć. Dopisujemy do listy
cZyNo Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 A przy okazji - jakie istotniejsze zmiany?
Rekomendowane odpowiedzi