robertus Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Wg instrukcji od regulatora. W odpowiednich momentach machasz gazem w dół lub w górę. Tym bardziej nie powinieneś latać do odcięcia, szkoda pakietu. Raz jak się zdarzy to ok, ale nie żeby było regułą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Togo Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Jeszcze raz dzięki wszystkim za dobre rady przy budowie. Teraz biorę się za remont Mimo kraksy na drzewie, oblot uważam za udany. Troszkę panikowałem jak mi odlatywał za daleko ale ogólnie udawało się to jakoś ogarnąć. Latał stabilnie, może nawet zbyt stabilnie. Udało mi się zrobić kilka kółek, dwie ósemki i trzy lądowania. Może nie zawsze tam gdzie chciałem ale jednak Później wrzucę film i zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Togo Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Film z oblotu. Chętnie wysłucham uwag dot. lotu i sterowania. http://www.youtube.com/watch?v=1In5WY36JbY Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Togo Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Ten samolot będzie dla mnie trenerkiem i liczę się z tym, że może jeszcze spaść Jak myślicie, czy takie uszkodzenie skrzydła jak na zdjęciu zalepiać taśmą czy depronem 3mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Wytnij prostokącik z depronu, taki większy niż dziura. Przyłóż do uszkodzenia i odrysuj, Wytnij i wklej na styk. Fajne miejsce do latania, nastrojowe, ale ciasno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Togo Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Wytnij prostokącik z depronu, taki większy niż dziura. Przyłóż do uszkodzenia i odrysuj, Wytnij i wklej na styk. No to jest dość hardcorowe zadanie... nie mam pomysłu jak coś odrysować od wewnątrz skrzydła Fajne miejsce do latania, nastrojowe, ale ciasno. Miejsce jest super ale następnym razem idę na pas startowy gdzie klimatu nie brakuje ale za to jest mniej drzew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 A dlaczego od wewnątrz, Dziurę masz w poszyciu jak widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Togo Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 A dlaczego od wewnątrz, Dziurę masz w poszyciu jak widzę. No tak ale to jest poszycie skrzydła, które jest zamknięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Odrysuj kwadrat na poszyciu i tam wytnij na wymiar. Dodatkowo możesz nakleić pasek taśmy pakowej na natarcie co troche je wzmocni i ochroni przed twardsza trawą itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Togo Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Skrzydło uzupełniłem wlepiając na styk łatkę. Dziś odbyła się druga seria lotów. Wybrałem miejsce bez drzew i w górę Wziąłem do serca Wasze uwagi i jakoś to było. Model startował i lądował 4 razy, bez żadnych uszkodzeń. Jutro kolejne loty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
302_Osh Opublikowano 1 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Wyżej lataj, jak coś pójdzie nie tak, to masz zero szans na reakcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Togo Opublikowano 1 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Tak, też robię Niestety po remoncie nie trafiłem z wykłonem... Jak kładzie się na skrzydło zgodnie z ruchem śmigła to wykłon zwiększyć czy zmniejszyć ? (patrząc od ogona, kładzie się na prawą). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 1 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 zmniejszyć 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intermodel Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Jak robisz zakręty na lotkach lub na kierunku zaciągaj trochę wysokością bo model robi Ci ześlizgi czyli schodzi w dół ale tak lata całkiem dobrze dobry do nauki, lata dość wolno powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi