miro-er1 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Sebastian idziesz jak burza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 W związku że w międzyczasie remontuje mieszkanie i dopadła mnie choroba leżalem 2dni w luzku :)dzisiaj biorę się za robienie podziału blach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 no i w końcu kadlub zakonczony nie jest za bardzo ruwno ale robilem wszystko od reki a ze nie jest to makieta dla mnie moze byc mysle ze sie spodoba dzis biore sie za montaz skrzydel zamowilem balse na szkrzydla zamiast placic 2,5e za jedna deske kupilem 10szt za 11euro i klej cyjano za 4euro 20ml zamiast 8e :)od dzis kupuje przez internet kadlub prysniety szpachla w spraju wyszlifowany i przygotowany do malowania tylko boje sie ze farba zaleje mi nity ale najwyzej puzniej ponownie poprawie igla i w międzyczasie zrobilem sobie takie rury wydechowe :)tak to sobie wymyslilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 witam na planach skrzydla znalazlem taką czesc i podpis WING WASHOUT JIG czy to jest podpurka do ustawienia profilu skrzydla ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Sebastian ,model sie super zapowiada, ...i te wydechy , bedzie pikny model, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 witam na planach skrzydla znalazlem taką czesc i podpis WING WASHOUT JIG czy to jest podpurka do ustawienia profilu skrzydla ? tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Wydechy są piękne :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Wydechy są piękne :-) 110% racji !!! Go Coster, go!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 a oto moje wypociny z wczorajszego wieczoru zamówione podwozie elektryczne oraz golenie tekie sobie wymyslilem czy te nierownosci na natarciu skrzydla od zeber beda w czymś przeszkadac?moze tak zostac czy na koniec bedzie trzeba zaszpachlowac? podwozie o 1,5cm dluzsze od tych co na planach mam nadzieje ze nie bedzie to przeszkadzac postanowilem ze spit dostanie klapy tylko jakas dobra dusza musi mi powiedziec jakie serwo pod klapy i lotki bo zamierzam na dniach dokonac zakupu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 no i po paru godzinach przerubek udalo mi sie zrobic dzialajaca klape :)ciezko bylo ze wzgledu na brak miejsca:) mam nadziej ze kat 45 st wystarczy przy otwartych na max klapach klapa jest podklejona na calej powierzchni sklejka 0,4 na brzegach wstawki z sklejki 3mm pod trzpienie zamiast zawiasow tak to sobie wymyslilem wazne ze dziala 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zdaje się, że masz te same amory co ja w Corsairze. Spisują się świetnie. Na pewno kupię kolejne. Serwa do klap dałbym klasy mini (ok. 20g) z momentem ok. 2kg, nie więcej, z metalowymi trybami, niekoniecznie łożyskowane. W F4U mam Tower Pro MG-90, klapy ogromne i serva dają radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 a co wy na to?nada sie? http://www.intermodel.fr/servos/2223-pro-tronik-7450-ng-d-v2-108grs23kg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 a co wy na to?nada sie? http://www.intermodel.fr/servos/2223-pro-tronik-7450-ng-d-v2-108grs23kg.html Marki nie znam. O ile dobrze czytam i rozumiem, to serwo cyfrowe. Moment ok. Jeśli ma metalowe tryby to bym brał, ale z tego co widzę trzpień do mocowania orczyka jest plastikowy. Wiesz, te metalowe tryby to nie jest jakiś must have, ale klapy pracują na dużych kątach i pokonują duże opory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 sklejka 0,4mm to straszna cienizna - aby klapa działa poprawnie będziesz potrzebował dwa serwa na klapę aby nie ulegała skręcaniu. Nawet jak zapniesz klapę w środku (a nie widzę tam wzmocnienia) to będzie się moim zdaniem skręcać bokami. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 klapa w rekach wydaje sie byc mocna prubowalem skrecac w reku i nie jest tak prosto wydaje sie dosyc sztywne klapa jest sklejona z 2 plyt balsy twardej podklejonej sklejka . klejem epoksydowym czyli spoina jest sztywna mam nadzieje ze to zda egzamin po podlaczeniu serwa zobacze jak jest ze sztywnoscia jesli bedzie sie uginac to zmienie :)a co do serva to postaram sie znalesc z metalowymi trybami dzieki za podpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 dzis zwazylem model na chwile obecna kadlub z jednym skrzydlem wazy 900g mysle ze nie jest chyba tak zle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 no i skrzydla zrobione czesciowo oczywiscie ,jakos zaczyna przypominac samolot :)na chwile obecna wszystko wazy 1,25jg po zamknieciu skrzydel bedzie jakies 1,5kg no i nie wiem ile bedzie jeszcze z elektryka cala bo nie liczylem mysle ze w 2-2,5kg sie zmieszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 witam po dluzszej nieobecnosci czy taki silnik bedzie dobry do tego spita? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__19618__Turnigy_L5055C_700_Brushless_Outrunner_700kv.html jak narazie zadnych ostepow w budowie nie ma ze wzgledu na brak materialu wszystko zamowione i czekam na dostawe jutro przyjdzie podwozie w poniedzialek serva Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 chyba duzo za duzy, jezeli dobrze rozumiem oczekujesz ze twoj kompetny model z elektryka i bateria zmiesci sie w 2,5kg to silnik ktory jest w stanie dostarczyc 4,5kg ciagu jest duzo za duzy. Jak bedzie 0,8-1 ciagu do masy to juz bedzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 czyli jakis silnik 1100W starczy ?a ile min V musi miec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi