RAFALR30 Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 A w poniższym linku masz świetne wzory kalkomanii do ściągnięcia.http://6mmflyrc.com/decals/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuTeR Opublikowano 12 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Ogolnie rzecz biorąc to do malowania uzywac farby akrylowej? Nie bedzie przeszkadzało to ze model jest pokrywy warstwą tkaniny szklanej + eze kote? Warto kupic taki aerograf? http://allegro.pl/kompresor-z-aerografem-ab130-zestaw-dla-modelarza-i4696046983.html Ok to juz tak na oficjalnie..... status mojej przesyłki ... "zatrzymana przez urzad celny". Więc moje pytanie. na paczke jest gift i deklaracja na US$139.98. Wiec jak dobrze licze moge sie spodziewać tylko watu (bo paczka nie przekroczyła 150euro zeby bylo cło) czyli 500zł +23%? Mial ktos tak fajnie? Czego sie moge spodziewać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Aerograf może być, kompresor, przy tych powierzchniach jakie są w RC, zarżniesz błyskawicznie. To jest sprzęt, od którego warto zacząć http://skleptechniczny.pl/kompresor-modelarski-do-aerografu-af18k-2-aerograf-wezyk-p6389.html Możesz też zapytać kolegi TeBe. Kupił taki lub podobny zestaw i z tego co widzę, nie narzeka. Alternatywa to budowa kompresora z agregatu lodówkowego. Polecam. Jest relacja kolegi przemo tu na forum z budowy takowego. To, że paczka jest w UC, wg mojej wiedzy nie przesądza o żadnych opłatach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuTeR Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Pewnie zastanawiaja sie co to jest.... czy wiatraczki na lato czy naped glowicy jadrowej ^^ . mam agregat od lodówki mam tez butle z tlenem - pusta wiec zrobie sobie kompresor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Pewnie zastanawiaja sie co to jest.... czy wiatraczki na lato czy naped glowicy jadrowej ^^ . mam agregat od lodówki mam tez butle z tlenem - pusta wiec zrobie sobie kompresor Słusznie. Jedna z propozycji http://pwm.org.pl/pwm/index.php/atykuy/narzdzia-modelarskie/51-sprarka-zasilana-agregatem-krok-po-kroku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuTeR Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Witam. Bartku mozesz sprawdzic polaczenia tych przewodow, z tego co widze na stronie ktora mi dales to chyba jest ok, ale moze zle cos widze przez te izolacje itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Michał, ja z elektryki jestem cieniutki jak d... węża. Lepiej, żeby zerknął ktoś znający się. Ew. znajdź schemat elektryczny w necie. Polecam Ci forum elektroda. Kopalnia wiedzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuTeR Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Ehhh myslalem ze masz u siebie taki wynalazek i możesz porównac ze swoim podlączeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Ehhh myslalem ze masz u siebie taki wynalazek i możesz porównac ze swoim podlączeniem To dopiero jutro, wracam do domu późno wieczorem. Mam podobny. Rozbiorę i zrobię zdjęcie. Będzie można porównać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuTeR Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Nie ma ciśnienia :-) dziś będę robił butle i połączenia więc spokojnie :-) z czasem może kupię ten pre cos, narazie za to będzie robić reduktor od tlenu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Wpisałem w google "sprężarka eda, podłączenie" i na pierwszym miejscu wyskoczyło mnie coś co żywcem przypomina twoje http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1933097.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuTeR Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Coś tam z tego wyszło i nawet działa muszę chyba tylko pomyśleć nad większa butla bo z tej szybko ucieka ciśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 No i gratulacje. Zużyte gaśnice można odkupić za parę PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuTeR Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 No i gratulacje. Zużyte gaśnice można odkupić za parę PLN. Mam kilka butli po tlenie jeszcze, jak bym poszukał to jeszcze jakas wielksza po argonie gdzes lezy Może dzis bede miał aerograf wiec potestuje Pomaluje nowy kompresor haha. Załozyłem jeszcze inny zawór zwrotny bo ten od termy do zwrotnego ma daleko, jako bezpieczeństwa to jest ok bo otwiera sie przy 6-7 barach, ale powietrza w ogóle nie trzyma żeby się nie cofało. Odebrałem z poczty aerograf i śmiało jedną butla wystarczą jeżeli ciśnienie na aerografie na się utrzymywać na 2 barach. Ogolnie aerograf wygląda na dobrze zrobiony. Dość solidnie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 ... Odebrałem z poczty aerograf i śmiało jedną butla wystarczą jeżeli ciśnienie na aerografie na się utrzymywać na 2 barach. Ogolnie aerograf wygląda na dobrze zrobiony. Dość solidnie wygląda. Jaki? Malowałeś już nim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuTeR Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Dokladnie ten http://allegro.pl/aerograf-130-pistolet-lakierniczy-dla-lakiernikow-i4811371060.html Myslę że za 34 zł sie opłacało (kupon allegro) nie maowałem, nie mam farb, zastanawiam sie ciągle nad malowaniem, ale coraz bardziej mowi do mnie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 To nie czasem agresor udający su-27? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuTeR Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Dokładnie Ogolnie nie chce szarego koloru bo widze ze ciezko z dostepnościa w dobrej cenie 10ml za 9 zł a na cały model bedzie to w cholere duzo ML. Poza tym jakos szary mi się zle widzi na niebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Aero wydaje się o.k. Dobrze, że dwufunkcyjny i ma dwie wymienne dysze. Zbiorniczek można łatwo przerobić na większy. A co do malowania, to w powietrzu, zwłaszcza wysoko, chyba i tak będzie wyglądał na szary. Jednak wielokolorowy na pewno ciekawszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Mam Jaka-17 całego jasnoszarego. Tragicznie nie wygląda. Jasnego dobrze widać na niebie. Su-22 w kamuflażu ma ciemne plamy i w locie w sumie nie widać plam. Takie kontrastowe łaty zapewne będzie lepiej widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi